5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Euro - Γαλλία: Φτιαγμένη για την κορυφή

Euro - Γαλλία: Φτιαγμένη για την κορυφή

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
5/6/2024 15:58
Η Γαλλία πάει στη Γερμανία για το Euro 2024 δίχως να αμφιβάλλει κανένας για την ποιότητά της και θέλοντας να ανέβει μετά από πολλά χρόνια ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, κάτι που της έχει λείψει πάρα πολύ.

Οι «μπλε» φιγουράρουν στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, πίσω από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή, δηλαδή την ομάδα που τους νίκησε στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ τον Δεκέμβριο του 2022. Αν είχαν επικρατήσει εκείνη τότε θα στέκονταν στην κορυφή.

Μέσα στο 2024 έδωσαν όλα κι όλα δύο φιλικά παιχνίδια. Αρχικά ηττήθηκαν (0-2) από τους Γερμανούς και στη συνέχεια έκαμψαν την αντίσταση της Χιλής με 3-2. Τον τελευταίο χρόνο έχουν χάσει όλα κι όλα δύο παιχνίδια, αμφότερα από τους διοργανωτές του προσεχούς Euro και τα δύο είχαν φιλικό χαρακτήρα. Πριν τη σέντρα του τουρνουά θα παίξουν στην πόλη Μετς με το αδύναμο Λουξεμβούργο και στη συνέχεια με τον Καναδά στην πόλη Μπορντό.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Η ιστορία της Εθνικής Γαλλίας στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα είναι μεγάλη. Στην παρθενική διοργάνωση του 1960 στο «σπίτι» της έμεινε στην 4η θέση. Απουσίασε από τις πέντε επόμενες για να γυρίσει ξανά μπροστά στο κοινό της το 1984 και να κατακτήσει το τρόπαιο με πρωταγωνιστή τον Μισέλ Πλατινί.

Το 1988 στα γήπεδα της Γερμανίας έκανε και το τελευταίο της «διάλειμμα», καθώς έμεινε εκτός. Έκτοτε έχει λάβει μέρος οκτώ διαδοχικές φορές και πάει για την ένατη. Στους ομίλους αποκλείστηκε μόνο το 1992 στη Σουηδία και το 2008 στην Αυστρία και την Ελβετία.

Το 2000 σήκωσε για δεύτερη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα την κούπα επί ολλανδικού εδάφους και τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Τσεχία. Το 2016 έφτασε μέχρι τον τελικό εντός έδρας όμως ηττήθηκε από την Πορτογαλία. Την... πάτησε λόγω χαλαρότητας στο προηγούμενο Euro μένοντας εκτός συνέχειας στη φάση των «16» από την Ελβετία.

Πώς προκρίθηκε


Όλοι ήθελαν να την αποφύγουν στα προκριματικά κι αυτό ήταν απόλυτα δικαιολογημένο. Κληρώθηκε στο δεύτερο γκρουπ όπου στην πρεμιέρα διέσυρε την προσεχή αντίπαλο Ολλανδία με 4-0 κι έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην πραγματικότητα δυσκολεύτηκε μόνο από την Εθνική Ελλάδας, καθώς έκαμψε άνετα την αντίσταση των «οράνιε» αλλά και των Ιρλανδών, ενώ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Γιβραλτάρ, το «σκόρπισε» με το ιστορικό 14-0.

Η «γαλανόλευκη» την σταμάτησε στη Νέα Φιλαδέλφεια υποχρεώνοντάς τη σε ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική, ενώ στο Παρίσι οι Γάλλοι κέρδισαν πολύ δύσκολα και οριακά με 1-0. Πάντως οι 22 βαθμοί αποδείχθηκαν αρκετοί για να φέρουν τους «μπλε» στην κορυφή του ομίλου δίχως τον παραμικρό κόπο.

Ο προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάν

Euro - Γαλλία: Φτιαγμένη για την κορυφή


Μόνο εύκολο δεν είναι αυτό που έχει καταφέρει ο Ντιντιέ Ντεσάν. Ο 55χρονος ανέλαβε τα ηνία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του τον Ιούλιο του 2012, μετά το Euro εκείνης της χρονιάς.

Ουδείς περίμενε ότι θα στέριωνε σ’ έναν τόσο «ηλεκτρικό» πάγκο, καθώς πολλές φορές οι παίκτες κάνουν «πραξικοπήματα» για να διώξουν τον προπονητή. Ο ίδιος όμως εμπνέει εμπιστοσύνη και τον σέβονται όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αποτελεί τον ρέκορντμαν στην ιστορία της Εθνικής Γαλλίας έχοντας καθοδηγήσει τους «μπλε» σε 151 αγώνες, με απολογισμό 98 νίκες, 29 ισοπαλίες και 24 ήττες. Φυσικά η σπουδαιότερη στιγμή ήταν η κατάκτηση του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Παράλληλα τους οδήγησε και στο τρόπαιο του Nations League το 2021. Το όνομά του είναι συνυφασμένο με το συγκεκριμένο πόστο και όχι άδικα.

Το ρόστερ

Euro - Γαλλία: Φτιαγμένη για την κορυφή


Δεν προκαλεί σε κανέναν αίσθηση το γεγονός ότι οι Γάλλοι διαθέτουν ένα εκπληκτικό ρόστερ με τεράστιο ταλέντο σε όλες τις θέσεις και με πολλές λύσεις. Παίκτες που θα είναι παγκίτες, σε οποιαδήποτε άλλη Εθνική θα έπαιζαν με άνεση βασικοί.

Κάτω από την εστία δεν θα υπάρχει πλέον ο Γιορίς, αλλά ο Μενιάν της Μίλαν είναι αμφίβολος και ίσως πάρει γάντια βασικού ο Σαμπά της Λανς ή ο Αρεολά της Γουέστ Χαμ. Η απουσία του Λούκας Ερναντέζ στην άμυνα είναι σημαντική όμως καλύπτεται, με τις λύσεις να είναι πολλές και τους Παβάρ, Κουντέ, Ουπαμεκανό και Σαλιμπά να ξεχωρίζουν.

Στη μεσαία γραμμή υπάρχει η επιστροφή του Καντέ στην αποστολή, όμως δύσκολα θα παίζει βασικός. Ο τραυματισμός του Τσουαμενί δημιούργησε αναστάτωση αλλά λογικά θα προλάβει. Ο Καμαβινγκά της Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει σίγουρος όμως υπάρχει και το παιδί-θαύμα Ζαΐρ-Εμερί, όπως επίσης και ο Φοφανά της Μονακό.

Όσο για την επίθεση, εδώ υπάρχει πλήθος επιλογών για όλα τα γούστα. Φυσικά το μεγάλο αστέρι δεν είναι άλλο από τον Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος λίγο πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ, θέλει να κατακτήσει το Euro με την εθνική ομάδα της χώρας του. Παράλληλα συμμετέχει και ο «γερόλυκος» και πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «μπλε», Ολιβιέ Ζιρού, όπως επίσης και ο βετεράνος πλέον Αντουάν Γκριεζμάν. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι οι εξαιρετικοί Κομάν και Ντεμπελέ θεωρούνται συμπληρωματικοί.

Στόχος


Τα 24 χρόνια είναι πάρα πολλά για μία ομάδα όπως είναι η Γαλλία. Αυτόματα γίνεται αντιληπτό ότι ο μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου, αν και κάτι τέτοιο δεν μοιάζει καθόλου απλή υπόθεση.

Ο όμιλος δεν είναι ο πιο εύκολος αλλά οι «μπλε» δικαιολογημένα θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της κορυφής. Συνήθως πάντως δεν κοιτούν εκείνοι τις διασταυρώσεις αλλά οι αντίπαλοί τους, ελπίζοντας να τους αποφύγουν.

Θεωρούμε δεδομένο ότι ακόμα κι αν δεν «πιάσουν» υψηλά στάνταρ απόδοσης θα προκριθούν και στη συνέχεια είναι ικανοί να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Εμείς θεωρούμε ότι θα βρεθούν στην τετράδα και μετά όλα είναι πιθανά.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Μάικ Μενιάν (Μίλαν), Αλφόνς Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Μπρις Σαμπά (Λανς)

Αμυντικοί: Μπεντζαμέν Παβάρ (Ίντερ), Ζιλ Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Τεό Ερναντέζ (Μίλαν), Νταγιό Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μονάχου), Ιμπραΐμα Κονατέ (Λίβερπουλ), Γουιλιάμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Ζονατάν Κλος (Μαρσέιγ), Φερλάν Μεντί (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μέσοι: Ενγκολό Καντέ (Αλ-Ιτιχάντ), Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Ορελιέν Τσουαμενί (Ρεάλ Μαδρίτης), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό), Εντουάρντο Καμαβινγκά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ουαρέν Ζαΐρ-Εμερί (Παρί Σεν Ζερμέν)

Επιθετικοί: Ολιβιέ Ζιρού (Μίλαν), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κιλιάν Εμπαπέ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μονάχου), Ουσμάν Ντεμπελέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Μάρκους Τουράμ (Ίντερ), Ραντάλ Κόλο Μουανί (Παρί Σεν Ζερμέν).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες