Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισόπαλη με την Γάνδη η ΑΕΚ

Ισόπαλη με την Γάνδη η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/7/2017 22:51
ΑΕΚ και Γάνδη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ, σε φιλικό πρόβα τζενεράλε ενόψει του πρώτου αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντριάσεβιτς (37’) και Μάνταλος (74’) τα γκολ, τραυματίστηκε ο Κλωναρίδης.

Στο πρώτο της φιλικό μπροστά στο κοινό της, η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τη Γάνδη στο ΟΑΚΑ. Ένα τραγικό λάθος του Τσιγκρίνσκι επέτρεψε στους Βέλγους να προηγηθούν κόντρα στη ροή, ωστόσο το γκολ του Μάνταλου στο 74’ έφερε το σκορ στα ίσια και στο τελευταίο τέταρτο η «Ένωση» είχε ευκαιρίες για την ολική ανατροπή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας παρατάξει την ΑΕΚ με το αναμενόμενο 4-4-1-1. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Γιόχανσον, στο αριστερό άκρο ο Μάνταλος, στο δεξί ο Χριστοδουλόπουλος και ο Κλωναρίδης πίσω από τον Λιβάια.

Η ΑΕΚ είχε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και η πρώτη της καλή στιγμή ήρθε στο 3', όταν ο Λόπες έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 15’ ο Κάλινιτς έδιωξε το μακρινό σουτ του Λάζαρου, ενώ στο 35’ η προσπάθεια του Μπακάκη μέσα από την περιοχή κατέληξε στο δοκάρι.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, με την «Ένωση» να διατηρούσε τον έλεγχο, χωρίς όμως να αποφεύγει λάθη, τα οποία ενδέχεται να της κοστίσουν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Και αν στο 19’ ο ανενόχλητος Μιλίτσεβιτς δεν κατάφερε να τιμωρήσει την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, ένα τραγικό λάθος γύρισμα του Τσιγκρίνσκι στο 37’, επέτρεψε στον Αντριάσεβιτς να «γράψει» το 1-0 για τη Γάνδη.Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, δίνοντας τη θέση του στον Τρίστασον. Ο Ισλανδός πήγε στο αριστερό άκρο, με τον Μάνταλο να περνά στο άξονα, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιακουμάκης πήρε τη θέση του Λιβάια.

Η ΑΕΚ δεν πατούσε καλά στο δεύτερο μέρος και στο 57’ ο Χιμένεθ προχώρησε σε τέσσερις νέες αλλαγές, ρίχνοντας τους Γκάλο, Τσόσιτς, Αϊντάρεβιτς και Βινίσιους αντί των Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες. Οι Βέλγοι κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και στο 71’ απείλησαν με σουτ του Κούμπο, το οποίο έδιωξε ο Ανέστης.

Τελικώς η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 74’ έστω και με δόση τύχης. Μετά από σουτ του Αιντάρεβιτς, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μάνταλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να «γράψει» το 1-1.
Από εκείνο το σημείο, η «Ένωση» ανέβασε την απόδοση της και είχε ευκαιρίες για την ανατροπή.

Στο 85’ ο Αϊντάρεβιτς έβγαλε μπαλιά για τον Αλμέιδα, αυτός έστρωσε με το στήθος στον Γιακουμάκη όμως ο Έλληνας άσος αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Ένα λεπτό μετά ο Γιακουμάκης αστόχησε με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 89’ ο ίδιος δεν πρόλαβε την κάθετη πάσα του Τσόσιτς, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (57' Γκάλο), Βράνιες (57' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (84' Τζανετόπουλος), Λόπες (57' Βινίσιους), Σιμόες (57' Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (75' Πατίτο), Μάνταλος (75' Αλμέιδα), Κλωναρίδης (40' Τρίστασον), Λιβάια (46' Γιακουμάκης).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.