5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ 1-0: «Πράσινη» ανωτερότητα με «μαγεία» Μπερνάρ και φουλ για πρόκριση! (video)

Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ 1-0: «Πράσινη» ανωτερότητα με «μαγεία» Μπερνάρ και φουλ για πρόκριση! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
9/8/2023 22:59
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Μαρσέιγ στη Λεωφόρο για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήραν τη νίκη χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Μπερνάρ στο 83'. Με δέκα παίκτες έπαιζαν οι Μασσαλοί από το 65' λόγω αποβολής του Κοντογμπιά.

Ο Γιοβάνοβιτς επιφύλασσε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα καθώς αγωνίστηκαν οι Βαγιαννίδης, Βέρμπιτς και Μαντσίνι, διαχειρίστηκε όμως πολύ καλά το παιχνίδι και μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος με τις επιλογές του.Ο Παναθηναϊκός έδειξε σοβαρότητα, δεν «εκβίασε» προσπάθειες και είδε τους παίκτες του να συνεργάζονται ιδανικά στο γκολ του Μπερνάρ στο 83', με τον Βραζιλιάνο να περνάει ως αλλαγή στο παιχνίδι και να δίνει πνοή στην ομάδα του.

Πλέον το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ την ερχόμενη Τρίτη (15/8) στη Μασσαλία, έχοντας να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ και έχοντας δείξει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια μία θεωρητικά ανώτερη ομάδα.

Τον έλεγχο ο Παναθηναϊκός, λίγες οι ευκαιρίες

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα, η Μαρσέιγ φαινόταν σε καλή κατάσταση και αμυνόταν σωστά. Οι «πράσινοι» βέβαια δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα, κρατούσαν όμως εύκολα τους Μασσαλούς μακριά από την εστία του Μπρινιόλι.

Στο 22΄ βέβαια ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική ουσιαστική ευκαιρία των Γάλλων στο πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο αλλά όχι και αξιόλογη τελική προσπάθεια.



Δημιούργησε βέβαια προϋποθέσεις για να απειλήσει με κάποιες αντεπιθέσεις στο πρώτο μέρος όμως ο Βέρμπιτς είχε λάθος επιλογές. Στο 31' ο Σλοβένος κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, όμως ο Μάγκνουσον έστειλε την μπάλα πάνω στο τείχος. Το πρώτο μέρος έληξε με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να φαίνεται να ψάχνει περισσότερο το γκολ.



Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους παίκτες του Ιβάνοβιτς να είναι και πάλι πιο κινητικοί και στο 49' ο Τζούρισιτς βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του ήταν τελείως άστοχο. Η Μαρσέιγ προσπάθησε να απαντήσει ένα λεπτό μετά αλλά αρχικά το σουτ του Ουνάχι σταμάτησε πάνω στον Γεντβάι και στη συνέχεια ο Ομπαγιάνγκ δεν βρήκε στόχο.

Ο Παναθηναϊκός έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση και στο 53' ο Μαντσίνι βρήκε ωραία τον Σπόραρ αλλά ο Σλοβένος φορ κόπηκε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του. Τέσσερα λεπτά μετά ωστόσο ο Μαντσίνι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία όμως ήταν άστοχος.



Το «τριφύλλι» είχε ρυθμό, έφτιαχνε ευκαιρίες και στο 59' είχε νέα τελική προσπάθεια με μία κεφαλιά-ψαράκι του Βιλένα που πέρασε όμως πάνω από τα δοκάρια του Λόπεθ. Στο 64' όμως τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν καθώς ο Κοντογκμπιά αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Μαρσέιγ έμεινε με δέκα παίκτες.



Οι «πράσινοι» έδειξαν διάθεση να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Μαρσέιγ, με τους Γάλλους να οπισθοχωρούν ακόμα περισσότερο.

Στο 83' όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ. Οι Κλεϊχνέισλερ, Ιωαννίδης και Μπερνάρ έκρυψαν την μπάλα, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο βολέ στην κίνηση νίκησε τον Λόπεθ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.



Μετά το γκολ οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πήραν ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία, έψαξαν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα ενώ ο Μαρθελίνο με τις κινήσεις του έδειξε καθαρά πως ήθελε απλά να μην δεχτεί άλλο γκολ η ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη μεγάλη ευκαιρία αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο να πανηγυρίζουν μία μεγάλη και σημαντική νίκη.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (76' Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (79' Τσέριν), Τζούρισιτς (72' Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (58' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (72΄ Ιωαννίδης)

Μαρσέιγ (Μαρθελίνο): Λόπεθ, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Κλος, Λόντι, Βερετού (86' Γκεντουζί), Κοντογκμπιά, Εντιαγέ (74' Μουγκέ), Σαρ (74' Αρίτ), Ουναχί (67' Ρόγκνιερ), Ομπαμεγιάνγκ (86' Εμπιμπά)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες