Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «16» Νάπολι και Μπενφίκα, εφιάλτης για Μπεσίκτας

Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «16» Νάπολι και Μπενφίκα, εφιάλτης για Μπεσίκτας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/12/2016 00:26
Η Νάπολι κέρδισε με 2-1 την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου. Το δεύτερο εισιτήριο πήγε στους Πορτογάλους, αφού στο άλλο παιχνίδι, η αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου διέλυσε με 6-0 την Μπεσίκτας, που τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες.

Την πρόκριση και μάλιστα ως πρωτοπόρα του ομίλου εξασφάλισε η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» κέρδισαν με 2-1 την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και «σφράγισαν» το καλό εισιτήριο για τους «16», σε παιχνίδι που από «τελικός» πρόκρισης έγινε «τελικός» πρωτιάς.

Οι Ιταλοί είχαν τις καλύτερες φάσεις για να προηγηθούν στο πρώτο μέρος, ωστόσο χρειάστηκαν να περάσει στο ματς ο Ντρίες Μέρτενς (57’) προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Στο 60’ ο Βέλγος έκανε ασίστ-τακουνάκι στον Καγιεχόν για το 1-0 και στο 79’ ο διεθνής άσος «κλείδωσε» τη νίκη τη Νάπολι με ωραίο πλασέ. Στο 87’ ο Χιμένες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αλμπιόλ και μείωσε σε 2-1, σκορ που όμως έμεινε μέχρι το φινάλε. Στο 80ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Κώστας Μήτρογλου, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Ανδρέας Σάμαρης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Μπενφίκα υποχώρησε στην 2η θέση με +1 από την Μπεσίκτας, που γνώρισε διασυρμό με 6-0 από την Ντιναμό στο Κίεβο.

Οι Ουκρανοί αν και αδιάφοροι, ήταν καταιγιστικοί, ανοίγοντας το σκορ στο 9ο λεπτό με γκολ του 20χρονος Αρτέμ Μπέσεντιν. Το 2-0 ήρθε στο 30’, με τον Μπέκ να κάνει (ανύπαρκτο) πέναλτι και να αποβάλλεται, δίνοντας το δικαίωμα στον Γιαρμολένκο να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Δύο λεπτά μετά, ο Μπουγιάλσκι πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στις καθυστερήσεις ο Γκονζάλες χρίστηκε και αυτός σκόρερ, με τον γκολκίπερ της Μπεσίκτας να βάζει τα κλάματα! Στο 56’ ο Αμπουμπακάρ, με ανόητη ενέργεια, άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες και τέσσερα λεπτά μετά ήρθε το 5-0 με τον Σίντορτσουκ (60’). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 77’ ο Τζούνιορ Μοράες, αν και η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ.

Η τελική βαθμολογία:


1. Νάπολι 11
2. Μπενφίκα 8
3. Μπεσίκτας 7
4. Ντιναμό Κιέβου 5

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.