Αμπράμοβιτς: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.Έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022, ο μεγιστάνας πούλησε την Τσέλσι στον Τοντ Μπόελι και είδε τα περιουσιακά του στοιχεία (άνω των 5 δισ.) να δεσμεύονται.
Επί τέσσερα χρόνια η δράση του αποτελεί αντικείμενο ερευνών από τις Αρχές της Νήσου του Τζέρσεϊ.
«Αυτή η έρευνα που κρατά τέσσερα χρόνια χωρίς κατηγορίες, διαφάνεια ή αξιόπιστα στοιχεία, δείχνει πως έχει γίνει ξεκάθαρη κατάχρηση εξουσίας από την κυβέρνηση του Τζέρσι και παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Οι Αρχές απέκρυψαν σημαντικές πληροφορίες και αγνόησαν βασικές διαδικαστικές δικλείδες ασφαλείας, αποδεικνύοντας ότι αυτή δεν είναι μία νόμιμη νομική διαδικασία αλλά μία διαδικασία που προκύπτει από πολιτικά κίνητρα», ανέφερε εκπρόσωπός του στους Times.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η πλευρά του Αμπράμοβιτς πέτυχε να αναγκάσει μέλη της κυβέρνησης του Τζέρσεϊ να παραδώσουν μηνύματα, μέιλ και άλλα δεδομένα που τον αφορούσαν, όπως επίσης να καλύψουν τα νομικά του έξοδα.
Εσύ θα μείνεις απ’ έξω;
Δημοφιλής στοιχηματική προσφέρει δωρεάν* 1 μήνα Cosmote TV Sports. Για περισσότερα απαιτείται ↪εγγραφή
Δημοφιλής στοιχηματική προσφέρει δωρεάν* 1 μήνα Cosmote TV Sports. Για περισσότερα απαιτείται ↪εγγραφή