Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τότεναμ σταμάτησε το σερί της Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τότεναμ σταμάτησε το σερί της Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/1/2017 23:55
Η Τότεναμ με δύο γκολ-κεφαλιές του Ντέλε Άλι (45+1’, 54’) κέρδισε με 2-0 την Τσέλσι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και υποχρέωσε τους «μπλε» στην πρώτη τους ήττα μετά από 13 διαδοχικές νίκες. Στην 3η θέση ανέβηκαν οι «πετεινοί», στο +5 από την 2η Λίβερπουλ η ομάδα του Κόντε.

Σερί ήταν και πάει… Η Τσέλσι ηττήθηκε με 2-0 από την Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και ξεκίνησε με το… αριστερό το 2017, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα μετά από 13 νίκες. Οι «μπλε», που δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σερί 14 νικών της Άρσεναλ από το 2002, βρίσκονται πλέον στο +5 από τη δεύτερη Λίβερπουλ, ενώ 7 βαθμούς πίσω τους είναι η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Η Τσέλσι 5’ είχε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό, με τον αφύλαχτο Αζάρ να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Γιορίς ύστερα από τρομερή μπαλιά του Μάτιτς. Η Τότεναμ γλίτωσε το γκολ και στη συνέχεια πήρε την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να απειλεί με αξιώσεις την εστία των «μπλε».

Το παιχνίδι είχε αρκετά νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα τα λεπτά να κυλούσαν δίχως μεγάλες φάσεις. Η Τότεναμ απείλησε για πρώτη φορά στο 23’ με ένα μακρινό σουτ του Έρικσεν, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 36’ ο Κόστα βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Τρία λεπτά μετά ο Κουρτουά απομάκρυνε την κεφαλιά-πάσα του Ρόουζ, ενώ στο 43’ ο άσος της Τότεναμ έκοψε σωτήρια τον Αζάρ.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν τελική στον στόχο ώσπου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η άμυνα της Τσέλσι πιάστηκε στον ύπνο και ο Ντέλε Άλι με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά, ανοίγοντας το σκορ για την Τότεναμ.

Στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι μπήκε αποφασισμένη να επιστρέψει στο ματς, χάνοντας κάποιες σημαντικές στιγμές για το 1-1. Στο 47’ ο Γιορίς απόκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Κόστα και στη συνέχεια της φάσης ο Πέδρο δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Αλόνσο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αζάρ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από πάσα του Αλόνσο, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Οι «μπλε» είχαν το μομέντουμ, όμως στο 54’ και κόντρα στη ροή η Τότεναμ πέτυχε δεύτερο πανομοιότυπο γκολ με κεφαλιά του Άλι στο δεύτερο δοκάρι. Το 2-0 αποδιοργάνωσε πλήρως τους φιλοξενούμενους, που στη συνέχεια του αγώνα περιορίστηκαν σε φλύαρη κατοχή, δίχως να απειλούν με αξιώσεις την εστία της Τότεναμ. Ο Κόντε μάλλον άργησε να προχωρήσει σε αλλαγές (στο 79’ ο Φάμπρεγκας, στο 85’ ο Μπατσουαγί), οι επιθετικοί των «μπλε» δεν βρίσκονταν σε καλή βραδιά και το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Τότεναμ να κάνει σωστή διαχείριση.

Στα αξιοσημείωτα πως στις δύο προηγούμενες φορές που η Τσέλσι κατέκτησε το πρωτάθλημα, είχε γνωρίσει ήττες στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν (2-1 τη σεζόν 2009/10 και 5-3 τη σεζόν 2014/15).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.