Bwin

Παίξε νόμιμα

Bet365

Παίξε νόμιμα

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα21+ ΕΕΕΠ

Stoiximan

Παίξε νόμιμα21+ Παίξε Υπεύθυνα

Stoiximan

Παίξε νόμιμα

Betano

Παίξε νόμιμα

Novibet

21+ | Παίξε Υπεύθυνα. | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Bwin

Παίξε νόμιμα21+ ΕΕΕΠ

Bet365

Παίξε νόμιμα

Sportingbet

Παίξε νόμιμα21+ ΕΕΕΠ

Unibet

Παίξε νόμιμα

Betshop

21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Vistabet

Παίξε νόμιμα21+ ΕΕΕΠ

Winmasters

21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Interwetten

Παίξε νόμιμα21+ ΕΕΕΠ

Σούπερ Λιγκ 1

Βαθμολογία και Στατιστικά
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
H Σούπερ Λιγκ ή Α΄ Εθνική ή Super League 1 είναι το ανώτατο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ανδρών στην Ελλάδα και διεξάγεται από τη Super League, υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και από το 2019 φέρει την ονομασία Super League 1.

Πανελλήνιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες και πανελλήνια ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα υπήρχαν από το 1906 στην Ελλάδα, εκτός από το 1912 έως το 1921 που πάγωσε κάθε αθλητική δραστηριότητα, λόγω των Βαλκανικών Πολέμων, του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής Εκστρατείας.
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Η ίδρυση της ΕΠΟ και το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Στις 14 Νοεμβρίου 1926 ιδρύθηκε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και διοργάνωσε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την περίοδο 1927-28, στο οποίο όμως δεν συμμετείχαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ λόγω προστριβών με την ΕΠΟ.

Tο 1927, η ΕΠΟ γίνεται μέλος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (FIFA), ενώ το 1954 γίνεται μέλος και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (UEFA).

Τη σεζόν 1927-1928 ιδρύθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και οι αρχικές διοργανώσεις γίνονταν με ομάδες της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αποκλείοντας τις επαρχιακές. Στο πρώτο πρωτάθλημα πήραv μέρος ο Άρης, ο Εθνικός Πειραιώς και ο Ατρόμητος Αθηνών, δηλαδή οι πρωταθλήτριες της Θεσσαλονίκης του Πειραιά και της Αθήνας, αντίστοιχα. Νικητής ήταν ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης. Αυτό το σύστημα ίσχυσε μέχρι και την περίοδο 1929-1930.
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Τη σεζόν 1928-1929 δεν έγινε πρωτάθλημα λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Το 1931 στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι οκτώ καλύτερες ομάδες από Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και σε αυτό πήραν μέρος οι: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Απόλλων, Ολυμπιακός, Εθνικός, ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής. Το συγκεκριμένο σύστημα λειτούργησε έως την περίοδο 1939-1940.

Τη σεζόν 1934-1935 το πρωτάθλημα άρχισε, αλλά δεν τελείωσε, καθώς η χώρα μας είχε αναλάβει τη διοργάνωση του 4ου Βαλκανικού Kυπέλλου ποδοσφαίρου.

Στο πρωτάθλημα του 1938-39, το οποίο διεξήχθη σε δύο ομίλους, μετείχαν για πρώτη φορά και ομάδες εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης (Δόξα Δράμας, ΑΕΚ Καβάλας και Φίλιπποι Καβάλας).

Το 1945-1946 το πρωτάθλημα ξανάρχισε, πάλι με τη μορφή πρωταθλήματος πόλεων και τελικών μεταξύ των τριών πρώτων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Τις περιόδους 1949-1950 και 1951-1952 το πρωτάθλημα δε διεξήχθη, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.

Η παρθενική παρουσία επαρχιακών ομάδων σε ενιαίο όμιλο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε το 1953-54 με τη συμμετοχή της Παναχαϊκής από τη Νότια Ελλάδα και της Νίκης Βόλου από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Το πρώτο ενιαίο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας

Το 1959 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού καθιερώθηκε το ενιαίο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας υπό την πίεση της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο Πρωθυπουργός επεδίωκε τη διεξαγωγή περισσότερων αγώνων για την επιτυχία του ΠΡΟ-ΠΟ, αλλά και της UEFA, που ήθελε την προσαρμογή του ελληνικού πρωταθλήματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αρχικά, η ΕΠΟ αντέδρασε, αλλά αναγκάστηκε να υποχωρήσει κάτω από την αποφασιστικότητα του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γεωργίου Βήχου.

Η Πολιτεία ασκούσε πιέσεις μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΟΠΑΠ, για την καθιέρωση σταθερού αριθμού αγώνων κάθε Κυριακή ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον για το ΠΡΟ-ΠΟ, το οποίο δεν είχε μεγάλη αποδοχή. Η UEFA επιθυμούσε την ανακήρυξη των εθνικών πρωταθλητών με αυστηρά κριτήρια και μέσω διοργανώσεων κοινής μορφής για όλα τα κράτη.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε κατάργηση των διοργανώσεων των κατά τόπους Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΕΠΣ ως φάσεις πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η χρυσή τομή για την άρση αντιρρήσεων ήταν πως οι ομάδες θα πλήρωναν μόνες τα έξοδά τους, με αντάλλαγμα τη μείωση σε 20% του φόρου στο εισιτήριο και σε 10% της παρακράτησης υπέρ ΕΠΟ, η οποία με το 2% των εσόδων του ΟΠΑΠ θα κάλυπτε το διαιτητικό κόστος, την οποιαδήποτε ζημιά προέκυπτε στους γηπεδούχους από αγώνες με χαμηλή προσέλευση θεατών, όπως και τη χρηματοδότηση των ΕΠΣ.
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Οι 18 ομάδες έγιναν 16

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 1959 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με συμμετοχή όλων των μελών της Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και παρουσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εκπροσώπων της κυβέρνησης Καραμανλή, και εγένετο η Α' εθνική Κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αρχικά, αποφασίστηκε ότι τη νεοσυσταθείσα Α' εθνική Κατηγορία θα συγκροτούσαν 18 ομάδες με τον καθορισμό τους να γίνεται σύμφωνα με τις θέσεις στις τοπικές διοργανώσεις των ΕΠΣ την περίοδο 1958-59. Δηλαδή, οι 4 πρώτες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών (Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΑΕΚ και Απόλλων Αθηνών), οι 4 πρώτες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιώς (Ολυμπιακός, Εθνικός, ΑΕ Νικαίας και Προοδευτική), οι 4 πρώτες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας (Άρης, ΠΑΟΚ, Απόλλων Θεσσαλονίκης και Ηρακλής), οι 3 πρώτες στον όμιλο Βορρά του Περιφερειακού Πρωταθλήματος (Δόξα Δράμας, Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης και Ασπίς Ξάνθης), οι πρώτες στους 2 υπο-ομίλους Νότου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος (Παγκορινθιακός και Παναιγιάλειος).

Και μία από τις δευτεραθλήτριες στους παραπάνω δύο υποομίλους Νότου: Ολυμπιακός Χαλκίδος ή ΟΦΗ σε διπλούς αγώνες. Τη 18η θέση είχε εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός Χαλκίδος με τρίτο αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκορ 1-0.

Η καθυστέρηση, όμως, επί 6 εβδομάδες στην έναρξη της διοργάνωσης εξαιτίας των οικονομικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη ΓΓΑ, ΟΠΑΠ, Ομοσπονδία και κατά τόπους ΕΠΣ, έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την έγκαιρη ολοκλήρωσή της πριν το καλοκαίρι. Έτσι, η ΕΠΟ αποφάσισε τη μείωση του αριθμού ομάδων σε 16, με την εξοικονόμηση τεσσάρων αγωνιστικών να μην επεκταθεί το πρόγραμμα μέσα στο καλοκαίρι.
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Η πρώτη σέντρα

Η πρώτη σέντρα έγινε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου του 1959 με τη συμμετοχή 16 ομάδων. Το πρώτο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 4η φορά στην ιστορία του. Ισοβάθμισε με την ΑΕΚ, αλλά επικράτησε με 2-1 στο μεταξύ τους μπαράζ, σε μία αναμέτρηση που του έκανε ακόμα και με ισοπαλία στο ουδέτερο στάδιο «Καραϊσκάκης».

Ιδρυτικά μέλη της Α’ Εθνικής ήταν η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Μετά τη λήξη του πρώτου πρωταθλήματος, οι ομάδες δεν αυξήθηκαν παρά την αρχική πρόθεση της ΕΠΟ, με τον αριθμό των 16 να κρίνεται ως ο ιδανικός για τη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος στην Ελλάδα και να διατηρείται σταθερός για εφτά επιπλέον περιόδους.

Έγιναν 18 τελικά μόνο το 1967. Μάλιστα, το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής παρέμεινε σε ερασιτεχνικό έως το 1979.

Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση

Τα έσοδα των ομάδων αρχικά ήταν από τις εισπράξεις από τα εισιτήρια και η όποια ενίσχυση της Πολιτείας. Όμως, με το πέρασμα των χρόνων και όσο το άθλημα άρχισε να γίνεται πιο δημοφιλές, μπήκαν στο ποδόσφαιρο οι διαφημίσεις, τα έσοδα από το ΠΡΟΠΟ, αλλά η επανάσταση στα οικονομικά των συλλόγων έγινε με την τηλεόραση.

Στα πρώτα χρόνια, οι φίλαθλοι έβλεπαν ολιγόλεπτα στιγμιότυπα στους κινηματογράφους και δεν υπήρχε η πολυτέλεια συνεχούς λήψης, οπότε δεν υπήρχε επιλογή φάσεων, αφού συχνά έχαναν και τα γκολ.

Πάντως, στις 30 Νοεμβρίου 1969, για πρώτη φορά μεταδόθηκε ζωντανά αγώνας της Α’ Εθνικής στην κρατική τηλεόραση και ήταν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Εθνικός – Παναθηναϊκός. Το ματς τελείωσε με νικητή τον Παναθηναϊκό με 1-0 και σκόρερ τον Δημητρίου στο 61ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Είχε μεταδοθεί μόλις το δεύτερο ημίχρονο ώστε να μην εμποδιστεί η προσέλευση του κόσμου.
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα

Από το 1979 το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό (βάσει νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή την 19η Ιανουαρίου 1979 Ν. 879/1979) με την ίδρυση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΠΑΕ) και την ανάληψη διεξαγωγής του πρωταθλήματος από την Ένωση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ).

Την ευθύνη της διεξαγωγής του πρωταθλήματος ανέλαβε η νεοσύστατη Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ), υπό την εποπτεία της ΕΠΟ, με πρώτο αιρετό πρόεδρο τον Μάκη Ιθακήσιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο χρόνια νωρίτερα, οι ποδοσφαιριστές είχαν ιδρύσει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), για την προστασία των δικαιωμάτων τους και την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.

Το πρώτο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ολυμπιακός νικώντας σε αγώνα μπαράζ τον Άρη στο Βόλο και σημαντικό γεγονός της διοργάνωσης ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.Ο τελευταίος αγώνας σε ξερό γήπεδο

Το γήπεδο της πόλης της Καστοριάς ήταν το μοναδικό στη μεγάλη κατηγορία, που δεν είχε χορτάρι και στις 19 Ιουνίου 1983 έδωσε το τελευταίο της εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ και μετά υποβιβάστηκε. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι στην ιστορία της Α’ Εθνικής, που έγινε σε χώμα, αν και ακόμα και σήμερα αρκετά γήπεδα παρότι έχουν χορτάρι δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Το πρωτάθλημα της σεζόν 2000-01 ονομάστηκε ως Ανώτερη Κατηγορία και ήταν το 42ο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και το 22ο από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το κατέκτησε ο Ολυμπιακός και λόγω της επικείμενης μείωσης των ομάδων από 16 σε 14, την επόμενη περίοδο υποβιβάστηκαν τέσσερις ομάδες στη Β΄ Εθνική.

Η γέννηση της Super League

Το 2006 αποφασίστηκε να ιδρυθεί η Super League αντικαθιστώντας την Α’ Εθνική, αποτελώντας την μεγαλύτερη ελληνική επαγγελματική ποδοσφαιρική λίγκα. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2006-07 η ΕΠΟ συναίνεσε στην αποχώρηση των 16 συλλόγων-μελών της Α΄ Εθνικής από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ), ώστε να προβούν σε ίδρυση του συνεταιρισμού ΠΑΕ υπό την επωνυμία «Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας» και αργότερα «Super League Ελλάδα», ο οποίος διαδέχτηκε την ΕΠΑΕ στη διοργάνωση του ελληνικού πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

Ο κύριος λόγος της δημιουργίας του συνεταιρισμού ήταν η κεντρική διαχείριση σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του πρωταθλήματος. Ήταν η παρθενική διοργάνωση υπό την ευθύνη της Σούπερ Λιγκ και ο Ολυμπιακός Πειραιώς κατέκτησε τον τίτλο για 35η φορά στην ιστορία του.

Η κεντρική διαχείριση ωστόσο ναυάγησε την περίοδο 2018-19, καθόσον κάθε ΠΑΕ ανέλαβε να διαπραγματευτεί μόνη τα τηλεοπτικά δικαιώματά της.
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Και εγένετο Super League 1

Με την αναδιάρθρωση που έγινε νόμος του κράτους το Μάιο του 2019 επανήλθαν οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από την περίοδο 2019-20 ο επαγγελματικός σύνδεσμος ποδοσφαίρου «Σούπερλιγκ Ελλάδα Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» (Super League) μετονομάστηκε σε «Σούπερλιγκ Ένα Ελλάδα Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» (Super League 1).

Ο επαγγελματικός σύνδεσμος Super League 1 διοργανώνει το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α Εθνικής Κατηγορίας ανδρών, αφού η αναδιάρθρωση περιελάμβανε τη δημιουργία μιας νέας Α2 Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της Β΄ Εθνικής (Football League) και Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας σε τρίτο και τέταρτο επίπεδο αντίστοιχα. Η αναδιάρθρωση έγινε έπειτα από πρωτοβουλίες του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Η Super League 1 απαρτίζεται από 16 ομάδες οι οποίες παίζουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας. Οι τρεις τελευταίες ομάδες στο τέλος της σεζόν υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική κατηγορία.
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Οι ξεχωριστές πρωτιές του Γιώργου Μπάρκογλου

Ο Γιώργος Μπάρκογλου και ο Γιάννης Ζαραδούκας κατέχουν μια ξεχωριστή πρωτιά, αφού είναι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί με τις περισσότερες διαφορετικές ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2013 ο Γιώργος Μπάρκογλου μπήκε αλλαγή στον αγώνα του Ατρομήτου με τον Απόλλωνα, φορώντας τη φανέλαα της ομάδας της Ριζούπολης και έγινε ο πρώτος άνθρωπος, που παίζει με εννέα διαφορετικές φανέλες στην κατηγορία. Από το 2000 έπαιξε σε Άρη, Ακράτητο, Αιγάλεω, Ξάνθη, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Κέρκυρα και Απόλλωνα.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, στον αγώνα του Απόλλωνα με τον Λεβαδειακό, βρήκε δίχτυα και έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με εννέα διαφορετικές ομάδες στην Α΄ Εθνική

Το ρεκόρ συμμετοχών με διαφορετικές ομάδες, ισοφάρισε ο Γιάννης Ζαραδούκας στις 20 Αυγούστου 2017. Ο δεξιός μπακ έκανε ντεμπούτο στα σαλόνια το 2010 με τον Ολυμπιακό Βόλου και στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες των: ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό Πειραιώς, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά, Ξάνθη, Κέρκυρα και Λεβαδειακό. Είναι και μοναδικός ρέκορντμαν στα χρόνια της Super League παίζοντας με εννέα ομάδες.


ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΠΟ

1927–28 Άρης
1928–29 Δεν πραγματοποιήθηκε
1929–30 Παναθηναϊκός
1930–31 Ολυμπιακός
1931–32 Άρης
1932–33 Ολυμπιακός
1933–34 Ολυμπιακός
1934–35 Δεν τελείωσε
1935–36 Ολυμπιακός
1936–37 Ολυμπιακός
1937–38 Ολυμπιακός
1938–39 ΑΕΚ
1939–40 ΑΕΚ
1940–41 Δεν τελείωσε λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
1941–42 Δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
1942–43 Δεν διεξήχθη
1943–44 Δεν διεξήχθη
1944–45 Δεν διεξήχθη
1945–46 Άρης
1946–47 Ολυμπιακός
1947–48 Ολυμπιακός
1948–49 Παναθηναϊκός
1949–50 Δεν πραγματοποιήθηκε
1950–51 Ολυμπιακός
1951–52 Δεν πραγματοποιήθηκε
1952–53 Παναθηναϊκός
1953–54 Ολυμπιακός
1954–55 Ολυμπιακός
1955–56 Ολυμπιακός
1956–57 Ολυμπιακός
1957–58 Ολυμπιακός
1958–59 Ολυμπιακός

Α' Εθνική

1959–60 Παναθηναϊκός
1960–61 Παναθηναϊκός
1961–62 Παναθηναϊκός
1962–63 AEK
1963–64 Παναθηναϊκός
1964–65 Παναθηναϊκός
1965–66 Ολυμπιακός
1966–67 Ολυμπιακός
1967–68 AEK
1968–69 Παναθηναϊκός
1969–70 Παναθηναϊκός
1970–71 AEK
1971–72 Παναθηναϊκός
1972–73 Ολυμπιακός
1973–74 Ολυμπιακός
1974–75 Ολυμπιακός
1975–76 ΠAOK
1976–77 Παναθηναϊκός
1977–78 AEK
1978–79 AEK
1979–80 Ολυμπιακός
1980–81 Ολυμπιακός
1981–82 Ολυμπιακός
1982–83 Ολυμπιακός
1983–84 Παναθηναϊκός
1984–85 ΠAOK
1985–86 Παναθηναϊκός
1986–87 Ολυμπιακός
1987–88 Λάρισα
1988–89 AEK
1989–90 Παναθηναϊκός
1990–91 Παναθηναϊκός
1991–92 AEK
1992–93 AEK
1993–94 AEK
1994–95 Παναθηναϊκός
1995–96 Παναθηναϊκός
1996–97 Ολυμπιακός
1997–98 Ολυμπιακός
1998–99 Ολυμπιακός
1999–2000 Ολυμπιακός
2000–01 Ολυμπιακός
2001–02 Ολυμπιακός
2002–03 Ολυμπιακός
2003–04 Παναθηναϊκός
2004–05 Ολυμπιακός
2005–06 Ολυμπιακός

Superleague Ελλάδα

2006–07 Ολυμπιακός
2007–08 Ολυμπιακός
2008–09 Ολυμπιακός
2009–10 Παναθηναϊκός
2010–11 Ολυμπιακός
2011–12 Ολυμπιακός
2012–13 Ολυμπιακός
2013–14 Ολυμπιακός
2014–15 Ολυμπιακός
2015–16 Ολυμπιακός
2016–17 Ολυμπιακός
2017–18 ΑΕΚ
2018–19 ΠAOK

Συνολικά τα πρωταθλήματα


44 Ολυμπιακός: 1931, 1933, 1934, 1936, 1937, 1938, 1947, 1948, 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1966, 1967, 1973, 1974, 1975, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017.

20 Παναθηναϊκός: 1930, 1949, 1953, 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977, 1984, 1986, 1990, 1991, 1995, 1996, 2004, 2010.

12 ΑΕΚ: 1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994, 2018

3 ΠΑΟΚ: 1976, 1985, 2019

3 Άρης: 1928, 1932, 1946

1 ΑΕΛ: 1988
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Οι κορυφαίοι σκόρερ

1. Θωμάς Μαύρος 260
2. Κριστόφ Βαζέχα 244
3. Μίμης Παπαϊωάννου 235
4. Γιώργος Σιδέρης 224
5. Αντώνης Αντωνιάδης 187
6. Αλέξης Αλεξανδρής 187
7. Δημήτρης Σαραβάκος 185
8. Γιώργος Δέδες 181
9. Νίκος Αναστόπουλος 179
10. Μιχάλης Κρητικόπουλος 177
11. Νίκος Λυμπερόπουλος 167
12. Ντέμης Νικολαΐδης 163
13. Ντίνος Κούης 142 Άρης
14. Κώστας Νεστορίδης 141
15. Μίμης Δομάζος 139
16. Γιώργος Χ. Γεωργιάδης 137
17. Σταύρος Σαράφης 136
18. Δημήτρης Σαλπιγγίδης 136
19. Γιώργος Κούδας 134
20. Αλέκος Αλεξιάδης 132
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Οι πρώτοι Έλληνες σε συμμετοχές

1. Μίμης Δομάζος 538
2. Νίκος Νιόπλιας 509
3. Γιώργος Κούδας 504
4. Θωμάς Μαύρος 501
5. Σάββας Κωφίδης 493
6. Μίμης Παπαϊωάννου 481
7. Στάθης Χάιτας 480
8. Γιώργος Σκαρτάδος 478
9. Γιώργος Χ. Γεωργιάδης 476
10. Ντίνος Κούης 473
11. Τάσος Μητρόπουλος 461
12. Τάκης Νικολούδης 453
13. Άγγελος Κρεμμύδας 448
14. Στέλιος Μανωλάς 447
15. Δημήτρης Σαραβάκος 443
16. Θόδωρος Παχατουρίδης 434
17. Γιώργος Δέδες 429
18. Μιχάλης Κρητικόπουλος 428
19. Γιάννης Γούναρης 426
20. Δανιήλ Παπαδόπουλος 418
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Οι πρώτοι ξένοι σε συμμετοχές

1. Κριστόφ Βαζέχα 390
2. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς 375
3. Τόνι Σαβέφσκι 357
4. Ντανιέλ Μπατίστα 316
5. Νόνι Λίμα 293
6. Γιόζεφ Βάντσικ 280
7. Νέτο Γκουερίνο 273
8. Ιβάν Γιοβάνοβιτς 271
9. Βεριντιάνο Μαρσέλο 263
10. Μλάντεν Φορτούλα 250

Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Οι μικρότεροι σε ηλικία που σκόραραν

Γιάννης Γιαννακόπουλος, 15 ετών, 8 μηνών και 13 ημερών (Πανιώνιος – Ατρόμητος Πειραιά 19.03.1961)
Χαρίλαος Σοφιανός, 15 ετών, 11 μηνών και 1 ημέρας (Πανιώνιος – Άρης 26.12.1977)
Πίτερ Οφορίκουε, 16 ετών, 2 μηνών και 5 ημερών (Καλαμάτα – Απόλλων 25.05.1996)
Δημήτρης Λιάπης, 16 ετών, 2 μηνών και 19 ημερών (Ολυμπιακός – Πιερικός 20.12.1964)
Γιάννης Ανανιάδης, 16 ετών, 6 μηνών και 19 ημερών (Βέροια – Ηρακλής 07.09.1986)

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν σκοράρει

Αναστάσιος Μητρόπουλος – 39 ετών, 7 μηνών και 29 ημερών (Βέροια – ΑΕΚ 21.04.1997)
Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης – 38 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών (Απόλλων – ΑΕΚ 11.10.1964)
Κριστόφ Βαζέχα – 38 ετών, 6 μηνών και 7 ημερών (Παναθηναϊκός – Ακράτητος 25.05.2003)
Κώστας Βασιλακάκης – 37 ετών, 11 μηνών και 22 ημερών (Δόξα Δράμας – Εδεσσαϊκός 19.03.1995)
Ηλίας Κώτσιος – 37 ετών, 10 μηνών και 22 ημερών (Λεβαδειακός – Καλλονή 18.03.2015)
Περιγραφή Σούπερ Λιγκ 1
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν παίξει

1. Μίλαν Σέβο – 40 ετών, 6 μηνών και 11 ημερών (Τρίκαλα – ΟΦΗ 26.03.2000)
2. Αντώνης Νικοπολίδης – 40 ετών, 3 μηνών και 2 ημερών (Ολυμπιακός – Λάρισα 17.04.2011)
3. Φώτης Στρακόσα – 40 ετών, 1 μήνα και 26 ημερών (Πανιώνιος – Εργοτέλης 25.05.2005)
4. Βαγγέλης Χοσάδας – 39 ετών, 9 μηνών και 2 ημερών (Ηρακλής – ΟΦΗ 19.11.2000)
5. Αναστάσιος Μητρόπουλος – 39 ετών, 9 μηνών και 2 ημερών (Βέροια – ΟΦΗ 25.05.1997)

Οι κορυφαίοι τερματοφύλακες σε αποκρούσεις πέναλτι

1. Φώτης Στρακόσια 14
2. Γιώργος Δαύκος 13
3. Κώστας Χαλκιάς 11
4. Νίκος Σαργκάνης 11
5. Γιώργος Αμπαδιωτάκης 10

* Στοιχεία από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική»

ΕΛΛΑΔΑ: Σούπερ Λιγκ 1 2021/2022

Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
1 Ολυμπιακός 11 29 9 2 0 20:8
2 ΑΕΚ 11 23 7 2 2 24:14
3 ΠΑΟΚ 11 19 6 1 4 20:14
4 ΟΦΗ 11 18 4 6 1 13:9
5 Παναθηναϊκός 11 17 5 2 4 20:10
6 ΠΑΣ Γιάννινα 11 16 4 4 3 15:8
7 Άρης 11 14 6 2 3 14:11
8 Βόλος ΝΠΣ 11 14 4 2 5 19:22
9 Αστέρας Τρίπολης 11 13 3 4 4 12:11
10 Λαμία 11 10 2 4 5 10:14
11 Ιωνικός 11 10 2 4 5 8:14
12 Παναιτωλικός 11 8 2 2 7 10:22
13 Απόλλων Σμύρνης 11 7 1 4 6 6:19
14 Ατρόμητος 11 6 1 3 7 9:24

Championship playoff

Relegation playoff

Ιστορικό Αγώνων

HΜ/ΝΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΗΜΙΧ ΣΚΟΡ
28/11/2021 0 - 0 2 - 0
28/11/2021 0 - 1 0 - 1
28/11/2021 0 - 0 2 - 1
28/11/2021 1 - 0 2 - 1
27/11/2021 1 - 1 1 - 2
27/11/2021 0 - 0 0 - 0
27/11/2021 3 - 1 6 - 2
22/11/2021 1 - 0 1 - 3
21/11/2021 1 - 2 2 - 3
21/11/2021 1 - 0 2 - 0
21/11/2021 0 - 0 1 - 0
20/11/2021 0 - 2 0 - 5
20/11/2021 1 - 1 1 - 1
20/11/2021 0 - 1 0 - 2
7/11/2021 1 - 0 1 - 0
7/11/2021 0 - 1 1 - 3
7/11/2021 0 - 1 1 - 2
7/11/2021 0 - 1 0 - 1
6/11/2021 1 - 1 2 - 2
6/11/2021 2 - 0 3 - 0
6/11/2021 2 - 0 2 - 0
1/11/2021 0 - 0 1 - 1
31/10/2021 2 - 0 2 - 1
31/10/2021 1 - 1 1 - 1
31/10/2021 0 - 0 0 - 0
31/10/2021 1 - 1 2 - 2
30/10/2021 1 - 1 1 - 2
30/10/2021 1 - 1 4 - 1
24/10/2021 2 - 0 2 - 1
24/10/2021 0 - 0 0 - 0
24/10/2021 4 - 0 5 - 1
24/10/2021 0 - 2 1 - 3
23/10/2021 2 - 1 2 - 1
23/10/2021 0 - 0 1 - 0
23/10/2021 0 - 1 0 - 2
18/10/2021 0 - 0 0 - 1
17/10/2021 1 - 0 3 - 0
17/10/2021 0 - 1 1 - 2
17/10/2021 1 - 1 1 - 2
17/10/2021 4 - 1 4 - 4

Επόμενοι Αγώνες

Φόρμα Ομάδων (τελευταίοι αγώνες)

Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ Β Ν Ι Η Γ
1Ολυμπιακός51550010:5
2ΟΦΗ5113206:1
3ΑΕΚ51031111:8
4Άρης593029:9
5Αστέρας Τρίπολης5822110:6
6Παναθηναϊκός572127:6
7ΠΑΣ Γιάννινα5721210:4
8ΠΑΟΚ562038:7
9Λαμία561314:5
10Ιωνικός551225:5
11Απόλλων Σμύρνης551224:7
12Ατρόμητος541136:12
13Παναιτωλικός531043:12
14Βόλος ΝΠΣ510144:10

Top Scorers

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΕΝ.
Carlitos Παναθηναϊκός 8
Van Weert Tom Βόλος ΝΠΣ 6 2
Araujo Sergio Ezequiel ΑΕΚ 6
Zuber Steven ΑΕΚ 5 1
El Arabi Youssef Ολυμπιακός 5 2
Bartolo Julian Βόλος ΝΠΣ 4
Neira Juan Angel ΟΦΗ 4 2
Kurtic Jasmin ΠΑΟΚ 4 2
Tiquinho Soares Ολυμπιακός 4
Erramuspe Rodrigo ΠΑΣ Γιάννινα 4 4

Κίτρινες Κάρτες

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ
Andoni Fatjon Απόλλων Σμύρνης 6
Neira Juan Angel ΟΦΗ 5
Ferrari Franco Βόλος ΝΠΣ 5
Kamara Aboubakar Άρης 5
Pasalidis Triantafyllos ΟΦΗ 5
Cornelius Derek Παναιτωλικός 5
Mygas Georgios Ιωνικός 5
Juankar Παναθηναϊκός 4
Perea Juan ΠΑΣ Γιάννινα 4
Le Tallec Damien ΑΕΚ 4

Κόκκινες Κάρτες

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ
Barrales Jeronimo Αστέρας Τρίπολης 1
Sanchez Salvador Ιωνικός 1
Garcia Levi ΑΕΚ 1
Andoni Fatjon Απόλλων Σμύρνης 1
Galvao Lucas Ατρόμητος 1
Grillo Fausto Βόλος ΝΠΣ 1
Eleftheriadis Christos Λαμία 1
Tsiloulis Sotiris Απόλλων Σμύρνης 1
Romao Alaixys Ιωνικός 1
Bertoglio Facundo Άρης 1

Over/Under

ΟΜΑΔΑ Over Under
Ολυμπιακός64%
7/11
36%
4/11
ΑΕΚ82%
9/11
18%
2/11
ΠΑΟΚ55%
6/11
45%
5/11
ΟΦΗ36%
4/11
64%
7/11
Παναθηναϊκός55%
6/11
45%
5/11
ΠΑΣ Γιάννινα36%
4/11
64%
7/11
Άρης45%
5/11
55%
6/11
Βόλος ΝΠΣ82%
9/11
18%
2/11
Αστέρας Τρίπολης27%
3/11
73%
8/11
Λαμία55%
6/11
45%
5/11
Ιωνικός36%
4/11
64%
7/11
Παναιτωλικός73%
8/11
27%
3/11
Απόλλων Σμύρνης45%
5/11
55%
6/11
Ατρόμητος55%
6/11
45%
5/11
Συνολικά53%47%

# Goals

ΟΜΑΔΑ 0-1 2-3 4-6 7+
Ολυμπιακός27%
3/11
55%
6/11
18%
2/11
0%
0/11
ΑΕΚ9%
1/11
45%
5/11
45%
5/11
0%
0/11
ΠΑΟΚ27%
3/11
36%
4/11
27%
3/11
9%
1/11
ΟΦΗ36%
4/11
45%
5/11
18%
2/11
0%
0/11
Παναθηναϊκός36%
4/11
18%
2/11
45%
5/11
0%
0/11
ΠΑΣ Γιάννινα36%
4/11
55%
6/11
9%
1/11
0%
0/11
Άρης55%
6/11
18%
2/11
27%
3/11
0%
0/11
Βόλος ΝΠΣ0%
0/11
64%
7/11
27%
3/11
9%
1/11
Αστέρας Τρίπολης45%
5/11
45%
5/11
0%
0/11
9%
1/11
Λαμία45%
5/11
27%
3/11
27%
3/11
0%
0/11
Ιωνικός36%
4/11
55%
6/11
9%
1/11
0%
0/11
Παναιτωλικός18%
2/11
55%
6/11
27%
3/11
0%
0/11
Απόλλων Σμύρνης55%
6/11
0%
0/11
45%
5/11
0%
0/11
Ατρόμητος9%
1/11
64%
7/11
18%
2/11
9%
1/11
Συνολικά31%42%25%3%

Goal/No Goal

ΟΜΑΔΑ Over Under
Ολυμπιακός64%
7/11
36%
4/11
ΑΕΚ64%
7/11
36%
4/11
ΠΑΟΚ55%
6/11
45%
5/11
ΟΦΗ45%
5/11
55%
6/11
Παναθηναϊκός45%
5/11
55%
6/11
ΠΑΣ Γιάννινα45%
5/11
55%
6/11
Άρης36%
4/11
64%
7/11
Βόλος ΝΠΣ82%
9/11
18%
2/11
Αστέρας Τρίπολης45%
5/11
55%
6/11
Λαμία55%
6/11
45%
5/11
Ιωνικός45%
5/11
55%
6/11
Παναιτωλικός64%
7/11
36%
4/11
Απόλλων Σμύρνης36%
4/11
64%
7/11
Ατρόμητος45%
5/11
55%
6/11
Συνολικά52%48%

Κατανομή Χρονου Σκοραρίσματος

Χρόνοι σκοραρίσματος 0-45 λεπ. 45-90 λεπ.
Goals υπέρ 47% 53%
Goals κατά 43% 57%
Μέσος χρόνος goal υπέρ 47.33 λεπ.
Μέσος χρόνος goal κατά 49.18 λεπ.

Συνολικά Τέρματα

Τέρματα Μ.Ο. Τερμάτων
Σύνολο200 2.60
Εντός109 1.42
Εκτός91 1.18
- Η γηπεδούχος ομάδα σκοράρει ένα γκολ κάθε 64 λεπτά
- Η φιλοξενούμενη ομάδα σκοράρει ένα γκολ κάθε 76 λεπτά

Συχνότερα Σκορ

ΣΚΟΡ %
0 - 014.3% (11/77)
1 - 211.7% (9/77)
2 - 19.1% (7/77)
1 - 39.1% (7/77)
1 - 09.1% (7/77)
0 - 17.8% (6/77)
1 - 16.5% (5/77)
2 - 05.2% (4/77)
3 - 05.2% (4/77)

Συχνότερα Γκολ

ΓΚΟΛ %
026.0% (20/77)
116.9% (13/77)
215.6% (12/77)
314.3% (11/77)
414.3% (11/77)
56.5% (5/77)
63.9% (3/77)
72.6% (2/77)

Αποτέλεσμα

ΑΠΟΤ. %
137.7% (29/77)
X27.3% (21/77)
235.1% (27/77)

Ημίχρονο / Τελικό

Η/Τ %
1/127.3% (21/77)
1/X2.6% (2/77)
1/22.6% (2/77)
X/110.4% (8/77)
X/X23.4% (18/77)
X/210.4% (8/77)
2/10.0% (0/77)
2/X1.3% (1/77)
2/222.1% (17/77)

Συνολικά Τέρματα

Τέρματα Μ.Ο. Τερμάτων
Σύνολο200 2.60
Εντός109 1.42
Εκτός91 1.18
- Η γηπεδούχος ομάδα σκοράρει ένα γκολ κάθε 64 λεπτά
- Η φιλοξενούμενη ομάδα σκοράρει ένα γκολ κάθε 76 λεπτά

Όλα όσα χρειάζεστε στο... πιάτο σας. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε όλες τις βαθμολογίες από όλες τις διοργανώσεις και κατηγορίες παγκοσμίως με περισσότερες από 100 χώρες και πρωταθλήματα.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνολική βαθμολογία, τα στατιστικά εντός - εκτός έδρας της κάθε ομάδας, όχι μόνο για την αγωνιστική περίοδο που «τρέχει», αλλά και για περισσότερες σεζόν που επιθυμείτε.

Επίσης, υπάρχουν στατιστικά με το ιστορικό αγώνων, φόρμα ομάδων (τελευταίοι αγώνες), στατιστικά Goal (Over - Under, G/G, N/G, 0-1, 2-3, 4-6, 7+), κατανομή χρόνου σκοραρίσματος (0-45', 45-90', Goals εντός, Goals εκτός, Μέσος χρόνος goal εντός, Μέσος χρόνος goal εκτός), Top Scorers, κίτρινες - κόκκινες Κάρτες, συχνότερα σκορ (ημίχρονο - τελικό), αποτέλεσμα (ημίχρονο - τελικό), Ημίχρονο / Τελικό και συνολικά τέρματα (εντός - εκτός).

Στοιχηματικές πλατφόρμες