Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Αυξάνονται σε 28 οι ομάδες από το 2028
Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν την Κυριακή (29/3) στο Κάιρο, όπου συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου.Ξεχωρίζει η απόφαση για αύξηση των ομάδων στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.
Συγκεκριμένα, η διοργάνωση επεκτείνεται από 24 σε 28 συμμετοχές, αρχής γενομένης από το 2028.
Ο Πατρίς Μοτσέπε υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης του αφρικανικού ποδοσφαίρου, ώστε να συμβαδίζει με τα διεθνή πρότυπα.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της CAF σημείωσε πως η διεύρυνση θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε εθνικές ομάδες από ολόκληρη την ήπειρο.
Τέλος, ο Μοτσέπε θα ενισχύσει και τη συμμετοχή κορυφαίων Αφρικανών ποδοσφαιριστών στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.
Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση του 2027 θα διεξαχθεί με το ισχύον φορμάτ των 24 ομάδων.
🚨Μαθαίνουμε από γνωστή στοιχηματική πως 7 στους 10 επισκέπτες του Agones.gr που έκαναν εγγραφή, προέβησαν και σε πρώτη κατάθεση.