Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ, με...
Ο Χιμένεθ βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ
*Α’ γύρος (23/11): AEK - Άρης 1-0
ΑΡΗΣ
Έκανε ποδαρικό με το δεξί στο 2026 υποτάσσοντας εντός έδρας τον Παναιτωλικό για τα Play Off του κυπέλλου, παίρνοντας εύκολη πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το τελικό 2-0 τα λέει όλα, με την ομάδα του Χιμένεθ να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και να δίνει ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση.
Οι Θεσσαλονικείς βασίστηκαν στο εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, όπου επέβαλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν σε σκορ ασφαλείας μέχρι ο διαιτητής να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Δύο καταπληκτικά γκολ των Μορόν (30’) και Ράσιτς (44’) μετουσίωσαν την υπεροχή του Άρη σε καταλυτικό προβάδισμα, με το δεύτερο ημίχρονο να είναι… ροντέο. Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, όμως, το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος με τον Άρη να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη - πρόκριση για τη νέα χρονιά.Η ομάδα του Χιμένεθ θέλει να συνεχίσει το μίνι αήττητο σερί τριών αγώνων (2-1-0) που έχει χτίσει από τα μέσα Δεκεμβρίου, αρχής γενομένης του προσεχή εντός έδρας αγώνα με την πρωτοπόρο ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται προς ώρας στην 7η θέση του σχετικού πίνακα με 20 βαθμούς και επείγονται για θετικά αποτελέσματα ώστε να μη μείνουν μακριά από την πρώτη τετράδα. Ακολουθεί η νοκ άουτ αναμέτρηση στη Λεωφόρο για τα προημιτελικά του κυπέλλου.
Αγωνιστικά Νέα: Κλειστά χαρτιά κράτησε ο Χιμένεθ, καθώς για ακόμη μία φορά δεν ανακοίνωσε αποστολή. Ο μονος σίγουρος που θα χάσει το ματς με την Ένωση είναι ο βασικός φορ Μορόν (22/7) που θα εκτίσει τιμωρία λόγω καρτών. Επιστρέφoυν λογικά ο μπακ Σούντμπεργκ (7/1) και ο φορ Καντεβέρε (5/0) που αποθεραπεύτηκαν. Πάγια εκτός ήταν τον τελευταίο καιρό ο φορ Αλφαρέλα (11/1) και οι μπακ Μεντίλ (8/0), Φαμπιάνο (10/2). Δύσκολα θα προλάβουν ο φορ Δώνης (3/1), καθώς και ο εξτρέμ Μισεουί (9/2) που ταλαιπωρούνται από τραυματισμό.
Προτεινόμενη στοιχηματική από Agones.gr ⤵
ΑΕΚ
Έκλεισε θετικά μία εκπληκτική μέχρι τώρα σεζόν, κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε γιορτές στην κορυφή της Stoiximan Super League. Στους 37 βαθμούς η Ένωση, στο +1 από Ολυμπιακό και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, φτάνοντας τις 10 συνεχόμενες νίκες ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ενώ επέκτεινε το αήττητο σερί της στα 13 παιχνίδια (12-1-0)! Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται ήδη στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ και στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.
Η ομάδα του Νίκολιτς τα χρειάστηκε απέναντι στους Κρητικούς, έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 2’, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και να προσπεράσει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία κάνοντας γιορτές στην κορυφή. Οι κεφαλιές των Λιούμπισιτς (54’) και Γιόβιτς (67’) αποκατέστησαν την τάξη στην «OPAP Arena» και παρά τα τρία ακυρωθέντα γκολ στην αναμέτρηση, η ΑΕΚ συνέχισε το εκπληκτικό της σερί.
Έρχεται εβδομάδα - φωτιά για την ομάδα του Νίκολιτς με τρία κομβικά ματς, καθώς αρχικά θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη τον Άρη για το πρωτάθλημα, ενώ ακολουθούν τα εντός έδρας απέναντι σε ΟΦΗ για τους «8» του κυπέλλου και Παναθηναϊκό για τη Stoiximan Super League.
Στο μεταγραφικό μέτωπο προχώρησε σε δύο νέες προσθήκες, με τον φορ Βάργκα και τον στόπερ Γκεοργκίεφ να φορούν πλέον τα κιτρινόμαυρα.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα πρόσωπα στην αποστολή οι νεοαποκτηθέντες Βάργκα και Γκεοργκίεφ, με τον πρώτο να παίρνει πιθανότατα και λεπτά συμμετοχής. Eπιστρέφουν ο πολύτιμος μπακ Μουκουντί (23/0) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ο κομβικός χαφ Πινέδα (28/4) που εξέτισε την τιμωρία του και ο ενίοτε βασικός χαφ Γκατσίνοβιτς (17/1) που τέθηκε μετά από καιρό στη διάθεση του Νίκολιτς. Εκτός αποστολής εκ νέου έμειναν ο ταλαντούχος φορ Ζίνι (10/2) και ο πολύτιμος επιθετικός Πιερό (21/4), ενώ νοκ άουτ τέθηκε λόγω τραυματισμού o μέσος Περέιρα (11/2).
Εκτίμηση
Πάντα ιδιαίτερα τα ματς του Μανόλο Χιμένεθ απέναντι στην αγαπημένη του ΑΕΚ, με τον Άρη να δείχνει αισθητά βελτιωμένος τελευταία και την Ένωση να βρίσκεται σε τοπ φόρμα πριν τις γιορτές. Δύσκολα θα ξεφύγει από το εύρος των 2-3 γκολ.
2 και under