Έχει αξία ο υψηλός άσος
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ELABET (0-2)
Ξεκίνησε με δύο ματς εκτός έδρας, που συνοδεύτηκαν με ήττες σε Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Τώρα, θα παίξει για πρώτη φορά στο «σπίτι» της, θέλοντας να πάρει την πρώτη της ιστορική νίκη στην Stoiximan GBL. Την προηγούμενη εβδομάδα πάλεψε κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής και έχασε με 86-73. Κορυφαίος της παίκτης στο ματς αυτό ήταν ο Χάρμον (21π., 7ασ.) και διψήφιοι ήταν επίσης οι Ρόμπινσον (14π., 6ριμπ.) και Πάρις (11π.). «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά φέτος μπροστά στο κοινό μας. Θέλουμε τη νίκη, πιστεύω ότι δουλεύουμε πολύ καλά και πρέπει να παρουσιαστούμε σκληροί και να «ματσάρουμε» την ενέργεια του Προμηθέα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κόουτς Θοδωρής Τερζής.Αγωνιστικά Νέα: Δεν αναφέρονται προβλήματα τραυματισμών ή απουσιών για τη Δόξα Λευκάδας, με τον Θοδωρή Τερζή να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (0-2)
Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, μετρώντας δύο ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα (0-2), χάνοντας εντός έδρας από Περιστέρι και Παναθηναϊκό. Μετά την ήττα από τους «πράσινους» (59-84), η πατρινή ΚΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Βόβορα, με τη θέση του να αναλαμβάνει (προσωρινά) ο συνεργάτης του Μιχάλης Μιχελάκος. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό προσπάθησαν επιθετικά ο Κόουλμαν (15π., 11ριμπ.) και επίσης διψήφιος ήταν ο Αρμς (10π.). Το πρώτο παιχνίδι του κόουτς Μιχελάκου ήταν μεσοβδόμαδα για το FIBA Europe Cup (1-1), με τον Προμηθέα να χάνει με 83-87 από την Τριέρ, όπου ξεχώρισαν οι Ουίλιαμς (23π., 5/9τρ.) και Έβανς (17π., 5ασ.). «Θεωρώ πως κάναμε βήματα προόδου, όμως η ήττα είναι ήττα και είμαστε απογοητευμένοι για αυτό. Πρέπει να προχωρήσουμε και έχουμε ένα κρίσιμο ματς για το πρωτάθλημα της GBL» δήλωσε ο νέος προπονητής του Προμηθέα.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν αναφέρονται προβλήματα τραυματισμών στον Προμηθέα και όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι.
Πάρης Τρικαλιώτης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Αν και πολύ νωρίς στη σεζόν, αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί κομβικό για την αποφυγή του υποβιβασμού. Και οι δύο ομάδες ψάχνουν την πρώτη τους νίκη, έχει ενθουσιασμό η Λευκάδα για το πρώτο ιστορικό εντός έδρας ματς. Προβληματίζει ο Προμηθέας στο ξεκίνημα, ίσως έχει αξία ο άσος κοντά στο 3.00.