Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουζουνίδης: «Με την ΑΕΚ όπως με τον Ολυμπιακό»

Ουζουνίδης: «Με την ΑΕΚ όπως με τον Ολυμπιακό»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/11/2017 20:29
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ, τονίζοντας πως περιμένει από τους παίκτες του ανάλογη εικόνα μ’ αυτή που παρουσίασαν κόντρα στον Ολυμπιακό. Τι είπε για τα προβλήματα του συλλόγου και τα σενάρια για την Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην κάμερα της Nova:

Για τις συνέπειες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική: "Ας ελπίσουμε οι υπεύθυνοι να λάβουν τα μέτρα τους, γιατί κάθε χρόνο το ίδιο ευχόμαστε, αλλά αυτό δεν αρκεί. Να στείλουμε τα συλλυπητήρια μας στους ανθρώπους που υποφέρουν. Δυστυχώς, μόνο με τα λόγια δεν μπορούμε να βοηθήσουμε".

Για τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις: "Ο Αντόνιο ήταν ένας πολύ καλός παίκτης και ένας πολύ καλός χαρακτήρας. Είχαμε σοκαριστεί όταν μάθαμε τι του συνέβη. Δεν υπήρχε κάποιο προειδοποιητικό σημάδι, οτιδήποτε. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή, υπάρχουν τα καλά και τα άσχημα. Αυτό με τον Αντόνιο είναι τα άσχημα. Ας ελπίσουμε να είναι καλά η οικογένειά του και να συνεχίσει τη ζωή της".

Για τον Τσάβες και τους υπόλοιπους τραυματίες που αποθεραπεύτηκαν: "Εγώ αυτό που είπα και στους γιατρούς είναι ότι θέλω να μπει μόνο όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος. Μας έχει λείψει, γιατί κάναμε μία σημαντική επένδυση σε αυτόν και τουλάχιστον ελπίζουμε να μας βοηθήσει όταν επιστρέψει. Είναι πολύ δύσκολο να μπει στην αποστολή γιατί έμεινε καιρό εκτός. Θεωρώ πολύ γρήγορο να μπει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ανεξάρτητα αν είναι σημαντικό. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι καλά. Περιμένουμε και τον Κουρμπέλη που χτες προπονήθηκε μόνος του. Σήμερα θα μπει με την ομάδα και ανάλογα αν αντέχει τον πόνο, θα παίξει κανονικά".Για το τι περιμένει στο ματς με την ΑΕΚ: "Περιμένω να έχουμε την εικόνα που είχαμε με τον Ολυμπιακό. Περιμένω παίκτες με διάθεση να δώσουν το 100%. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, που παρά τα προβλήματά της έχει την συνοχή της. Αγωνιστικά επηρεάζεται από τις απουσίες, όμως καμιά φορά εφησυχάζει ο αντίπαλος και υπάρχει συσπείρωση στην ομάδα με τις πολλές απουσίες. Περιμένουμε μία ΑΕΚ που θα είναι δυνατή. Όμως, μην ξεχνάμε ότι και εμείς όλο αυτό το διάστημα παίζουμε με πολλές απουσίες, αλλά στα ντέρμπι όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα".

Για το σχήμα που θα επιλέξει: "Έχω πει πολλές φορές για τον σχηματισμό ότι μπορεί να είναι σταθερός, αλλά κάνω διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον αντίπαλο. Ξέρουμε ότι και ο αντίπαλος παίζει τελευταία με άλλο σχήμα και είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Ο τρόπος που θα αμυνθείς και αυτός που θα επιτεθείς αλλάζει ανάλογα με τις περιστάσεις. Βλέπεις πως παίζει και ο αντίπαλος και προσαρμόζεσαι. Αν υπήρχε ο ιδανικός σχηματισμός για να νικάς συνέχεια, δεν θα υπήρχε προπονητής που δεν θα τον χρησιμοποιούσε. Με άλλο σύστημα πήρε τίτλο η Ρεάλ και με άλλο η Μπαρτσελόνα".

Για το αν προβληματίζεται που η ΑΕΚ παίζει με 3-5-2: "Είναι θέμα πως το δουλεύεις. Είναι οι συγκυρίες και οι λεπτομέρειες των παιχνιδιών που κάνουν την διαφορά και όχι μόνο τα συστήματα".

Για το αν μεγαλώνουν οι δυσκολίες επειδή φτάνει η μεταγραφική περίοδος: "Όσο πλησιάζει ο Δεκέμβρης είναι φυσιολογικό κάποιοι να προβληματίζονται. Εγώ τους έχω πει ότι θέλω να είναι συγκεντρωμένοι εδώ. Είναι ένα ντέρμπι και όποιος παίκτης δεν έχει το μυαλό του σε αυτό, κάνει πρώτα από όλα κακό στον εαυτό του και μετά στην ομάδα. Θεωρώ ότι οι παίκτες μου είναι έτοιμοι".

Για τη στήριξη των οπαδών: "Είμαστε μακριά από τις απαιτήσεις που υπάρχουν και δεν είμαι από αυτούς που προσπαθούν να βρουν δικαιολογία. Δεν ανταποκρίνονται στα στάνταρ του Παναθηναϊκού τα αποτελέσματα που έχουμε ως τιμ και παίκτες. Μπορεί να επηρεάζουν τα προβλήματα, όμως αυτά είναι δικαιολογίες. Οι δικαιολογίες είναι για τον ηττημένο. Περίμενα καλύτερη εικόνα σε πολλά παιχνίδια, όπως στο προηγούμενο στην Τρίπολη. Είναι πρόβλημα για μένα η εικόνα εκτός Λεωφόρου. Μέσα στη Λεωφόρο έχουμε κάνει καλά και μέτρια παιχνίδια, αλλά όταν φεύγουμε από την έδρα μας δεν παίζουμε καλά. Πρέπει να κοιτάξουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ο κόσμος είναι επιεικής μαζί μας, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα. Για τη στήριξη που μας δίνει, δεν του έχουμε ανταποδώσει. Στα εκτός έδρας είναι πολύ άσχημο αυτό που κάνουμε και θέλουμε να τους ανταποδώσουμε την στήριξη".

Για το από που αντλεί την υπομονή του ο ίδιος: "Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Όσοι δουλεύουμε, κάνουμε και λάθη, αλλά ο στόχος μας είναι να πάμε ψηλά την ομάδα. Μπορούμε να έχουμε δικαιολογία, όμως αυτό δεν αντιπροσωπεύει τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού".

Για το μέλλον του στην ομάδα: "Είναι δύσκολο να φανταστώ το μέλλον μου στον Παναθηναϊκό. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όσους βρισκόμαστε εδώ. Ο σύλλογος περνάει κρίσιμη καμπή και δεν αξίζει σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ να τραβάει αυτά που τραβάει. Δεν είναι ωραίο και στην Ευρώπη να ακούγονται όλα αυτά, γιατί ο Σύλλογος έχει ένα μεγάλο brand. Ο Ουζουνίδης θέλω να περάσει σε δεύτερη μοίρα, αυτό που προέχει είναι ο Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα ο εκάστοτε προπονητής περνάει σε δεύτερη μοίρα. Εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω καλύτερα την δουλειά μου αγωνιστικά και εκτός αυτών".

Για το σενάριο για την Εθνική ομάδα: "Αυτή την στιγμή έχω συγκεντρωθεί τόσο στην ομάδα μου, που δεν μπορεί να υπάρχει σκέψη για κάτι άλλο".

Για το αν υπάρχει μέλλον στην ομάδα: "Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος με αυτά που γίνονται, αλλά είναι τόσο μεγάλος ο Παναθηναϊκός που πιστεύω θα υπάρξει".

Για το αν πιστεύει στο ταλέντο του Εμμανουηλίδη: "Εγώ τον έχω φέρει στην πρώτη ομάδα και αυτό σημαίνει ότι έχω δει κάτι. Ο Εμμανουηλίδης είναι ένα παιδί με ταλέντο, όπως έχουμε και άλλα παιδιά. Θεωρώ πως όταν κάποιος έχει τα προσόντα δεν χρειάζεται να περάσει από όλα τα στάδια. Μπορείς να τον ετοιμάσεις πιο γρήγορα και να τον ανεβάσεις. Από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει κάτι. Τους δίνω την ευκαιρία και από αυτούς εξαρτάται αν θα την αξιοποιήσουν".

Για το μήνυμα ενός οπαδούς που έγραφε "Ουζουνίδης για πρόεδρος": "Δεν έχω τόσα χρήματα για να είμαι πρόεδρος στον Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που έχουμε μείνει στην ομάδα προσπαθούμε για το καλύτερο".

Για το τι μπορεί να δώσει μία ενδεχόμενη νίκη με την ΑΕΚ: "Μία νίκη σε αυτά τα ματς δίνει ανάσα και σε εμάς και στον κόσμο. Την χρειαζόμαστε πάρα πολύ".

Για τους Τζανδάρη και Αυλωνίτη: "Ήρθαν αργά στην ομάδα, αλλά δουλεύουν πολύ για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Ο Τάσος έπαιξε στο Κύπελλο ο Φάνης δεν μπορούσε. Αυτή την στιγμή υπάρχουν παίκτες που είναι πιο μπροστά».

Για την προσαρμογή του Άλτμαν: "Μέσα από την ενέργεια του (σ.σ. την αποβολή του) που μας κόστισε, έκανε και ένα καλό. Επειδή μπήκε απευθείας στην προετοιμασία, μετά φυσιολογικά έπεσε και δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Όμως, αυτό το διάστημα δούλεψε και άμεσα θα είναι και πάλι στις επιλογές μας".

Για τον πραγματικό στόχο της ομάδας φέτος: "Στο αγωνιστικό κομμάτι ο στόχος είναι να πάμε ψηλά και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Για τον Τσάβες: "Το καλοκαίρι επενδύσαμε πολλά στον Τσάβες και στον Λουτσιάνο, αλλά ήταν άτυχοι. Πιστεύαμε ότι τώρα θα είναι έτοιμοι αλλά με τα προβλήματα πήγαν πίσω. Περίμενα πολλά από αυτούς, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγές".

Για την απογοήτευση του κόσμου και τη χαμηλή προπώληση με την ΑΕΚ: "Είναι φυσιολογικό να μην αντέχουν όλοι και κάποιοι επέλεξαν να μην έρχονται στο γήπεδο. Όπως στην ομάδα, μερικοί επέλεξαν να φύγουν. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε αγωνιστικά να τους φέρουμε πίσω στο γήπεδο. Με την ως τώρα απόδοσή μας τους, έχουμε απογοητεύσει κάπως".

Για την Εθνική ομάδα: "Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά. Πιστεύω ότι ήταν μία κακή μέρα στο Ζάγρεκμπ. Παίξαμε πολύ άσχημα στην Κροατία, αλλά μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι καλύτερο".

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.