3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Bet Academy

Πως παίζεται το Ασιατικό Χάντικαπ

Πως παίζεται το Ασιατικό Χάντικαπ

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Τo ασιατικό χάντικαπ είναι ένας εναλλακτικός τρόπος στοιχήματος, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να ποντάρετε σε 2 αντί για 3 πιθανά αποτελέσματα. Η ομάδα που είναι φαβορί έχει ένα εικονικό μειονέκτημα (=χάντικαπ), το οποίο καλείται να καλύψει ώστε ο παίκτης που την έχει επιλέξει να πληρωθεί το στοίχημα του. Αντίστοιχα, η ομάδα που είναι αουτσάιντερ έχει εικονικό πλεονέκτημα.

Πρόκειται για ένα είδος στοιχήματος που είναι διάσημο στις ασιατικές πλατφόρμες στοιχήματος (εξ ου και το όνομα), ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά δημοφιλής επιλογή σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να προσφέρεται σε όλο και περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες.Γιατί να επιλέξω ασιατικό χάντικαπ;

Το ποντάρισμα με ασιατικό χάντικαπ μπορεί προστατέψει αρκετά τον παίκτη, να του μειώσει τις απώλειες μέσω των επιστροφών αλλά και να του εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη μακροπρόθεσμα. Εκτός από το γεγονός ότι τα ενδεχόμενα μειώνονται σε 2 (δεν υπάρχει ισοπαλία), ξεχωρίζει για τις μεγαλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα “παραδοσιακά” στοιχήματα μιας και έχουν μικρότερη γκανιότα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν συναντάται ακόμα σε όλες τις στοιχηματικές πλατφόρμες.

Ολόκληρα και μισά ασιατικά χάντικαπ


● Ασιατικό Χάντικαπ 0 (ή asian 0:0 ή level ball)

Είναι η πιο απλή μορφή ασιατικού χάντικαπ και λειτουργεί όπως το στοίχημα χωρίς ισοπαλία (Draw No Bet). Στο ασιατικό 0, κερδίζετε αν νικήσει η ομάδα που ποντάρατε, χάνετε αν η ομάδα σας ηττηθεί, ενώ σε ισοπαλία σας επιστρέφεται το ποντάρισμα.

Παράδειγμα: Στον αγώνα Λίβερπουλ-Τότεναμ, εάν ποντάρετε στο Λίβερπουλ 0, θα πληρωθείτε το στοίχημα εάν κερδίσει η Λίβερπουλ, θα χάσετε το στοίχημα αν ηττηθεί η Λίβερπουλ, ενώ σας επιστρέφετε το ποντάρισμα αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο.

● Ασιατικό Χάντικαπ -0.5 και +0.5

Πρόκειται για μια από τις πιο κλασσικές μορφές ασιατικού χάντικαπ. Στο -0.5 η ομάδα που επιλέγετε θα πρέπει να καλύψει το «μισό γκολ» χάντικαπ, δηλαδή κερδίζετε το στοίχημα μόνο σε νίκη της ομάδας σας. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας χάνετε το στοίχημα.

Αντίθετα, αν παίξετε +0.5 τότε κερδίζετε το στοίχημα σε νίκη ΚΑΙ ισοπαλία, ενώ χάνετε σε ήττα.

Παράδειγμα: Στο Λίβερπουλ-Τότεναμ αν παίξετε Λίβερπουλ -0.5 κερδίζετε μόνο σε νίκη της Λίβερπουλ και χάνετε στο «Χ2». Αν πάλι ποντάρετε στο Τότεναμ +0.5 κερδίζετε σε νίκη της Τότεναμ ή σε ισοπαλία και χάνετε σε περίπτωση ήττας.

● Ασιατικό Χάντικαπ -1 και +1

Όταν ποντάρετε σε μία ομάδα με ασιατικό -1, τότε κερδίζετε το στοίχημα εάν η ομάδα σας επικρατήσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά. Αν κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, ακριβώς όσο το χάντικαπ, τότε σας επιστρέφεται το ποντάρισμα, ενώ σε οποιαδήποτε ισοπαλία ή ήττα χάνετε το στοίχημα.

Αν ποντάρετε στο +1 χάντικαπ, τότε κερδίζετε σε νίκη ή ισοπαλία της ομάδας σας, παίρνετε πίσω το ποντάρισμα σε ήττα με 1 γκολ, ενώ χάνετε σε ήττα με 2 ή περισσότερα τέρματα.

Παράδειγμα: Στο Λίβερπουλ-Τότεναμ ποντάρετε στο Λίβερπουλ -1. Για να κερδίσετε το στοίχημα πρέπει η Λίβερπουλ να κερδίσει με 2-0, 3-0, 3-1 και γενικά οποιοδήποτε σκορ με διαφορά 2+ γκολ υπέρ των «κόκκινων». Αν η Λίβερπουλ κερδίσει με 2-1, 3-2 κοκ σας επιστρέφεται το ποντάρισμα, ενώ σε ισοπαλία ή νίκη της Τότεναμ χάνετε το στοίχημα.

Αν πάλι ποντάρετε στο Τότεναμ +1 σε απόδοση 1.45, κερδίζετε στο «Χ2», παίρνετε πίσω το ποντάρισμα σας σε ήττα με 1 γκολ διαφορά, ενώ χάνεται το στοίχημα σε ήττα με 2 γκολ και πάνω.

● Ασιατικό Χάντικαπ -1.5 και +1.5

Στο ασιατικό -1.5 θα πρέπει η ομάδα που θα ποντάρετε να κερδίσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά για να πληρωθείτε το στοίχημα. Σε νίκη με 1 γκολ, ισοπαλία ή ήττα χάνετε το στοίχημα. Η διαφορά που έχει με το ασιατικό -1 είναι ότι δεν θα έχετε επιστροφή του πονταρίσματος σε νίκη με 1 γκολ, αλλά χάνετε το στοίχημα.

Από την άλλη, στο ασιατικό +1.5 κερδίζετε το στοίχημα σε νίκη, ισοπαλία ή και ήττα με ένα γκολ. Σε ήττα με 2 ή περισσότερα τέρματα χάνετε το στοίχημα.

Παράδειγμα: Στο Λίβερπουλ-Τότεναμ αν παίξετε Λίβερπουλ -1.5, κερδίζετε το στοίχημα σε νίκη με 2+ γκολ (2-0, 3-0, 3-1 κλπ) και χάνετε σε νίκη με 1 γκολ (2-1, 3-2 κοκ), όπως φυσικά και στο «Χ2».

Αντίστοιχα, αν ποντάρετε στο Τότεναμ +1.5 στο 1.30, κερδίζετε σε νίκη ή ισοπαλία της Τότεναμ όπως και σε ήττα με 1 γκολ διαφορά (2-1, 3-2 κοκ). Χάνετε το στοίχημα σε ήττα της Τότεναμ με 2 ή παραπάνω τέρματα.

Στις στοιχηματικές πλατφόρμες ενδέχεται να βρείτε πολλά επιπλέον χάντικαπ, όπως -2/+2, -2.5/+2.5, -3/+3 κλπ τα οποία λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα παραπάνω. Το μόνο που αλλάζει είναι το πλήθος τερμάτων που καλείται να καλύψει ή να υπερασπιστεί η ομάδα που ποντάρετε.

Διπλά ασιατικά χάντικαπ (quarter ball ή split ή double asian)


Tα μισά ή ολόκληρα χάντικαπ που περιγράψαμε παραπάνω είναι οι απλές περιπτώσεις. Στις στοιχηματικές πλατφόρμες όμως υπάρχουν και συνδυασμοί των ασιατικών χάντικαπ που προκύπτουν από την ένωση των μισών και των ολόκληρων χάντικαπ.

Tα διπλά (ή split) ασιατικά είναι δύο ξεχωριστά στοιχήματα και το ποντάρισμα μοιράζεται στα δύο. Αν ποντάρετε για παράδειγμα 50 ευρώ στο ασιατικό -0.25, αυτό σημαίνει ότι έχετε παίξει 25 ευρώ στο ασιατικό 0 και άλλα 25 ευρώ στο ασιατικό -0.5. Κάθε στοίχημα υπολογίζεται όπως περιγράψαμε παραπάνω.

● Ασιατικό Χάντικαπ 0,-0.5 και 0,+0.5 (ή asian -0.25 και +0.25)

Εάν ποντάρετε στο ασιατικό 0,-0.5 τότε πληρώνεστε ολόκληρο το στοίχημα εάν η ομάδα σας κερδίσει το παιχνίδι, αφού και το στοίχημα 0 και το στοίχημα -0.5 κερδίζουν. Σε περίπτωση ισοπαλίας το ποντάρισμα στο ασιατικό 0 σας επιστρέφεται, ενώ το ασιατικό -0.5 χάνει, πράγμα που σημαίνει ότι λάβετε πίσω το μισό ποντάρισμα. Τέλος, σε περίπτωση ήττας της ομάδας που ποντάρατε χάνετε ολόκληρο το στοίχημα.

Αν ποντάρετε στο ασιατικό 0,+0.5 τότε κερδίζετε το στοίχημα σε νίκη της ομάδας σας, αφού και το 0 και το +0.5 κερδίζουν. Εάν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, τότε το ασιατικό 0 σας επιστρέφεται και στο +0.5 πληρώνεστε. Εάν η ομάδα σας χάσει, χάνετε και το στοίχημα.

Παράδειγμα: Στο παιχνίδι Λίβερπουλ-Τότεναμ ποντάρετε 50€ στο Λίβερπουλ 0,-0.5. Αυτόματα το ποντάρισμα σας μοιράζεται σε δύο στοιχήματα. 25€ στο Λίβερπουλ 0 και 25€ στο Λίβερπουλ -0.5. Εάν η Λίβερπουλ κερδίσει τον αγώνα με οποιοδήποτε σκορ, θα πληρωθείτε και τα δύο στοιχήματα. Εάν το παιχνίδι έρθει ισοπαλία τότε το στοίχημα Λίβερπουλ 0 είναι άκυρο και σας επιστρέφονται τα 25€, ενώ το Λίβερπουλ -0.5 χάνει. Σε περίπτωση που η Λίβερπουλ χάσει, τότε χάνετε και τα 50€.

Αντίστοιχα, στο Τότεναμ 0,+0.5, πληρώνεστε όλο το στοίχημα σε νίκη της Τότεναμ, ενώ σε ισοπαλία πληρώνεστε το ποντάρισμα των 25€ στο Τότεναμ +0.5 και σας επιστρέφονται τα 25€ από το Τότεναμ 0. Σε ήττα της Τότεναμ χάνετε όλο το στοίχημα.

● Ασιατικό Χάντικαπ -0.5,-1 και +0.5,+1 (ή asian -0.75 και +0.75)

Όταν ποντάρετε στο ασιατικό -0.5,-1 κερδίζετε ολόκληρο το στοίχημα εάν η ομάδα που επιλέξετε επικρατήσει με 2 ή περισσότερα γκολ. Εάν κερδίσει με 1 γκολ διαφορά τότε το στοίχημα -0.5 κερδίζει, ενώ το στοίχημα -1 σας επιστρέφει το ποντάρισμα. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας χάνετε το στοίχημα.

Αντίθετα, εάν επιλέξετε +0.5,+1 πληρώνεστε ολόκληρο το στοίχημα σε οποιαδήποτε ισοπαλία ή νίκη της ομάδας σας. Σε περίπτωση ήττας με 1 γκολ, τότε χάνετε το ασιατικό +0.5 και στο ασιατικό +1 σας επιστρέφεται το ποντάρισμα. Σε ήττα με 2 ή περισσότερα τέρματα χάνετε το στοίχημα.

Παράδειγμα: Στο Λίβερπουλ-Τότεναμ ποντάρετε 50€ στο ασιατικό -0.5,-1. Κερδίζετε όλο το στοίχημα εάν η Λίβερπουλ κερδίσει με 2+ γκολ διαφορά (2-0, 3-0, 3-1 κλπ). Σε νίκη με 1 γκολ διαφορά, κερδίζει το στοίχημα των 25€ στο -0.5 και έχετε επιστροφή 25€ στο -1. Τέλος αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο ή χάσει η Λίβερπουλ χάνετε όλο το στοίχημα.

Αν ποντάρετε 50€ στο +0.5,+1 της Τότεναμ, τότε κερδίζετε όλο το στοίχημα σε νίκη της Τότεναμ ή ισοπαλία, αφού και το Τότεναμ +0.5 και το +1 κερδίζουν. Εάν η Τότεναμ χάσει με 1 γκολ διαφορά, χάνετε το στοίχημα στο +0.5, ενώ στο ασιατικό +1 έχετε επιστροφή των 25€. Τέλος, αν η Τότεναμ ηττηθεί με 2+ γκολ διαφορά χάνετε το στοίχημα.

Ασιατικό Χάντικαπ σε Over Under


Εκτός από τα ασιατικά χάντικαπ που αφορούν το τελικό αποτέλεσμα, είναι αρκετά δημοφιλή και τα ασιατικά στο over/under. Τα στοιχήματα αυτά χωρίζονται στα ολόκληρα (under/over 2, 3, 4 κλπ) και στα split (under/over 2.25, 2.75, 3.25 κλπ).

Under 2

Στην περίπτωση όπου επιλέξετε το under 2 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 0 ή 1 γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 2 γκολ, τότε θα σας επιστραφεί το ποντάρισμα, ενώ αν σημειωθούν 3 ή περισσότερα τέρματα το στοίχημα σας χάνεται.

Over 2

Εάν επιλέξετε το over 2 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 3 ή περισσότερα γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 2 γκολ, τότε σας επιστρέφεται το ποντάρισμα, ενώ αν σημειωθούν 0 ή 1 τέρματα το στοίχημα χάνεται.

Under 2.25 (ή 2.0,2.5)

Εάν επιλέξετε το under 2.25 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 0 ή 1 γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 2 γκολ, τότε κερδίζετε το μισό του μέγιστου πιθανού κέρδους, ενώ αν σημειωθούν 3 ή περισσότερα τέρματα το στοίχημα χάνεται.

Over 2.25 (ή 2.0,2.5)

Εάν επιλέξετε το over 2.25 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 3 ή περισσότερα γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 2 γκολ, τότε χάνετε το μισό ποντάρισμα και το άλλο μισό επιστρέφεται, ενώ αν σημειωθούν 0 ή 1 τέρματα το στοίχημα χάνεται.

Over 2.75 (ή 2.5,3)

Εάν επιλέξετε το over 2.75 γκολ σε ένα παιχνίδι, κερδίζετε ολόκληρο το ποσό εάν επιτευχθούν συνολικά 4 ή και περισσότερα γκολ. Αν επιτευχθούν συνολικά 3 γκολ, τότε κερδίζετε το μισό του συνολικού κέρδους, ενώ αν σημειωθούν 0, 1 ή 2 τέρματα το στοίχημα σας χάνεται.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν τα υπόλοιπα ασιατικά οver/under όπως 3, 3.5 / 3.5, 4 κλπ.

Ασιατικό Χάντικαπ στο live (In-running Asian Handicap)


Oι στοιχηματικές πλατφόρμες εκτός από ασιατικά χάντικαπ σε γεγονότα πριν την έναρξη του παιχνιδιού, προσφέρουν και ασιατικά για ζωντανό στοιχηματισμό

Προσοχή: Τα ασιατικά χάντικαπ για ζωντανό στοιχηματισμό αφορούν τη διακύμανση του σκορ για το υπόλοιπο του αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν λαμβάνονται υπόψη τα τέρματα που έχουν επιτευχθεί πριν τοποθετήσετε το στοίχημα σας. Για παράδειγμα αν το τρέχον σκορ είναι 1-1 για εσάς το στοίχημα ξεκινά από το 0-0. Όσα γκολ έχουν προηγηθεί δεν υπολογίζονται.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες