Χάποελ Τελ Αβίβ: Δέχτηκε «καμπάνα» 4,8 εκατ. ευρώ από την Ευρωλίγκα!
Η Euroleague τιμώρησε με 4,8 εκατ. ευρώ την Χάποελ Τελ Αβίβ για λόγους εξόδων και «αλμυρού» ρόστερ!Το πρώτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ισραηλινή ομάδα αφορά τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν από τους μετόχους της ομάδας ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα. Το πρόστιμό αυτό αγγίζει τα 2,8 εκατ. ευρώ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ισχυρίζεται πως η «τρύπα» στα έξοδα οφείλεται στην απόφαση να διεξαχθούν οι εντός έδρας αγώνες της εκτός Ισραήλ, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
Το δεύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Χάποελ (2 εκατ. ευρώ) αφορά το κόστος του ρόστερ, το οποίο αγγίζει σε μισθούς παικτών τα 20 εκατ. ευρώ και είναι το τρίτο ακριβότερο στην Euroleague πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Οι Ισραηλινοί από πλευράς τους, δεν σκοπεύουν να το αφήσουν έτσι το θέμα και επρόκειτο να προβούν σε έφεση αποδίδοντας τις υπερβάσεις του προϋπολογισμού σε λόγους ανωτέρας βίας. Η Χάποελ θεωρεί πως δεν υπάρχει περιθώριο επιβολής κυρώσεων για τις άμεσες συνέπειες που υπάρχουν στο Ισραήλ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, η οποία είναι πέρα από τον έλεγχό της. Η έφεση σκοπεύει στο να ακυρωθούν τελείως τα πρόστιμα ή να υπάρξει σημαντική μείωση!