Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Έστερσουντ, βαθμό με Λιόν ο Απόλλωνας

Γιουρόπα Λιγκ: Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Έστερσουντ, βαθμό με Λιόν ο Απόλλωνας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/9/2017 00:49
Το παραμύθι της Έστερσουντ συνεχίζεται! Η σουηδική ομάδα, που απέκλεισε Γαλατασαράϊ και ΠΑΟΚ, επικράτησε με 2-0 της Ζόρια στην Ουκρανία και συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία. Μεγάλες νίκες για Ζενίτ, Σοσιεδάδ και Αταλάντα, σόκαρε την Λιόν στο 90+3’ ο Απόλλων Λεμεσού.

Την πρώτη της νίκη –και μάλιστα εκτός έδρας- σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ πανηγυρίζει η Έστερσουντ. Η σουηδική ομάδα κέρδισε με 2-0 την Ζόρια στην Ουκρανία και ήδη οι φίλοι της… φωτογραφίζουν την εικόνα του ομίλου, αφού η ομάδα τους βρίσκεται στην 1η θέση με +2 από τις Μπιλμπάο και Χέρτα που έμειναν στο 0-0 στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Έστερσουντ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αφού πριν από 6 χρόνια έπαιζε στην 4η κατηγορία της Σουηδίας. Στα προκριματικά άφησε εκτός Γαλατασαράϊ, Φόλα Ες και ΠΑΟΚ και πλέον συνεχίζει την τρομερή πορεία της.

Ο Γκόντος άνοιξε το σκορ στο 50’, ενώ ο Γκέρο πέτυχε ένα τρομερό τέρμα στο 90+4’, «σφραγίζοντας» την επικράτηση της ομάδας του, που είχε βασικό τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο.

Πεντάρες για Ζενίτ και Νις, σταμάτησε στα τέσσερα η Σοσιεδάδ


Γιουρόπα Λιγκ: Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Έστερσουντ, βαθμό με Λιόν ο Απόλλωνας
Η Ζενίτ διέλυσε με 5-0 την Βάρνταρ στα Σκόπια και ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο την πορεία της στο θεσμό. Κοκόριν (6’, 21’), Τζουμπιά (39’), Ιβάνοβιτς (66’) και Ριγκόνι (89’) οι σκόρερ για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, που ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου με την Σοσιεδάδ.

Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί ισοπέδωσαν με 4-0 την Ρόζενμποργκ στο «Ανοέτα» και έπιασαν τους Ρώσους στην κορυφή του ομίλου. Ο Ντιέγκο Γιορέντε με δύο γκολ (9’, 77’) και οι Θουρουτούθα (10’), Σκιέλβικ (41’ αυτ.) ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης, με τους Βάσκους να καθαρίζουν το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο.

Μετά την τεσσάρα στην Μονακό, η Νις διέλυσε με 5-1 την Ζούλτε Βάρεγχεμ στο Βέλγιο και ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ. Πλεά με δύο γκολ (16’, 20’) και Ντάντε (28’), Σεν-Μαξιμίν (69’) και Μπαλοτέλι (74’) οδήγησαν την ομάδα της Νίκαιας στη μεγάλη νίκη, με τον πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού, Νικολά Λεάλι να περνάει εφιαλτικό βράδυ κάτω από τα δοκάρια των Βέλγων.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λάτσιο κέρδισε με 3-2 την Φίτεσε στην Ολλανδία, ανατρέποντας το σκορ στο δεύτερο μέρος. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν δύο φορές με Μάταβς (33’) και Λίνσεν (58’), όμως οι «λατσιάλι» πήραν τη νίκη με τους Παρόλο (51’), Ιμόμπιλε (67’) και Μούργκα (75’).

Βαριά ήττα για Έβερτον, σόκαρε την Λιόν ο Απόλλωνας


Γιουρόπα Λιγκ: Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Έστερσουντ, βαθμό με Λιόν ο Απόλλωνας
Η Έβερτον παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια από την Αταλάντα, η οποία πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 στο Μπέργκαμο. Μασιέλο (27’), Γκόμεζ (41’) και Κριστάντε (44’) ήταν οι σκόρερ για τους Ιταλούς που είχαν και δοκάρι για να διευρύνουν το προβάδισμα τους.

Η Αταλάντα βρέθηκε μόνη στην πρώτη θέση, αφού στο άλλο ματς του ομίλου ο Απόλλων Λεμεσού απέσπασε ισοπαλία (1-1) με την Λιόν στο «ΓΣΠ». Οι «λιονέ» προηγήθηκαν στο 53’ με πέναλτι του Ντεπάι, όμως οι Κυπελλούχοι Κύπρου έμειναν στο ματς και στο 90+3’ πήραν σπουδαίο βαθμό με σουτ του Σαρδινέρο.

Η Μαρσέιγ, με γκολ του Ραμί (48’), κέρδισε με 1-0 την Κόνιασπορ στη Μασσαλία (εκτός αποστολής ο τραυματίας Μήτρογλου), ενώ στο άλλο ματς, Γκιμαράες και Σάλτσμπουργκ έμειναν ισόπαλες 1-1 στην Πορτογαλία.

Η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 3-1 της Αστάνα στην Ισπανία, «καθαρίζοντας» το ματς σε δύο λεπτά με τέρματα των Μπακαμπού (75’) και Τσερίσεφ (77’). Στο άλλο ματς, η Σλάβια Πράγας κέρδισε με 1-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Πράγα, χάρη σε γκολ του άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ, Νέτσιντ (12’).

«Διπλό» στο Χοφενχάιμ η Μπράγκα


Γιουρόπα Λιγκ: Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Έστερσουντ, βαθμό με Λιόν ο Απόλλωνας
Η Μπράγκα κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Χοφενχάιμ στην Γερμανία, γυρνώντας το ματς στο δεύτερο μέρος με γκολ των Ζοάο Κάρλος (45+1’) και Σόουζα (50’). Στο άλλο ματς του γκρουπ, Μπουγιουκσεχίρ και Λουντογκόρετς «κόλλησαν» στο 0-0 στην Κωνσταντινούπολη.

Με τον Μποκανί να βρίσκει δίχτυα, η Ντιναμό Κιέβου κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Σκεντερμπέου στην Ουκρανία και πέρασε μόνη στην πρώτη θέση, αφού Γιούνγκ Μπόις και Παρτίζαν αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Ελβετία.

Η Στεάουα, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μπουντέσκου (δύο γκολ), κέρδισε με 3-0 την Πλζεν στο Βουκουρέστι, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου, η Χάποελ Μπερ Σεβά κέρδισε με 2-1 την Λουγκάνο στο Ισραήλ.

Με τον Ζέκα να παίζει για 86 λεπτά, η Κοπεγχάγη «κόλλησε» στο 0-0 με την Λοκομοτίβ Μόσχας στη Δανία, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε και το άλλο ματς του γκρουπ ανάμεσα σε Ζλιν και Σέριφ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.