Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα

Κύπελλο Ισπανίας: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/2/2017 23:59
Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε «σκούρα» κόντρα στην Ατλέτικο, ωστόσο το τελικό 1-1 στο «Καμπ Νου» σε συνδυασμό με το 2-1 της Μαδρίτης της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου. Σουάρες (43’) και Γκαμεϊρό (83’) τα γκολ, αποβλήθηκαν οι Σέρχι Ρομπέρτο, Σουάρες και Καράσκο!

Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 4η σερί φορά και 7η τα τελευταία 9 χρόνια προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Ατλέτικο στο «Καμπ Νου» και μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκαν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Αλαβές - Θέλτα.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με την Ατλέτικο να μπαίνει δυνατά, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να μπει στο κυνήγι της πρόκρισης. Στο 1ο λεπτό ο Τόρες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ σταμάτησε τον Ουμτιτί, ενώ στο 6’ ο Σίλεσεν απομάκρυνε το σουτ του Σέρτζι Ρομπέρτο. Ένα λεπτό νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα είχε «φλερτάρει» αυτή με το 1-0, με τον Μογιά να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Σουάρες.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι «ροχιμπλάνκος» πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Σίλεσεν. Ο Ολλανδός γκολκίπερ αντέδρασε σωστά σε μακρινό σουτ του Κόκε στο 16’, ενώ στο επόμενο λεπτό μπλόκαρε και την κεφαλιά του Γκοντίν.

Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να απορροφήσει την πίεση των Μαδριλένων, ωστόσο αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Μογιά. Όλα αυτά μέχρι το 43’ καθώς μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ του Μέσι, ο γκολκίπερ της Ατλέτικο απέκρουσε ασταθώς και ο Σουάρες από κοντά δεν έχασε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, «γράφοντας» το 1-0 για τους Καταλανούς.Η Ατλέτικο χρειάζονταν πλέον δύο γκολ για να οδηγήσει το ματς στην παράταση ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης έχασε με τραυματισμό τον Γκοντίν. Η Μπαρτσελόνα πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά ωστόσο στο 57’ έχασε με δεύτερη κίτρινη τον Σέρτζι Ρομπέρτο για δυνατό μαρκάρισμα στον Φιλίπε Λουίς. Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Γκριεζμάν, ωστόσο ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα τη σημαία για οφσάιντ.

Οι «ροχιμπλάνκος» πίεζαν για να φέρουν το σκορ στα ίσια, ο Σιμεόνε έριξε στο ματς και τον Γκαμειρό, όμως στο 69’ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, με τον Καράσκο να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη για ανατροπή του Αρντά. Στο 77’ ο Μέσι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με απευθείας φάουλ και δύο λεπτά μετά η Ατλέτικο κέρδισε (ανύπαρκτο) πέναλτι για ανατροπή του Γκαμειρό από τον Πίκέ. Ο Γάλλος δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, όμως στο 83’ πήρε το… αίμα του πίσω, ισοφαρίζοντας σε 1-1 από κοντά, έπειτα από πάρε-βάλε πάσα του Γκριεζμάν.

Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά, αφού η Ατλέτικο χρειάζονταν ακόμα ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Οι «ροχιμπλάνκος» πίεσαν ασφυχτικά, ωστόσο η Μπαρτσελόνα κράτησε το 1-1 μέχρι το φινάλε παρά την αυστηρή αποβολή του Σουάρες στο 90’ για χτύπημα πάνω στον Κόκε. Αυτή ήταν η πρώτη αποβολή του Ουρουγουανού με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κάτι που θα του στερήσει τη συμμετοχή στον τελικό της 27ης Μαΐου.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.