2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Κύπελλο Ελλάδας: Στα προημιτελικά με υπογραφή… Άκπομ ο ΠΑΟΚ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Στα προημιτελικά με υπογραφή… Άκπομ ο ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/12/2021 18:50
Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ΑΕΛ αλλά με δύο γκολ του νεοεισελθόντα Άκπομ στο τελευταίο δεκάλεπτο (82’, 90+1’) πήρε τη νίκη με 3-1 στην άδεια Τούμπα και «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Γκοτζαμανίδης (23’ αυτ.) το 1-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ισοφάρισαν με Ογκμπόε (62’) οι «βυσσινί» που είχαν και δοκάρι για την ανατροπή!

Έστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 3-1 της μαχητικής ΑΕΛ στην Τούμπα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 77’ με το σκορ στο 1-1 και με δύο δικά του γκολ (82’, 90+1’) χάρισε το εισιτήριο στον «Δικέφαλο του Βορρά» μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έκλεισε από τα πρώτα λεπτά την ΑΕΛ στα καρέ της και στο 11’ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, όμως ο Αουγκούστο αστόχησε από καλή θέση έπειτα από πάσα του Σβιντέρσκι. Ακολούθησαν οι προσπάθειες των Βιεϊρίνια (14’) και Σβιντέρσκι (18’) που κόπηκαν από τους παίκτες των «βυσσινί» και η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 23’. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γκοτζαμανίδης στην προσπάθεια του να απομακρύνει προ του Σβιντέρσκι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ένα λεπτό μετά το 1-0, οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» και ένα δεύτερο γκολ που θα έβαζε γερές βάσεις πρόκρισης, με τον Σβαμπ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Η πρώτη αντίδραση της ΑΕΛ ήρθε στο 41’ με ένα σουτ του Γλύνου, το οποίο κόντραρε στον Ίνγκασον και δυσκόλεψε τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Φυντάνης πέρασε τον Ακούνια αντί του Γαρουφαλιά γυρνώντας το σύστημα της ΑΕΛ σε 4-4-2 αφού οι «βυσσινί» χρειάζονταν γκολ για να ισοφαρίσουν το συνολικό σκορ. Αυτό βοήθησε στο να δούμε καλύτερο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 48’ με κεφαλιά του Ίνγκασον αλλά και στο 51’ με σουτ του Μουργκ, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Σουλούκος αντέδρασε σωστά.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το γκολ στο 56’, με τον Όγκμποε να φεύγει στην κόντρα και να κάνει το σουτ, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει με δυσκολία. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 60’ ο Κολομπίνο έβγαλε τρομερή σέντρα με το εξωτερικό, ο Ογκμπόε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ και νίκησε στον αέρα τον Ζίβκοβιτς, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του για το 1-1. Ο σκόρερ της ΑΕΛ «άγγιξε» ένα δεύτερο γκολ στο 67’, καθώς κατάφερε ξανά να βγει στην πλάτη της άμυνας αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα δεύτερο γκολ για τους Θεσσαλούς να έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια θα χρειάζονταν δύο τέρματα για να αποκτήσει σκορ πρόκρισης.

Η κίνηση που άλλαξε τα δεδομένα έγινε στο 77’ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι τον Άκπομ και ο Άγγλος τον δικαίωσε απόλυτα. Στο 82’ ο 26χρονος επιθετικός σκόραρε με κεφαλιά-ψαράκι μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς, δίνοντας εκ νέου σκορ το προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ στο 90+1’ βρήκε ξανά δίχτυα με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, «κλειδώνοντας» την πρόκριση για την ομάδα του. Ο Άγγλος φορ πανηγύρισε έξαλλα το δεύτερο γκολ, βγάζοντας τη φανέλα με αποτέλεσμα να δεχτεί δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί. Χρόνος δεν υπήρχε για την ΑΕΛ και το τελικό 3-1 επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού.


Αγχωτική πρόκριση ο Παναιτωλικός


Αγχωτική πρόκριση και για τον Παναιτωλικό, ο οποίος κέρδισε με 1-0 την Νίκη Βόλου στο Αγρίνιο χάρη σε γκολ του Βέργου στο 90+4’ αν και νωρίτερα, οι Θεσσαλοί είχαν μεγάλες ευκαιρίες με Τζοβάρα (72’ – τετ-α-τετ) και Μιράντα (90+1’- δοκάρι) για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες