8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Δανία - Σερβία 0-0: «Τρίλιζα» από ισοπαλίες και πρόκριση για τους «δυναμίτες», αποκλεισμός για τους «όρλοβι»  (video)

Δανία - Σερβία 0-0: «Τρίλιζα» από ισοπαλίες και πρόκριση για τους «δυναμίτες», αποκλεισμός για τους «όρλοβι» (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
25/6/2024 23:56
Το «στείρο» ματς (0-0) ανάμεσα σε Δανία και Σερβία για την τελευταία αγωνιστική του 3υ ομίλου βρήκε τους «δυναμίτες» να χαμογελούν παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των «16» του Euro 2024, ως δεύτεροι πίσω από την Αγγλία.

Η Δανία μπορεί να μη νίκησε κανέναν, αλλά με τρεις ισοπαλίες και τρεις βαθμούς πήρε την πρόκριση ως δεύτερη, αφού παρά την απόλυτη ισοβαθμία με τη Σλοβενία, η καλύτερη θέση της στα προκριματικά, όπου τερμάτισε πάνω από τους Σλοβένους και τότε, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, της έδωσε τη δεύτερη θέση κι έτσι θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γερμανία στη φάση των «16».Απογοήτευση για τους Σέρβους που με δύο βαθμούς τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλο, ενώ και σήμερα σε ένα ματς με ελάχιστες ευκαιρίες, βρέθηκαν πιο κοντά στο να δεχθούν γκολ παρά να το πετύχουν και δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπο να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Καλύτεροι αλλά χωρίς ουσία οι Δανοί

Όπως αναμενόταν το ματς ήταν νευρικό με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και στο πρώτο τέταρτο να μην καταγράφεται τίποτα απολύτως. Πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 16' όταν ο Μπα πήρε την εξ επαφής κεφαλιά μετά από σέντρα του Μέλε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.



Σταδιακά οι Δανοί πήταν την πρωτοβουλία, με τους Σέρβους να καταφεύγουν σε αμυντικό παιχνίδι και να παραχωρούν την κατοχή της μπάλας στους αντιπάλους τους.

Στο 21' μετά από πίεση ψηλά και λάθος του Ίλιτς η μπάλα στρώθηκε στον Έρικσεν που σούταρε άμεσα με τον Ραΐκοβιτς όμως να διώχνει όμως εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία, στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους.



Η Δανία που ρίσκαρε πλέον κάπως περισσότερο, πίεσε στα επόμενα λεπτά καισ το 23' μάλιστα, μετά από κόρνερ του Έρικσεν, η μπάλα βρήκε στον Βιντ και κατέληξε στα δίχτυα, ωστόσο ο Δαός είχε κάνει φάουλ στον Ραΐκοβιτς και το τέρμα σωστά ακυρώθηκε.



Το μοτίβο του παιχνιδιού πάντως παρέμεινε αναλλοίωτο, αφού ρυθμός δεν υπήρχε, οι Σέρβοι προσπαθούσαν με τον Μίτροβιτς λη τον Ζίβκοβιτς να φύγουν γρήγορα σε κάποια κόντρα και οι Δανοί είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας, αλλά δοκιμάζοντας κυρίως γεμίσματα αφού χώρους δεν έβρισκαν.

Ένα σουτ του Βιντ από καλή θέση στο 39', ύστερα από ωραία κυκλοφορία της μπάλς, πέρασε ψηλά άουτ, στην τελευταία άξια αναφοράς φάση του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες οδηγούνται στην ανάπαυλα χωρίς σκορ.



Πάλεψαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα οι Σέρβοι

Η Σερβία χωρίς νίκη δεν είχε τύχη και έτσι δεν προκάλεσε εντύπωση η είσοδος του Τάντιτς και του Γιόβιτς με το ξεκίνημα της επανάληψης. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Δανοί ήταν που μπήκαν πιο δυνατά και στο 48' ο Μιχαΐλοβιτς απομάκρυνε τελευταία στιγμή του γύρισμα του Μπα, πριν κάποιος Δανός στείλει τη μπάλα προς την εστία.

Στο 54' πάντως οι δύο αλλαγές του Στοϊκοβιτς συνεργάστηκαν άψογα, με τον Γιόβιτς να κάνει το γύρισμα και τον Βέστεγκααρντ να πετυχαίνει αυτογκόλ, ωστόσο ο Σέρβος επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.



Η συνέχεια βρήκε τους Δανούς να είναι σταθερά πάντως πιο απειλητικοί με σουτ του Κρίστενσεν και Ντόλμπεργκ, από καλές θέσεις, να καταλήγουν άουτ, την ώρα που οι Σέρβοι τα έπαιζαν όλα για... όλα, ρίχνοντας και τον Βλάχοβιτς στο ματς δίπλα σε Μίτροβιτς και Γιόβιτς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ανέβασε ταχύτητα και στο 81΄ και μετά από κλέψιμο του Βλάχοβιτς που μοίρασε στον Μίτροβιτς, ο τελευταίος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 83΄ οι Σέρβοι ζήτησαν πέναλτι μετά από πέσιμο του Μίτροβιτς σε μαρκάρισμα του Μέλε στην περιοχή, χωρίς όμως αντίκρισμα.



Tο ματς πάντως είχε δραματικό φινάλε, αφού οι Σέρβοι πάλευαν για το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης, το οποίο όμως δεν βρήκαν ποτέ και για άλλη μία διοργάνωση αποχαιρέτησαν νωρίς, την ώρα που οι Δανοί πανηγύρισαν την πρόκριση χωρίς καν να έχουν πανηγυρίσει ακόμα νίκη.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (77΄ Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77΄ Ντιλέινι), Χέιμπιεργκ, Μάλε, Έρικσεν (88΄ Πόουλσεν ), Βιντ (46΄ Όλσεν), Χέιλουντ (59΄ Ντόλμπεργκ).

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73΄ Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67΄ Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46΄ Γιόβιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46΄ Τάντιτς), Λούκιτς (87΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μίτροβιτς.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες