Γκολ και θέαμα στο Τάινκαστλ
* Πρώτο ματς για τα πλέι οφ, ακολουθεί ρεβάνς (27/8). Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και εάν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ.
ΧΑΡΤΣ
Δείχνει να συνέρχεται μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών που της στοίχισε δύο Ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς και μια ήττα στην πρεμιέρα της Πρέμιερσιπ. Στην τελευταία αναμέτρηση για το Λιγκ Καπ εναντίον της σκληροτράχηλης Ινβερνές που δεν είχε δεχτεί γκολ σε πέντε συνεχόμενα ματς, επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-2, το οποίο πάντως μόνο εύκολα δεν ήρθε. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, ισοφάρισε στο 59’ και πέτυχε τέσσερα γκολ από το 83’ και έπειτα.
Αρχίζουν πλέον να αποδίδουν τα σχέδια του νέου μάνατζερ Βράνκεν ο οποίος αρχικά υπέστη σκληρή κριτική. Όχι άδικα αφού η Χαρτς που έχασε πέρυσι τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική, έγινε σάκος του μποξ αρχικά από την Στουρμ Γκρατς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας με 4-0 εκτός και 2-0 εντός και στη συνέχεια από την Μπενφίκα στον δεύτερο προκριματικό για το Γιουρόπα. Οι Λουζιτανοί παίζοντας εκπληκτικά στο πρώτο ματς την διέλυσαν με 6-1. Προφανώς η βαριά ήττα λειτούργησε θετικά στον εγωισμό των παικτών που παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι εναντίον της Νταντί Γιουνάιτεντ και νίκησαν άνετα με 4-0. Ακολούθησε το 1-1 κόντρα στην ομάδα του Παυλίδη με καλή εμφάνιση και η πρόκριση σους «8» του Λιγκ Καπ. Ζήτησε και πήρε αναβολή του επόμενου αγώνα με την Φόλκερκ.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο αριστερός μπακ χαφ Κίνγκσλεϊ, ο κεντρικός αμυντικός Χάλκετ, ο στόπερ Φάγκαν - Γουόλκοτ και ο μέσος Ατζέου. Επέστρεψε εναντίον της Ινβερνές ο δεξιός μπακ Μπόρτσχρεβνικ και είναι διαθέσιμος. Αμφίβολη η συμμετοχή του βασικού κεντρικού αμυντικού Μακ Έντι που τραυματίστηκε στη ρεβάνς εναντίον της Μπενφίκα. Απέκτησε τον τερματοφύλακα Ράιτ από την Ρέιντζερς ο οποίος θα καλύψει το κενό του τραυματία Κλαρκ.
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ
Εντυπωσιακή στον πρώτο μήνα της νέας σεζόν. Μετρά μόνο νίκες στα οκτώ επίσημα ματς που έδωσε έχοντας σκοράρει 28 φορές! Στο τελευταίο, εναντίον της Γκράτσερ έδωσε ρεσιτάλ επιθετικότητας διαλύοντας την αντίπαλό της με το οπωσδήποτε σπάνιο 8-0! Έφτασε να έχει 72% κατοχή, 28 τελικές εκ των οποίων οι 17 εντός εστίας και αναμενόμενα γκολ 5.04! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Δανός επιθετικός Άνταμσεν που πανηγύρισε τέσσερις φορές (14’, 45+4’, 74’, 86’). Δύο γκολ πέτυχε ο Κάρα (5’, 12’) από ένα οι Τσβέτκοβιτς (42’), Ντεμίρ (56’). Στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμη Λασκ Λίντσερ.
Η Ευρωπαϊκή πορεία της άρχισε με άνετη πρόκριση επί της Σάντα Κολόμα (3-1 εκτός, 6-2 στη Βιέννη) και συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο κόντρα στην Πάιντε (4-1 έξω, 2-0 εντός). Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο 37χρονος Δανός Γιοχάνες Τόρουπ. Τελευταίος αγώνας με αντίπαλο από την Σκωτία πέρυσι όταν απέκλεισε την Νταντί Γιουνάιτεντ στον τρίτο γύρο του Κόνφερενς στη διαδικασία των πέναλτι. Με το ίδιο σκορ (2-2) τελείωσαν και οι δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις. Συνολικά ο απολογισμός της είναι 5-4-5.
Αγωνιστικά Νέα: Νέες απουσίες ο μέσος Γιούλκεσεν και ο επιθετικός Σούλερ. Απουσιάζουν μακροχρόνια ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Νουνό, ο επιθετικός Εμπουγί, ο αμυντικός Βίντζε και ο μέσος Ντζιέ.
Εκτίμηση
Οι γηπεδούχοι δείχνουν να βρίσκουν το δρόμο τους αλλά τα προβλήματα από τις απουσίες βασικών στην άμυνα είναι σημαντικό θέμα απέναντι στην… σεληνιασμένη Ραπίντ. Περιμένω ματς με επιθετικό τέμπο και γκολ. Όβερ.
Στοιχηματικά 2 για κλάματα η Χαρτς