Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ξανά στην κορυφή η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Ξανά στην κορυφή η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/12/2017 21:38
Η ΑΕΚ κέρδισε με 3-1 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Γιαννακόπουλος (12’ αυτ.), Κονέ (38’) και Αραούχο (56’) τα γκολ της «Ένωσης», μείωσαν με ανύπαρκτο πέναλτι (88’ Νούνες) οι φιλοξενούμενοι.

Λίγες μέρες μετά την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ κέρδισε με το ξεκούραστο 3-1 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η «Ένωση» πήρε την 3η σερί νίκη της και πλέον την χωρίζει ένα τρίποντο, αυτό απέναντι στον Απόλλωνα, προκειμένου να… κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της Πρωταθλήτριας Χειμώνα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όμως η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Κέρκυρα. Στο 6', ο Επστάιν έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Έξι λεπτά αργότερα (12’) η «Ένωση» κατάφερε να προηγηθεί, έστω και με δόση τύχης. Μετά από σέντρα του Κλωναρίδη, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την κεφαλιά, ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε, όμως στάθηκε άτυχος αφού έχασε τη μπάλα και έβαλε αυτογκόλ με τακουνάκι.

Οι «κιτρινόμαυροι» έλεγχαν το παιχνίδι και έφτιαξαν κάποιες καλές στιγμές για δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 38’. Ο Κονέ έκανε κοντρόλ με το στήθος εκτός περιοχής και με τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της «Ένωσης», δέκα χρόνια μετά από αυτό απέναντι στον Λεβαδειακό, τον Σεπτέμβριο του 2007.

Η Κέρκυρα ήταν αυτή που είχε την πρώτη τελική και στο δεύτερο μέρος, με ένα μακρινό σουτ του Μπαλάφα στο 50', το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Η ΑΕΚ απάντησε στο 53', όταν ο Αραούχο βρήκε τον Λάζαρο μέσα στην περιοχή, αυτός πέρασε τον Γιαννακόπουλο από δεξιά, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απομάκρυνε με το σώμα.

Ωστόσο, στο 56’ ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση και με όμορφο τελείωμα από το ύψος της περιοχής «έγραψε» το 3-0. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά μετά το 3ο γκολ, με τον Χιμένεθ να περνά στο ματς και τον νεαρό Γιούση, ο οποίος είχε πετύχει δύο γκολ στο ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα.
Το 3-0 δεν ήταν το τελικό σκορ, αφού στο 88’ ο Νούνιες έπεσε πάνω στον ακίνητο Κονέ μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Σέζος έδειξε την άσπρη βούλα και ο παίκτης της Κέρκυρας που ανέλαβε και την εκτέλεση, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες (71' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (62' Γιακουμάκης), Μπακασέτας (77' Γιούσης), Κλωναρίδης, Αραούχο.

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομές, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Σπίνουλας, Αναστασίου (58' Ντιόγκο), Μπαλάφας (71' Αρτυματάς), Επστάιν (46' Νούνες), Μπάουμαν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.