Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση με Τζούρτζεβιτς και λάμψη Μιραλάς

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση με Τζούρτζεβιτς και λάμψη Μιραλάς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/1/2018 17:23
Ο Κέβιν Μιραλάς έκανε ντεμπούτο στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, όμως ο Ούρος Τζούρτζεβιτς ήταν αυτός που πέτυχε τα δύο γκολ κόντρα στον Πλατανιά (2-0) και «σφράγισε» την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στους «8» του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός πήρε νέα νίκη με 2-0 κόντρα στον Πλατανιά και εξασφάλισε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου. Η επιστροφή του Μιραλάς στο Καραϊσκάκη μετά από σχεδόν έξι χρόνια και το ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρθία στον ερυθρόλευκο πάγκο έδιναν μεγάλο ενδιαφέρον σ’ ένα ματς με διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο αγώνα.

Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε τους Πειραιώτες με 4-4-2. Ο Χουτετσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας απαρτιζόταν από τους Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου και Χατζισαφί (ντεμπούτο). Στο κέντρο οι Ζιλέ και Μάρτινς, άκρα με Σεμπά και Ανδρούτσο και ο Μιραλάς ως δεύτερος επιθετικός κοντά στον Τζούρτζεβιτς.

Ο Βέλγος, που αποθεώθηκε στην επιστροφή του, «άγγιξε» το γκολ με απευθείας φάουλ στο 12ο λεπτό, όμως ο Κοκκαλάς έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Πέντε λεπτά μετά ο Μιραλάς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά από σέντρα του Σεμπά, ενώ στο 23’ το διαγώνιο σουτ του Τζούρτζεβιτς πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός είχε την απόλυτη υπεροχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Πλατανιά. Στο 33’ η κεφαλιά του Ζιλέ πέρασε άουτ, ενώ στο 36’ ο Κοκκαλάς έδιωξε το σουτ του Τζούρτζεβιτς, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Στο 51’ το πλασέ του Μιραλάς μέσα στην περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 58’ ο Κοκκαλάς έδιωξε δύσκολα το σουτ του Χατζισαφί. Ωστόσο στο 66’ ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα και ο Τζούρτζεβιτς με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, λύνοντας το γόρδιο δεσμό.

Στο 81' ο Σέρβος είχε νέα καλή στιγμή, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 83’ νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Κοκκαλά. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Αγγελόπουλος έκανε λανθασμένο γύρισμα στον Κοκκαλά, ο Βρουσάι τσίμπησε τη μπάλα και την έστρωσε στον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας για το τελικό 2-0.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Χουτεσιώτης - Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί – Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Ζιλέ (79’ Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Σεμπά – Μιραλάς (85’ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46’ Βάντερσον), Αγγελόπουλος, Πριντέτα, Μαλσά, Ζίκο (61’ λ.τ. Μπούντνικ), Πατράλης, Ουές, Στόιτσεφ, Κοροβέσης (46’ Ντουαλά), Πετρόπουλος


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.