Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Στην Ρίβερ Πλέιτ το παγκόσμιο ρεκόρ διαδοχικών αγώνων με γκολ»

«Στην Ρίβερ Πλέιτ το παγκόσμιο ρεκόρ διαδοχικών αγώνων με γκολ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/9/2017 17:51
Η Ρεάλ έφτασε τα 73 διαδοχικά παιχνίδια με γκολ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της θρυλικής Σάντος του Πελέ. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη επίδοση δεν αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, αφού αυτό ανήκει τελικά στην Ρίβερ Πλέιτ, η οποία είχε χτίσει σερί 96 αγώνων με γκολ το διάστημα 1936-1939.

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκοράρει ανελλιπώς σε κάθε διοργάνωση από τις 26 Απριλίου 2016 και το 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας πλέον τα 73 διαδοχικά παιχνίδια με γκολ.

Μετά το πρώτο τέρμα που σημείωσε στο «Ανοέτα» η «βασίλισσα» ισοφάρισε την επίδοση της θρυλικής Σάντος του Πελέ, ωστόσο αυτή δεν αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ όπως αρχικά έγινε γνωστό.

Ο διάσημος Ισπανός στατιστικολόγος με την επωνυμία Mister Chip έκανε σχετική έρευνα και αποκάλυψε μέσω της «AS» πως το παγκόσμιο ρεκόρ διαδοχικών αγώνων με γκολ ανήκει στην Ρίβερ Πλέιτ, η οποία είχε σκοράρει για 96 σερί αγώνες το διάστημα 1936-1939!

Σ’ όλο αυτό το διάστημα, οι «μιγιονάριος» είχαν σημειώσει 72 νίκες, 13 ισοπαλίες και 11 ήττες με 316 γκολ ενεργητικό και 132 αρνητικό. Το ρεκόρ τους έμεινε στην ιστορία όπως και οι συνολικά έξι τίτλοι που κατέκτησαν. Συγκεκριμένα πανηγύρισαν τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Αλντάο (αγώνας μεταξύ των πρωταθλητών Αργεντινής/Ουρουγουάης) και ένα Κύπελλο Ιμπαργκούρεν.

Ο κορυφαίος άσος της Ρίβερ εκείνη την εποχή, Χοσέ Μανουέλ Μορένο έπαιξε στα 91 από τα 96 παιχνίδια, σημειώνοντας 77 γκολ

Το σχετικό άρθρο:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.