Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Στους «8» η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Στους «8» η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/1/2015 18:53
Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου εξασφάλισε η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε με 2-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Μάνταλος (51’ πεν.) και Αραβίδης (82’) τα γκολ.

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, με αποτέλεσμα να γίνει η 4η ομάδα από τη Football League μετά τον Ηρακλή, τα Χανιά και τον Απόλλωνα Σμύρνης που θα δώσει το «παρών» στην αυριανή κλήρωση για τους «8» του θεσμού.

Η «Ένωση» ήταν καλύτερη, είχε την υπεροχή και «σφράγισε» το εισιτήριο χάρη στα γκολ των Μάνταλου (51’ πεν.) και Αραβίδη (82’).

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν κυρίαρχη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, δεν απειλήθηκε από την Κέρκυρα και έψαχνε από τα πρώτα λεπτά το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 25’, με τον Κουτζαβασίλη να διώχνει δύσκολα το σουτ του Ανάκογλου, ενώ στο 44’ ο Μπαρμπόσα δεν κατάφερε με πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Ωστόσο στο 51’, ο Πορτογάλος κέρδισε πέναλτι μετά από φάουλ του Γκόμεζ στην περιοχή και ο Μάνταλος δεν έχασε την ευκαιρία να «γράψει» το 1-0 για την ΑΕΚ, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα. Τρία λεπτά μετά ο Αραβίδης έφτασε κοντά στο 2-0, ωστόσο ο Γκόμεζ έδιωξε με το πόδι το σουτ του Έλληνα άσου.

Η Κέρκυρα χρειάζονταν ένα γκολ για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση και οι αλλαγές του Γρηγορίου την βοήθησαν να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο τα σουτ του Χαβίτο (69’, 76’) δεν ανησύχησαν τον Ανέστη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 81’, με τον Αραβίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή τη κεφαλιά του Μαρκόφσκι. Μάλιστα στην αντεπίθεση, ο Έλληνας άσος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία μπαλιά του Μπαρμπόσα, και με σουτ, «έγραψε» το 2-0, «κλειδώνοντας» την πρόκριση για την ομάδα του.

Στο 85’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε ένα 3ο γκολ, ωστόσο η σέντρα του Μπακάκη χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με τον Ανέστη να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καϊκούτ στις καθυστερήσεις, κρατώντας το 2-0 μέχρι το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.