Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Το Βέλγιο έκανε τη… χάρη στην Ελλάδα

Προκριματικά Μουντιάλ: Το Βέλγιο έκανε τη… χάρη στην Ελλάδα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/10/2017 20:55
Το Βέλγιο κέρδισε με 4-3 την Βοσνία σ’ ένα τρελό ματς στο Σαράγεβο και έκανε τη... χάρη στην Εθνική Ελλάδας, η οποία με νίκη στην Κύπρο θα περάσει στην 2η θέση του προκριματικού ομίλου και θα ελπίζει για μπαράζ.

Σε ένα απίθανο παιχνίδι μέσα στο βούρκο του Σαράγεβο, με 7 γκολ και δύο ανατροπές, το Βέλγιο κέρδισε με 4-3 την Βοσνία και έκανε… δώρο τη δεύτερη θέση στην Ελλάδα, αφού με νίκη στην Κύπρο, η «γαλανόλευκη» θα προσπεράσει τους Βόσνιους στη βαθμολογία και θα απομένει το εντός έδρας παιχνίδι με το αδύναμο Γιβραλτάρ.

Αν και είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση, οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη, η οποία ενδεχομένως τους βοηθήσει να ανέβουν ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια βαθμολογία της FIFA (σ.σ. είναι 5οι) ενόψει και της κλήρωσης για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Μόλις στο 4’ το Βέλγιο κατάφερε να προηγηθεί με δυνατό σουτ του Μενιέ από το ύψος του πέναλτι (η μπάλα κόντραρε και στον Βράνιες), ωστόσο η Βοσνία εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδράνειες των φιλοξενούμενων και γύρισε το σκορ πριν το ημίχρονο.

Στο 30’ ο Τζέκο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η άμυνα του Βελγίου δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μεντούνιανιν σε κενό τέρμα ισοφάρισε σε 1-1. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 39’ όταν μετά από τραγικό λάθος του Βερτόνχεν, ο Βίστσα βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά και «έγραψε» το 2-1 για τους Βόσνιους.

Παρά τον τραγικό αγωνιστικό χώρο (σ.σ. τραυματίστηκε ο Φελαϊνί), η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με το Βέλγιο να σπαταλά μεγάλες ευκαιρίες για το 2-2. Στο 42’ ο Μπέγκοβιτς πραγματοποίησε διπλή τεράστια επέμβαση, όμως στο 45’ παραλίγο να γίνει μοιραίος, καθώς του έφυγε η μπάλα από τα χέρια και σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Καράσκο γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη για παρατεταμένο τράβηγμα σε παίκτη της Βοσνίας και στο 59’ ήταν αυτός που δημιούργησε το 2-2. Ο άσος της Ατλέτικο επιχείρησε το σουτ, ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε ασταθώς και ο Μπατσουαγί με κοντινό πλασέ έφερε το σκορ στα ίσια. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 68’, με τον Βερτόνχεν να σκοράρει από κοντά, παίρνοντας το… αίμα του πίσω για το λάθος στη φάση του 2-1.

Το Βέλγιο σπατάλησε μερικές μεγάλες ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ και τελικά το πλήρωσε στο 82’, με την Βοσνία να ισοφαρίζει σε 3-3 με κεφαλιά του Ντούμιτς ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν πτοήθηκαν, αφού στο επόμενο λεπτό πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Καράσκο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Βόσνιους.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.