Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η «Χρυσή Μπάλα»… αλλάζει

Η «Χρυσή Μπάλα»… αλλάζει

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/9/2016 17:03
Η FIFA και το France Football αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους στη συνδιοργάνωση του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» και πλέον δεν αποκλείεται να υπάρξουν ξανά δύο βραβεία ανάδειξης του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς.

Αλλάζουν τα δεδομένα στο βραβείο της «Χρυσής Μπάλας». Ο γαλλικός όμιλος Groupe Amaury, που έχει το France Football και την L'Équipe, γνωστοποίησε ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία της με την FIFA όσον αφορά τη συνδιοργάνωση του κορυφαίου ατομικού ποδοσφαιρικού βραβείου. Έτσι, όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Μπάλα επιστρέφει στην παλιά της μορφή, υπό την αιγίδα του «France Football» και μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η «Χρυσή Μπάλα»… αλλάζει
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το France Football είναι ένα αθλητικό περιοδικό, που το 1956 «γέννησε» τη «Χρυσή Μπάλα» (Ballon d'Or), ζητώντας από συναδέλφους δημοσιογράφους να ψηφίσουν τον κορυφαίο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή. Από το 1995 υποψήφιοι ήταν όλοι οι παίκτες ανεξαρτήτως εθνικότητας, αρκεί να αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα των χωρών της UEFA και από το 2007 το βραβείο δινόταν στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, ανεξαρτήτως εθνικότητας και ομάδας.

Στον αντίποδα, η FIFA είχε το δικό της βραβείο, γνωστό ως «Παίκτης της Χρονιάς». Το ποδοσφαιρικό αυτό βραβείο καθιερώθηκε από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου από το 1991 μέχρι το 2009 και σε αντίθεση με τη «Χρυσή Μπάλα» όπου ψήφιζαν οι δημοσιογράφοι, η επιλογή γινόταν μέσω ψηφοφορίας από τους προπονητές όλων των εθνικών ομάδων των χωρών μελών της FIFA.

Από το 2010, η FIFA και η συντακτική επιτροπή του France Football αποφάσισαν να συγχωνεύσουν τα δυο διαφορετικά βραβεία τους (Ballon d’Or & FIFA World Player of the Year), δημιουργώντας το σημερινό βραβείο (FIFA Ballon d’ Or).

Αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα, αφού οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Μάλιστα, εκείνο που υποστηρίζεται είναι ότι ίσως έτσι σταματήσει το... μονοπώλιο ανάμεσα σε Μέσι και Ρονάλντο, με τις διαφημιστικές και τους χορηγούς να έχουν μερίδιο στην ανάδειξη του κορυφαίου.

Όπως αναφέρει το «France Football» στη διαδικτυακή του έκδοση, τα νέα δεδομένα για το κορυφαίο ατομικό ποδοσφαιρικό βραβείο θα ανακοινωθούν την προσεχή Τρίτη (20/9).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.