Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό» πρόκρισης για Ρεάλ στη Ρώμη

Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό» πρόκρισης για Ρεάλ στη Ρώμη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/2/2016 23:44
Η Ρεάλ κέρδισε με 2-0 την Ρόμα στο «Ολίμπικο» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς οι «τζιαλορόσι» χρειάζονται ένα θαύμα στη ρεβάνς του «Μπερναμπέου» για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Γκολάρα ο Ρονάλντο (57’), «σφράγισε» τη νίκη ο Χεσέ (86’).

Με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Ρεάλ. Η «βασίλισσα» κέρδισε με 2-0 την Ρόμα στο «Ολίμπικο» και θα πρέπει να γίνουν τρομερά πράγματα στη ρεβάνς της Μαδρίτης για να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «βασίλισσα» δεν είχε τελική στο στόχο στο πρώτο μέρος, όμως το γκολ-«ζωγραφιά» του Ρονάλντο στο 57’ της έδωσε το προβάδισμα στο σκορ. Η Ρόμα πίεσε και είχε ευκαιρίες για την ισοφάριση, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε ανατροπή του Φλορέντσι.

Οι «τζιαλορόσι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν και στο 86’ ο Χεσέ «έγραψε» το τελικό 2-0, σκορ που δίνει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα των Μανωλά (έπαιξε σ’ όλο το ματς) και Τοροσίδη (εκτός αποστολής).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 12 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και τα 92 συνολικά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, ο Πορτογάλος έχει βρει δίχτυα στα 17 από τα 21 τελευταία εκτός έδρας ματς της Ρεάλ.

Στα αξιοσημείωτα η μεγάλη επίδοση του Κέιλορ Νάβας. Ο Κοσταρικανός γκολκίπερ κράτησε ανέπαφη την εστία του για 623 λεπτά στο Τσάμπιονς Λιγκ και ανέβηκε στην 3η θέση της σχετικής λίστας. Μάλιστα, απειλεί πλέον την επίδοση του Φαν ντερ Σαρ (657 λεπτά), ωστόσο απέχει ακόμα από το ρεκόρ του Λέμαν (853 λεπτά).

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό» πρόκρισης για Ρεάλ στη Ρώμη
Μέτριο παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές το πρώτο ημίχρονο, όπου η μια ομάδα εξουδετέρωσε την άλλη. Η Ρεάλ είχε την κατοχή (66%-33%), ωστόσο με εξαίρεση ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Μαρσέλο στο 33’, που έφυγε μόλις άουτ, δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της Ρόμα.

Ενδεικτικό ότι η «βασίλισσα» τελείωσε το πρώτο 45λεπτο χωρίς τελική στον στόχο, κάτι που είχε να συμβεί στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Μάιο του 2011 και τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 16’ και άνηκε στην Ρόμα, με τον Περότι να γυρνά στον Ελ Σαραουί, όμως το σουτ του «Φαραώ» δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Ρεάλ και απείλησαν ξανά στο 44’, όταν ο Ελ Σαραουί βρέθηκε απέναντι στον Νάβας, όμως ο Βαράν τον πρόλαβε τελευταία στιγμή, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η Ρόμα είχε μπλοκάρει την Ρεάλ στο πρώτο μέρος, όμως μια μαγική ενέργεια του Ρονάλντο ήταν αρκετή προκειμένου η «βασίλισσα» να πάρει το προβάδισμα! Στο 57’, ο Πορτογάλος έκανε τρομερή ντρίπλα στον Φλορέντσι και με εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της του Σέζνι.

Μετά το γκολ του Ρονάλντο, το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα. Στο 71’ ο Σαλάχ έκανε το γύρισμα για τον Τζέκο, όμως ο Βαράν έκοψε σωτήρια, αποσοβώντας ένα σίγουρο γκολ. Ένα λεπτό μετά, ο Βενκέρ έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία του Νάβας και στο 73’ η Ρεάλ «άγγιξε» το 2-0, όμως η κεφαλιά του Ρονάλντο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω – κάτω, με την Ρόμα να είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 79’. Ο Τζέκο ξέφυγε από τον Βαράν και βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ένα λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Φλορέντσι από τον Καρβαχάλ στην περιοχή. Ο διαιτητής δεν σφύριξε παράβαση και στο 86’ η Ρεάλ πέτυχε δεύτερο γκολ, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Ο Χεσέ Ροντρίγκεθ βρήκε χώρο και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ, «έγραψε» το 2-0, σκοράροντας τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς.

Η Ρόμα δεν κατάφερε να σκοράρει, και το 2-0 της δίνει λίγες έως ελάχιστες πιθανότητες για την ανατροπή στη ρεβάνς του «Μπερναμπέου», εκεί όπου η Ρεάλ αναμένεται να «σφραγίσει» την πρόκριση για τα προημιτελικά. Με βάση την στατιστική, σε 347 ευρωπαϊκά ματς που το πρώτο ματς έληξε 0-2, μόλις εννέα από τις 338 ομάδες κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στη ρεβάνς!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.