Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό οι Βεστφαλοί, έδειξαν ότι μπορούν την ανατροπή οι Παριζιάνοι (video)

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό οι Βεστφαλοί, έδειξαν ότι μπορούν την ανατροπή οι Παριζιάνοι (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
2/5/2024 05:01
Προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Μπορούσια Ντόρτμουντ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, της οποίας επιβλήθηκε με 1-0 στο «Signal Iduna Park» στο πλαίσιο του πρώτου σκέλους των ημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η παρέα του Εμπαπέ ήταν πιο «τολμηρή» στο μεγαλύτερο σκέλος του πρώτου μέρους αλλά όσο και να προσπάθησε δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων που περίμεναν καρτερικά τη στιγμή τους για να κάνουν τη «ζημιά», την οποία τελικά έκαναν με το εξαιρετικό τελείωμα του Φίλκρουγκ στο 36’, πηγαίνοντας έτσι προηγούμενοι στα αποδυτήρια.Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με «άγριες» διαθέσεις για να βρουν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης και στο 51’ είχαν διπλό δοκάρι με Εμπαπέ και Χακίμι, ωστόσο αν και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια, εν τέλει δεν κατόρθωσαν να βρουν δίχτυα, με τους Βεστφαλούς να κρατούν με αυταπάρνηση το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, παρότι είχαν επίσης τις στιγμές τους για ένα δεύτερο τέρμα.

Έτσι, οι Γερμανοί θα επισκεφθούν στις 7 Μαΐου το «Παρκ Ντε Πρενς» με στόχο να υπερασπιστούν την «προίκα» τους, με τους Γάλλους να καλούνται να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση ελπίζοντας αυτή τη φορά να είναι πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Πιο «τολμηροί» αλλά όχι απειλητικοί οι Παριζιάνοι, προβάδισμα με το σεντερφορίσιο τελείωμα του Φίλκρουγκ οι Βεστφαλοί

Σε ισορροπημένο τέμπο ξεκίνησε το ματς στο «φλεγόμενο» «Signal Iduna Park», με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τα ηνία του αγώνα αλλά ταυτόχρονα να είναι οργανωμένες ανασταλτικά και να μην παίρνουν ρίσκα στο επιθετικό σκέλος.



Ως αποτέλεσμα αυτού, έπρεπε να φτάσουμε στο 11ο λεπτό για να έρθει η πρώτη τελική στο ματς αν και δεν επρόκειτο για κάτι το ιδιαίτερο, αφού το σουτ του Ντεμπελέ εκτός περιοχής δεν ήταν εύστοχο και πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Κόμπελ.

Η Παρί πάντως άρχισε να γίνεται πιο πιεστική και να ανεβάζει πιο ψηλά τις γραμμές της, κάτι που πήγε να εκμεταλλευτεί άμεσα η ομάδα του Τέρζιτς σε εκείνο το σημείο και στο 14ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά στο πλάγιο τετ α τετ που βγήκε ο Σάμπιτσερ δεχόμενος την πάσα του Μπραντ, νικήθηκε από τον Ντοναρούμα.



Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντεμπελέ προσπάθησε να γίνει και πάλι απειλητικός εκτός περιοχής, όμως και η νέα του προσπάθεια δεν ήταν επιτυχημένη, με τη μπάλα να περνάει εκτός δίχως να ανησυχήσει τον πορτιέρο της Ντόρτμουντ.

Οι Γάλλοι έδειχναν σαφώς περισσότερη διάθεση να βρουν γκολ και στα επόμενα δέκα λεπτά υποχρέωσαν τη Μπορούσια να οπισθοχωρήσει στο δικό της τρίτο, χωρίς ωστόσο να μπορούν να της δημιουργήσουν «ρήγμα», με την «κιτρινόμαυρη» άμυνα να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη και να μην αφήνει κενά.

Η «πολιορκία» αυτή κράτησε μέχρι το 25’, καθώς οι γηπεδούχοι άρχισαν να «ξεθαρρεύουν» από εκεί και πέρα, ενώ στο 29ο λεπτό, ο Μπραντ σούταρε με προϋποθέσεις από τα όρια της περιοχής των Παριζιάνων, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μαρκίνιος και κατέληξε σε κόρνερ.

Τελικά, την ισορροπία ανάμεσα στις δύο πλευρές έμελλε να τη «χαλάσουν» οι Βεστφαλοί στο 36’, ανοίγοντας το σκορ με το σεντερφορίσιο τελείωμα του Φίλκρουγκ, ο οποίος κινήθηκε έξυπνα στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων δεχόμενος τη βαθιά μπαλιά από τον Σλότερμπεκ και με δυνατό αριστερό «εκτέλεσε» τον Ντοναρούμα για το 1-0.



Το τέρμα αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους και σε συνδυασμό με την αναστάτωση που έφερε στην Παρί η αναγκαστική αλλαγή του Ερναντέζ, λίγο έλειψε οι Γερμανοί να κάνουν δύο τα τέρματά τους στο 44’, όταν ο Αντεγέμι έφερε τη μπάλα στην περιοχή των Γάλλων, ο Φίλκρουγκ «έστρωσε» στον Σάμπιτσερ, όμως το βολέ του Αυστριακού πήγε πάνω στον Ντοναρούμα, ο οποίος έστω και με υπερένταση κατάφερε να αποσοβήσει το 2-0.



Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να εξαργυρώνουν το πολύ καλό τελευταίο τους δεκάλεπτο και να προηγούνται στο σκορ, παρότι η παρέα του Εμπαπέ είχε την υπεροχή για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου.

Δεν τους «ήθελε» τους Γάλλους, άντεξαν στην πίεση οι Γερμανοί

Η ομάδα του Ενρίκε επανήλθε με διάθεση να αιφνιδιάσει τους Βεστφαλούς με το ξεκίνημα της επανάληψης και ο Μπαρκολά στο 48’ επιχείρησε να δημιουργήσει πρόβλημα στον Κόμπελ με σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Ελβετός κίπερ μπλόκαρε εύκολα.

Τρία λεπτά μετά, οι Παριζιάνοι έφτασαν δις μια «ανάσα» από το να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, αφού σε φάση διαρκείας Εμπαπέ και Χακίμι μέτρησαν από ένα σουτ στο δοκάρι, με τους Γερμανούς να στέκονται πολύ τυχεροί και να γλιτώνουν την ισοφάριση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Εμπαπέ βρέθηκε εκ νέου σε θέση βολής εντός της αντίπαλης περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Κόμπελ.



Η Παρί έψαχνε μανιωδώς την ισοφάριση και στο 56’ «άγγιξε» για ακόμη μια φορά το 1-1, όταν ο Μαρκίνιος έκανε το γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον αμαρκάριστο Ρουίθ από τη μικρή περιοχή ωστόσο να στέλνει τη μπάλα άουτ.



Η Μπορούσια προσπάθησε να αντιδράσει ώστε να βάλει ένα τέλος στον γαλλικό «βομβαρδισμό» και αρχικά, με δύο σουτ από Φίλκρουγκ και Μπραντ στο 58’ και το 59’ αντίστοιχα, έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη άμυνα, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο σκόρερ της αναμέτρησης έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, αλλά το τελείωμά του στην κίνηση μετά το γύρισμα του Σάντσο, έφυγε ψηλά.



Ο αγώνας είχε επιτέλους αρχίσει να «ανάβει» για τα καλά και στο 66’ οι Γερμανοί ανησύχησαν εκ νέου τους Παριζιάνους με την κεφαλιά του Φίλκρουγκ να φεύγει άουτ, ενώ στο 72’, η Παρί πλησίασε και πάλι στο 1-1, όταν με πανέξυπνη πάσα μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων, ο Εμπαπέ βρήκε τον Ντεμπελέ, ο οποίος όμως είδε το γυριστό του να αποκρούεται από τον Κόμπελ.

Ο Γάλλος είχε ακόμη μια τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 80’, αλλά από πλεονεκτικότατη θέση εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή των Βεστφαλών, πλάσαρε ψηλά ύστερα από την πάσα του Χακίμι, ενώ δύο λεπτά μετά, άουτ κατέληξε και το σουτ του Βιτίνια.



Κόντρα στη ροή, η Ντόρτμουντ «άγγιξε» ξανά το 2-0 με τον Σάντσο στο 84’ να περνάει κάθετα για τον Μπραντ, ο οποίος σούταρε από θέση βολής αλλά η προσπάθειά του κόπηκε από τον Μαρκίνιος, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Ρόις πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ντοναρούμα.



Στο 86’ η Παρί απείλησε και πάλι με την κεφαλιά του αφύλαχτου Ρουίθ να φεύγει άουτ και αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τη Μπορούσια νικήτρια και με προβάδισμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό του Λονδίνου.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον (87’ Βολφ), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν, Σάμπιτσερ, Αντεγέμι (82’ Ρόις), Μπραντ (87’ Ενμέτσα), Σάντσο, Φίλκρουγκ (91’ Μουκοκό)

Παρί Σεν Ζερμέν (Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ερναντέζ (42’ Μπεράλντο), Μέντες, Βιτίνια, Ζαΐρ-Εμερί, Ρουίθ, Ντεμπελέ, Μπαρκολά (65’ Κολό Μουανί), Εμπαπέ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες