3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: Το ντέρμπι βάφτηκε «ερυθρόλευκο»

Σούπερ Λιγκ: Το ντέρμπι βάφτηκε «ερυθρόλευκο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/1/2020 21:33
Ο Ολυμπιακός με όμορφο γκολ του Ελ Αραμπί (74’) κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» και ανέβηκε μόνος πρώτος στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το ντέρμπι «αιωνίων» βάφτηκε… ερυθρόλευκο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έβγαλε μάτια με την απόδοση του απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ήταν ουσιαστικός και με το ωραίο γκολ του Ελ Αραμπί κέρδισε με 1-0 τους «πράσινους» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, παρουσιάζοντας μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών. Ενδεικτικό ότι με εξαίρεση ένα σουτ του Μασούρα στο 22’, που απέκρουσε ο Διούδης, η ομάδα του Μαρτίνς δεν απείλησε με αξιώσεις, δείχνοντας εκτός ρυθμού. Αντίθετα οι «πράσινοι» πατούσαν καλύτερα στο παιχνίδι, κυκλοφορούσαν γρήγορα τη μπάλα και είχαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 9’ ο Σα απομάκρυνε με το ένα χέρι το γύρισμα του Ζαχίντ, στο 26’ το πλασέ του Δώνη από θέση βολής πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 43’ ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» απέκρουσε το σουτ του Καμαρά.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 60’ είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή να προηγηθεί, με τον νεοεισελθόντα Χριστοδουλόπουλο να αστοχεί σε τετ-α—τετ με τον Διούδη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις, ωστόσο στο 74’ ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ελ Αραμπί με φοβερό σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε ίδια ένταση στο παιχνίδι του στο δεύτερο μέρος, προσπάθησε να βρει απάντηση αλλά ο Ολυμπιακός έκλεισε σωστά τους χώρους και δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να απειλήσουν με αξιώσεις. Μάλιστα στο 82’ ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ομάρ αλλά ο Νορβηγός δεν κατάφερε να νικήσει τον Διούδη. Η πίεση των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά δεν απέδωσε καρπούς και το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού έμεινε ως το φινάλε.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι «αιωνίων» από τον Νοέμβριο του 2016 και επέτρεψε στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με +1 από τον 2ο ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός, που στο 52' διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε πάτημα του Μπα στον Μακέντα, γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 8 αγωνιστικές και υποχώρησε στην 8η θέση και στο -1 από την εξάδα.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες