Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ιγκουαΐν και έφυγε για τελικό!

Τσάμπιονς Λιγκ: Ιγκουαΐν και έφυγε για τελικό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/5/2017 23:42
Με δύο γκολ του Ιγκουαΐν (29’, 59’) η Γιουβέντους κέρδισε με 2-0 την Μονακό στο Πριγκιπάτο και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τις δύο ασίστ ο Άλβες, σωτήριες επεμβάσεις από Μπουφόν.

Μια ημέρα μετά την εμφατική νίκη της Ρεάλ κόντρα στην Ατλέτικο (3-0), η Γιουβέντους πέρασε με 2-0 από την έδρα της Μονακό και πλέον καλείται απλά να υπερασπιστεί το προβάδισμα της στη ρεβάνς του Τορίνο, προκειμένου να επιστρέψει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Ιούνιο του 2015.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο έμπειρος πορτιέρο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πρώτο 20λεπτο προκειμένου η Μονακό να μην ανοίξει το σκορ, πραγματοποιώντας δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις, σε σουτ του Εμ’Μπαπέ (16’) και κεφαλιά του Φαλκάο (19’).

Μετά το πρώτο 20λεπτο η Γιουβέντους κέρδισε περισσότερα μέτρα, προειδοποίησε στο 25’ με άστοχη προσπάθεια του Ιγκουαΐν και τέσσερα λεπτά αργότερα (29’) κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Άλβες βρήκε με τακουνάκι τον Ιγκουαΐν και ο Αργεντινός με άψογο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι «έγραψε» το 1-0.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, η Μονακό προσπάθησε να βρει απάντηση, όμως οι παίκτες του Αλέγκρι έκλειναν υποδειγματικά τους χώρους και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο.
Στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους έδωσε χώρο στους Μονεγάσκους, τακτική που απέδωσε καρπούς, αν και στο 47’ ο Μπουφόν χρειάστηκε να επέμβει, μπλοκάροντας το πλασέ του Φαλκάο μέσα από την περιοχή. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ προσπαθούσε να απειλήσει με ανορθόδοξο τρόπο, εν αντιθέσει με την Γιουβέντους, που έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Στο 54’ ο Σούμπασιτς έδιωξε με το πόδι το σουτ του Μαρκίζιο, όμως στο 59’, ο Άλβες έκλεψε τη μπάλα από τον Μπακαγιόκο, έπαιξε το 1-2 με τον Ντιμπάλα και έκανε τη σέντρα για τον Ιγκουαΐν, ο οποίος με κοντινή προβολή «έγραψε» το 2-0. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Γιουβέντους διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα και κράτησε το 2-0 μέχρι το φινάλε.

Σ’ αυτό έβαλε και το… χεράκι του και ο Μπουφόν, αφού στο 90’ έδιωξε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Ζερμέν, στην μοναδική μεγάλη φάση της Μονακό στο δεύτερο μέρος. Στα αξιοσημείωτα πως η Γιουβέντους ξεπέρασε 600 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Μπουφόν να μετράει 60 ματς στο θεσμό κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.