15

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ουγγαρία - Ελλάδα 13-11: «Λύγισαν» στα πέναλτι οι «γαλανόλευκες» κι έμειναν εκτός τελικού (video)

Ουγγαρία - Ελλάδα 13-11: «Λύγισαν» στα πέναλτι οι «γαλανόλευκες» κι έμειναν εκτός τελικού (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
14/2/2024 17:43
Η Εθνική πόλο των γυναικών δεν τα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην Ντόχα, αφού «λύγισε» από την Ουγγαρία στον ημιτελικό, όπου μετά το 8-8 της κανονικής διάρκειας ηττήθηκε με 4-2 στα πέναλτι.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν υστέρησαν των αντιπάλων τους, αλλά σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, δεν εκμεταλλεύτηκαν όσο μπορούσαν τις πολλές ευκαιρίες που είχαν με παίκτρια παραπάνω κατά τη διάρκεια του ματς, ενώ δύο φορές απώλεσαν προβάδισμα δύο τερμάτων και τελικά στα πέναλτι η Βασιλική Πλευρίτου και η Νικόλ Ελευθεριάδου αποδείχθηκαν μοιραίες και η Ελλάδα έμεινε εκτός τελικού. Κάπως έτσι χάθηκε η ευκαιρία για επανάληψη του θριάμβου της Σανγκάης μετά από 13 χρόνια, Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στη Ισπανία στον μικρό τελικό της Παρασκευής (16/2, 10:30), ενώ η Ουγγαρία αντίστοιχα θα αντιμετωπίσει την ίδια ημέρα (16:30) τις ΗΠΑ με έπαθλο το χρυσό μετάλλιο.

Η Εθνική πάντως ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση αφού παρ' ότι έχασε το πρώτο σπριντ, έκλεψε τη μπάλα δύο φορές στις δύο πρώτες επιθέσεις της Ουγγαρίας και άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε η Ελευθεριάδου και εκτέλεσε εύστοχα η Νίνου, που έμελλε να είναι η πολυτιμότερη παίκτρια της «γαλανόλευκης».



Οι Μαγυάρες ισοφάρισαν άμεσα, ωστόσο με άλλα δύο τέρματα της Νίνου η Ελλάδα βρέθηκε να προηγείται με 1-3, με το οριζόντιο δοκάρι να σταματά δύο φορές τη Πλευρίτου μάλιστα.





Παρ' όλα αυτά και ενώ η άμυνα λειτουργούσε άψογα όταν βρέθηκε με παίκτρια λιγότερη, δύο κακές εκτιμήσεις έφεραν ισάριθμα γκολ για τη Ουγγαρία με το πρώτο οκτάλεπτο να λήγει ισόπαλο 3-3.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου μάλιστα, η Πάρκες πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση της Διαμαντοπούλου και έβαλε τις Μαγυάρες για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 4-3. Η αντίδραση πάντως των παικτριών της Καμμένου ήταν άμεση. Με ένα σερί 3-0 εκμεταλλευόμενες τη παίκτρια παραπάνω και «τιμωρώντας» κάθε αποβολή και έχοντας κι ένα γκολ της Χυδηριώτη που μέτρησε οριακά μετά τη χρήση του VAR, βρέθηκαν να προηγούνται εκ νέου με δύο τέρματα (4-6).Η Ουγγαρία όμως είχε πάλι τις απαντήσεις και έφερε το ματς στα ίσα με τις Γκάρντα να ισοφαρίζει στο φινάλε.







Ένα τρομερό γκολ της Νίνου, από μεγάλη απόσταση έφερε πάλι σε θέση οδηγού τις «γαλανόλευκες» στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, που αποδείχθηκε πολύ πιο «κλειστό» από τα άλλα δύο, αφού αμφότερες οι ομάδες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες.



Η Ελλάδα εξάλλου αμέσως μετά το προβάδισμα που πήρε έχασε ευκαιρία με δύο παίκτριες παραπάνω, ενώ μέχρι μετά το αρχικό 3/3 έκανε σερί 0/4 στις κερδισμένες αποβολές που είχε.

Με τις δύο γκολκίπερ, Μάγκιαρι και Διαμαντοπούλου, να δίνουν... ρέστα και τη Ζιλάγκι να βρίσκει την ευκαιρία και να ισοφαρίζει στην παίκτρια παραπάνω για την Ουγγαρία, το τρίτο οκτάλεπτο έληξε κι αυτό με απόλυτη ισορροπία και σκορ 7-7.

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο το ματς μετατράπηκε σε πραγματική «μάχη», με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο εκ νέου, την Ουγγαρία να παίρνει το προβάδισμα με 8-7 με πανέμορφο γκολ της Ζίλαγκι, αλλά την Ελλάδα να απαντάει με την Eλευθεριάδου, να κρατά την ισοπαλία με απίστευτο μπλοκ της Νίνου και να παίρνει το προβάδισμα ξανά με τη Μυριοκεφαλιτάκη!







Ωστόσο οι Μαγυάρες ισοφάρισαν με τη Λέιτεμερ και η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύτηκε τα τελευταία 18" που είχε στη διάθεσή της, με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι.



Εκεί η Πλευρίτου «σημάδεψε» το δοκάρι στο πρώτο, ενώ η Ελευθεριάδου είδε τη Μάγκιαρι να αποκρούει τη δική της εκτέλεση, την ώρα που η Ουγγαρία ήταν εύστοχη σε όλες τις δικές της και επικράτησε 4-2 παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.



Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2 (4-2 πεν.)

Ουγγαρία (Μίχοκ): Μάγκιαρι, Ζίλαγκι 2, Βάλι 1, Γκουρισάτι, Μάχιου, Πάρκες 3, Μάτε, Κέζτελι, Λέιμετερ 2, Ριμπάνσκα, Γκάρντα 1, Νέζμελι, Χόρβατ.

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες