Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: «Καθάρισε» την Άρσεναλ και ελπίζει για τίτλο η Τότεναμ

Πρέμιερ Λιγκ: «Καθάρισε» την Άρσεναλ και ελπίζει για τίτλο η Τότεναμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/4/2017 20:27
Με δύο γκολ σε τρία λεπτά (55’ Άλι, 58’ Κέιν πεν.), η Τότεναμ κέρδισε με 2-0 την Άρσεναλ στο ντέρμπι του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και μείωσε ξανά στο -4 τη διαφορά από την Τσέλσι, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Κορυφαίο τον Τσεχ είχαν οι «κανονιέρηδες», που βλέπουν το σεντόνι να απομακρύνεται.

Ζωντανή στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έμεινε η Τότεναμ. Οι «πετεινοί» κέρδισαν με 2-0 τη συμπολίτισσα Άρσεναλ στο τοπικό ντέρμπι του «Γουάτ Χαρτ Λέιν», έφτασαν τις 9 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και μείωσαν ξανά στο -4 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Με τη νίκη, η Τότεναμ εξασφάλισε και μαθηματικά ότι θα τερματίσει πάνω από τους «κανονιέρηδες» στο βαθμολογικό πίνακα, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1994/95! Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις γκέλες των Γιουνάιτεντ-Σίτι και ετσι βρέθηκε στο -6 από την τετράδα με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Τότεναμ είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του αγώνα και η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 22’, με τον Άλι να αστοχεί με κεφαλιά από το ένα μέτρο! Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς μετά από γύρισμα του Σον, ο Έρικσεν βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Άρσεναλ κέρδισε μέτρα στο τελευταίο δεκάλεπτο και απείλησε για πρώτη φορά στο 38’ με σουτ του Ράμσεϊ, το οποίο έδιωξε ο Γιορίς. Στο 43’ ο Αλντερβάιρελντ έκοψε σωτήρια νέο σουτ του Ουαλού και στο επόμενο λεπτό το πλασέ του Σάντσες πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε στην Τότεναμ, με τον Τσεχ να διώχνει σε κόρνερ το πλασέ του Βερτόνγχεν έξω από την περιοχή.

Το δεύτερο μέρος μετατράπηκε σε μονόλογο της Τότεναμ, η οποία είχε τον πλήρη έλεγχο και πίεζε από τα πρώτα λεπτά για να πάρει το προβάδισμα. Στο 48’ ο Τσεχ έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το πλασέ του Γουανιάμα και τρία λεπτά μετά μπλόκαρε το σουτ του Κέιν. Στο 55’ ο Τσέχος πορτιέρο νίκησε και τον Έρικσεν, όμως ο Άλι πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Άρσεναλ.

Δύο λεπτά μετά το γκολ, ο Γκάμπριελ ανέτρεψε τον Κέιν στην περιοχή και ο Άγγλος φορ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας δύο τα τέρματα της Τότεναμ. Η Άρσεναλ δεν έδειξε κανένα σημάδι αντίδρασης και μάλιστα θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερα γκολ εάν δεν ήταν ο Πέτρ Τσεχ. Ο γκολκίπερ των «κανονιέρηδων» έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Βερτόνχεν στο 68’ ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Σάντσες έκανε χέρι στην περιοχή, χωρίς να δοθεί πέναλτι.

Στο 77’ ο Τσεχ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κέιν και ένα λεπτό αργότερα έδιωξε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Άρσεναλ κέρδισε κάποια μέτρα, όμως το 2-0 μέχρι το φινάλε και η Τοτεναμ διατηρήθηκε ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Η βαθμολογία των 7 πρώτων:


1. Τσέλσι 81 (34)
2. Τότεναμ 77 (34)
3. Λίβερπουλ 66 (34)
4. Μάντσεστερ Σίτι 66 (34)
5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 65 (34)
6. Άρσεναλ 60 (33)
7. Έβερτον 58 (35)

*σε παρένθεση τα ματς των ομάδων

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.