Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Το όνειρο έγινε… εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό

Γιουρόπα Λιγκ: Το όνειρο έγινε… εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/8/2017 23:23
Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο για 65 λεπτά, προηγήθηκε με 2-0 της Μπιλμπάο στη Λεωφόρο, ωστόσο ένα εξάλεπτο μπλακ-άουτ επέτρεψε στους Βάσκους να γυρίσουν το σκορ (3-2) και να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους. Λουντ (29’) και Καμπέσας (55’) τα γκολ του «τριφυλλιού», το γύρισαν με Αντούριθ (68’, 74’ πεν.) και Ντε Μάρκος (71’) οι φιλοξενούμενοι.

Ποδοσφαιρική «αυτοκτονία» για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν κοντά σε μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπιλμπάο, ωστόσο οι Βάσκοι με τρία γκολ σε έξι λεπτά έκαναν την ολική ανατροπή (3-2) στην Λεωφόρο και έφυγαν με μισή πρόκριση από την Αθήνα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την απόλυτη υπεροχή για 65 λεπτά, όμως σ’ εκείνο το σημείο έμεινε από δυνάμεις και… κατέρρευσε. Πλέον, το «τριφύλλι» βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού χρειάζεται νίκη με 2-0, 3-1 κοκ στο «Σαν Μαμές» για να πάρει το εισιτήριο.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εξαιρετική και διαβασμένη εμφάνιση στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν επέτρεπε σε κανένα σημείο την Μπιλμπάο να απειλήσει, έκλεινε σωστά όλους τους χώρους προς την εστία του Βλαχοδήμου και στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, κατάφερε να προηγηθεί. Στο 29’, ο Λουντ ντρίμπλαρε τον Ντε Μάρκος, βρέθηκε απέναντι στον Ερέριν και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στη Λεωφόρο.

Με φόρα από το πρώτο ημίχρονο μπήκε ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη και το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 55’, ο Λουντ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έδωσε δεξιά του στον Λουσιάνο, ο Μπαλενθιάγκα δεν κατάφερε να απομακρύνει την πάσα του Βραζιλιάνου και ο επερχόμενος Καμπέσας με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η πρώτη φάση της Μπιλμπάο στο ματς ήρθε στο 56’, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει δύσκολα το σουτ του Ραούλ Γκαρθία μέσα από την περιοχή. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η κούραση άρχισε να εμφανίζονταν στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού και στο 68’ οι Βάσκοι «πάγωσαν» τη Λεωφόρο. Ο Μουνιαΐν έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Αντούριθ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο ήρθε η ολική κατάρρευση. Στο 71' ο Ντε Μάρκος πέτυχε γκολ καρμπόν μετά από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και στο 74’ ο Αντούριθ σκόραρε από την άσπρη βούλα του πέναλτι, ολοκληρώνοντας την ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός γκρέμισε ότι είχε χτίσει, αν και στο 90’ βρέθηκε μια «ανάσα» από το 3-3, με τον Δώνη να μην αξιοποιεί το τετ-α-τετ με τον Ερέριν. Το 3-2 υπέρ των Βάσκων έμεινε ως το φινάλε και οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (84' Δώνης), Άλτμαν (51' Λουτσιάνο), Μολίνς (73' Χατζηγιοβάνης)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερερίν, Όσκαρ ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77' Μικέλ Σαν Χοσέ), Λέκουε (57' Ινιάκι Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν (85' Σουσαέτα), Αντούριθ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.