Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Κυπελλούχος μετά από 14 χρόνια ο ΠΑΟΚ (vid)

Κύπελλο Ελλάδας: Κυπελλούχος μετά από 14 χρόνια ο ΠΑΟΚ (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/5/2017 23:03
Με γκολ-οφσάιντ του Ενρίκε (81’) ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 την ΑΕΚ στον τελικό ντροπής του Πανθεσσαλικού και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Ο Μπίσεσβαρ (24’) το άλλο γκολ, ισοφάρισε προσωρινά ο Χριστοδουλόπουλος (26’) μετά από «δώρο» του Γλύκου.

Σ’ έναν τελικό που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια πριν το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 την ΑΕΚ και πήρε την πρώτη του κούπα μετά από 14 χρόνια. Ο Ενρίκε, από καθαρή θέση οφσάιντ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και χάρισε το Κύπελλο στον «Δικέφαλο του Βορρά», αφήνοντας τους παίκτες της «Ένωσης» με δικαιολογημένα παράπονα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση εξαιτίας των πολύ σοβαρών επεισοδίων πριν το παιχνίδι, που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είχαν απολογισμό 11 τραυματίες.

Η «παγωμένη» ατμόσφαιρα είχε μεταφερθεί και στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Αρκετά λάθη, νευρικότητα, έλλειψη καθαρού μυαλού και χαμηλό τέμπο ήταν η εικόνα του πρώτου 20λεπτου, στο οποίο δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση, με εξαίρεση μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σάχοφ (13’) που έβγαλε σε κόρνερ ο Ανέστης.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, ώσπου στο 24’ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί χάρη σε εξαιρετική ατομική ενέργεια του Τζάλμα Κάμπος. Ο Ανγκολέζος απέφυγε τους Ντίντακ και Τσιγκρίνσκι και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ του τελικού.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση αφού στο 26’ ο Χριστοδουλόπουλος επιχείρησε μακρινό σουτ, ο Γλύκος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας του. Τα δύο γκολ έβαλαν… φωτιά στον τελικό και στο 32’ η ΑΕΚ «άγγιξε» την ανατροπή, με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 39’ με διαγώνιο σουτ του Μπίσεσβαρ το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Κύπελλο Ελλάδας: Κυπελλούχος μετά από 14 χρόνια ο ΠΑΟΚ (vid)
Σε αντίθεση με το φινάλε του πρώτου μέρους, το ξεκίνημα της επανάληψης θύμιζε την εικόνα του πρώτου 20λεπτου. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ προτίμησαν να μην πάρουν το παραμικρό ρίσκο, με αποτέλεσμα το ματς να κυλάει χωρίς υποψία φάσεων, με εξαίρεση μια άστοχη προβολή του Πατίτο στο 46’.

Όλα έδειχναν παράταση, ωστόσο στο 81’ ο νεοεισελθόντας Ενρίκε σκόραρε με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μπίσεσβαρ, «γράφοντας» το 2-1. Όπως έδειξε και το ριπλέι, το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αφού ο άσος του ΠΑΟΚ ήταν ένα μέτρο οφσάιντ. Μάλιστα, ο βοηθός, Γιώργος Καλφόγλου, είχε καλή θέση, αλλά δεν σήκωσε το σημαιάκι. Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από το 2003.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (86' Μαλεζάς), Σάχοβ, Μπίσεσβαρ (90' Κίτσιου), Κάμπος (73' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σίμοες (83' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (86' Βάργκας) , Μάνταλος, Ροντριγκες (68' Γαλανόπουλος), Αραούχο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.