2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αθανασιάδης: «Δεν είχαμε την ίδια δίψα με πέρυσι και χάσαμε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια μας»

Αθανασιάδης: «Δεν είχαμε την ίδια δίψα με πέρυσι και χάσαμε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια μας»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
1/6/2024 18:56
Ο Γιώργος Αθανασιάδης παραχώρησε συνέντευξη όπου αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν της ΑΕΚ και πως κύλησε και για τον ίδιο ατομικά.

Ο γκολκίπερ της Ένωσης μιλώντας στο Podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ», τόνισε χαρακτηριστικά πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν μεν την ίδια δίψα με πέρυσι αλλά ουσιαστικά χάρισαν το πρωτάθλημα, ενώ δεν αναζήτησε δικαιολογίες για τον εαυτό του και αποθέωσε σε όλα τα επίπεδα τον τεχνικός της ομάδας Ματίας Αμέιδα.

Όσα ανέφερε ο Γιώργος Αθανασιάδης:Για το πόσο υπομονή χρειάζεται να έχει ένας τερματοφύλακας: «Έχω σαν άνθρωπος πολλή υπομονή, το έχω αποδείξει και στο τέλος είναι κάτι θετικό όλο αυτό».

Για το πως έζησε το φετινό πρωτάθλημα: «Και πέρυσι και φέτος το πρωτάθλημα παιζόταν μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Αυτό είναι κάτι ωραίο. Η χρονιά φέτος ήταν πολύ πιεστική. Είχαμε το πρωτάθλημα στα χέρια μας και το χαρίσαμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν πρέπει να κρυφτούμε. Καλό μας έκανε πιστεύω, πρέπει να τα βάλουμε κάτω να τα αναλύσουμε ενόψει της νέας χρονιάς».

Για το τι δεν είχε φέτος η ΑΕΚ και έχασε το πρωτάθλημα: «Ήμασταν το φαβορί σίγουρα. Έλειπε πιστεύω η περσινή αύρα και η δίψα που είχαμε. Δεν το είχαμε στον βαθμό που το είχαμε πέρυσι. Το άλλο κομμάτι είναι το αγωνιστικό. Χάσαμε βαθμούς μετά το 80ο λεπτό σε παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 4 στα 4 στο φινάλε και όλα αυτά συνέβαλαν στο να μην κάνουμε το back to back. Μιλήσαμε και μεταξύ μας οι παίκτες. Πέρυσι μπήκαμε στο νέο γήπεδο με έναν προπονητή που μας ένωσε, είχαμε 30 παίκτες ετοιμοπόλεμους. Φέτος δεν το είχαμε αυτό τόσο πολύ. Ξέρουμε τα λάθη μας και πρέπει του χρόνου να είμαστε περισσότερο έτοιμοι».

Για το αν ήταν η πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας του σε προσωπικό επίπεδο: «Ήταν και δύσκολη και περίεργη. Περίμενα αλλιώς να ξεκινήσει και αλλιώς ξεκίνησε η σεζόν. Βρέθηκα εκτός από την πρώτη αγωνιστική. Δεν με επηρέασε όμως. Όταν μπήκα να παίξω δεν ήμουν αυτός που έπρεπε και το γνωρίζω αυτό πρώτος εγώ. Έκανα λάθη. Επέστρεψα μετά στα Play Off ξανά και ήμουν αυτός που έπρεπε. Θεωρώ πως καλό μου έκανε όλο αυτό που συνέβη. Δεν μου έκανε κακό. Είχα δύο εξαιρετικές χρονιές και περίμενα πως θα συμβεί κι αυτό».

Για το πόσο τον άλλαξαν τα σημαντικά του λάθη μέσα στη σεζόν: «Πολλές φορές σκεφτόμουν διάφορα. Συνήθως αρνητικές σκέψεις. Έκανα αυτοκριτική και δεν δικαιολόγησα στιγμή τον εαυτό μου. Κάθισα δούλεψα κι αυτό με βοήθησε πολύ. Με βοήθησε σημαντικά και ο γιος μου. Όταν ήρθε η στιγμή να παίξω ξανά στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν είπα στον εαυτό μου: «ή το γυρίζω ή τελειώνω». Είχα καθαρό μυαλό όμως και ευτυχώς επανήλθα».

Για το ποιοι τον στήριξαν στις δύσκολες ημέρες που πέρασε: «Λίγοι ήταν αυτοί που ήταν κοντά μου. Πέρυσι είχα πολλούς φίλους, φέτος λίγους. Κοντά μου ήταν ο Νίκος Καθάριος, ο κουμπάρος μου και ο Μανώλης Σιώπης. Εκεί φαίνονται οι φίλοι στα δύσκολα. Κι αυτό που ανέφερα ήταν δίπλα μου. Μέχρι να έρθουν τα δύσκολα δεν έβλεπα ποιοι είναι πραγματικά δίπλα μου. Γι' αυτό και απάντησα πριν πως αυτή η κατάσταση μου έκανε καλό. Είδα ποιοι είναι πραγματικά φίλοι μου. Γιατί το ποδόσφαιρο τελειώνει κάποτε, η ζωή όμως συνεχίζεται».

Για τη δήλωσή του πως αν δεν υπήρχε στη ζωή ο γιος του θα τα είχε παρατήσει: «Δεν το είπα ακριβώς έτσι. Δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Αυτό που είπα ήταν πως αν δεν υπήρχε ο γιος μου δεν θα το πάλευα και δεν θα είχα τη δύναμη να ξανασηκωθώ. Ό,τι κάνω είναι γι΄ αυτόν για να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Το φάρμακό μου είναι το χαμόγελό του. Εκεί ξεχνάω ότι με απασχολεί».

Για το όταν ήρθε ξανά η σειρά του να παίξει βασικός στα Play Off: «Ένιωθα πως θα έρθει ξανά η ευκαιρία μου. Ήρθε σε ένα διάστημα που ένιωθα καλά και από φυσική και από ψυχολογική κατάσταση. Ήμουν έτοιμος, δεν είχα διπλές σκέψεις και άγχος. Στη θέση μου κάθε απόφαση πρέπει να παρθεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Το λάθος σου δεν συγχωρείτε και σε αυτές τις περιπτώσεις το καθαρό μυαλό βοηθάει».

Για το αν θα ήθελε να παίξει ξανά κάποιο παιχνίδι από τη φετινή σεζόν: «Όχι, δεν θα ήθελα, γιατί και τα λάθη μου, τα σοβαρά που έκανα καλό μου έκαναν. Ειδικά αυτό του Πανσερραϊκού. Από 'κει και μετά τα έβαλα όλα κάτω και τα σκέφτηκα διαφορετικά. Μιλάω για εμένα σαν Γιώργο. Όχι, για το τι μπορεί να λέει ο κόσμος. Είμαι χαρακτήρας που δεν κλαίγομαι και δεν λέω πέρασα αυτό ή εκείνο. Έκατσα μόνος ηρέμησα και άλλαξα».

Για τον Αλμέιδα: «Το σημαντικό για μένα είναι πως πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τους παίκτες. Μπορείς να του μιλήσεις, να σε ακούσει, να σε συμβουλεύσει. Εγώ είχα οικογενειακά θέματα, του μίλησα και με βοήθησε. Ασχολήθηκε μαζί μου με άκουσε. Θα μπορούσε να μην ασχοληθεί καν. Αυτός έκανε το αντίθετο.
Αυτό δεν το βλέπεις εύκολα σε προπονητές. Τουλάχιστον σε αυτούς που συνάντησα εγώ στην καριέρα μου. O κόουτς έχει κερδίσει όλους τους παίκτες με την συμπεριφορά του κι αυτό μετράει».

Η καλύτερη στιγμή της σεζόν και η χειρότερη: «Η καλύτερη το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και οι χειρότερες τα παιχνίδια στις Σέρρες και με Άγιαξ».
Για την αδυναμία του στην ομάδα: «Ο Πινέδα. Δεν υπάρχει το παιδί και σαν χαρακτήρας και σαν παίκτης. Όλοι είναι εξαιρετικά παιδιά, δεν ξεχωρίζω, αλλά είναι κάτι άλλο ο Μεξικανός. Είναι έξω καρδιά».

Για το αν θα ήθελε να ξαναδοκιμάσει στο εξωτερικό: «Ναι, θα το ήθελα. Υπάρχει σαν σκέψη στο μυαλό μου. Μου άρεσε όταν ήμουν στο εξωτερικό. Τι θα γίνει δεν το ξέρω. Εγώ έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ και θα είμαι στην ομάδα πρώτα ο Θεός και τη νέα σεζόν. Μου άρεσε όμως η εμπειρία του εξωτερικού».

Για τους πολλούς καλούς Έλληνες τερματοφύλακες που έχει η Ελλάδα: «Eίναι πολύ θετικό που σαν Ελλάδα έχουμε τόσους καλούς τερματοφύλακες. Ανοίγουν αγορές. Βλέπουμε τον Μανδά είναι στη Λάτσιο, ο Τζολάκης έκανε τρομερή χρονιά. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και ήρθε η ώρα κι άλλες ομάδες να βγάλουν κι αυτές έναν καλό Έλληνα τερματοφύλακα».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες