Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/1/2018 13:59
Η Εθνική Ελλάδας κληρώθηκε στον 2ο όμιλο της «League C» και θα αντιμετωπίσει τις Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία. Από τις 6 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Νοεμβρίου διεξάγονται οι αγώνες.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/1) η κλήρωση για το Nations League. Η Εθνική μας ομάδα τοποθετήθηκε στον 2ο όμιλο της «League C» και θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Φινλανδία, Εσθονία και Ουγγαρία.

Οι αγώνες διεξάγονται από τις 6 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Νοεμβρίου, με την «γαλανόλευκη» να διεκδικεί την πρώτη θέση, ώστε να ανέβει στη κατηγορία «League B» και να βρεθεί στα πλει-οφ τον Μάρτιο του 2020 ώστε να αυξήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Όμιλοι-φωτιά προέκυψαν –όπως αναμενόταν- στην League A. Στο 1ο γκρουπ βρίσκονται Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, στο 3ο Πορτογαλία, Ιταλία και Πολωνία, στο 4ο Ισπανία, Αγγλία και Κροατία, ενώ το Βέλγιο είναι το φαβορί στον 2ο όμιλο με Ελβετία και Ισλανδία. Οι τέσσερις νικητές των ομίλων θα δώσουν αγώνες πλει-οφ σε μορφή Final-Four τον Ιούνιο του 2019 για το τρόπαιο του νικητή.

Το έπαθλο

Εφόσον η Ελλάδα εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου της τότε θα ανέβει στην League B εν όψει της επόμενης διοργάνωσης, το 2020/21. Αν πάλι τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου ή είναι η χειρότερη 3η των τεσσάρων ομίλων, τότε θα υποβιβαστεί στην League D

Για να μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει το τρόπαιο του θεσμού, τότε θα πρέπει να βρεθεί στην League A, κάτι που θα συμβεί στην καλύτερη των περιπτώσεων από τη διοργάνωση 2022/23. Οι τέσσερις νικητές των ομίλων της 1ης «λίγκας» θα αναμετρηθούν σε αγώνες νοκ-άουτ τον Ιούνιο του 2019 για τον πρώτο νικητή της διοργάνωσης.Τα εισιτήρια για το Euro 2020

Στο Euro 2020 θα συμμετάσχουν συνολικά 24 ομάδες. Οι 20 θα προκύψουν κανονικά μέσω της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Μάρτιος 2019-Μάρτιος 2020), με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να παίρνουν απευθείας πρόκριση για την τελική φάση.

Τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια θα δοθούν μέσω του Nations League με το φινάλε της προκριματικής φάσης (Μάρτιος 2020). Οι τέσσερις πρωτοπόροι των ομίλων της κάθε λίγκας που θα έχουν προκύψει από τον Νοέμβριο του 2018, θα δώσουν αγώνες νοκ-άουτ σε μορφή Final-Four. Η κάθε «λίγκα» (σ.σ. συνολικά τέσσερις) θα έχει το δικό της Final-Four και οι τέσσερις νικητές θα συμπληρώσουν το «πάζλ» του Euro 2020.

Μ’ αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, όπως αυτές της 4ης «λίγκας», να διεκδικήσουν την πρόκριση για τα τελικά του Euro απέναντι σε ομάδες που θα είναι στα μέτρα τους.

Εάν η Ελλάδα τερματίσει πρώτη στον όμιλο της στο Nations League και παράλληλα προκριθεί στο Euro 2020 μέσω των προκριματικών, τότε δεν θα χρειαστεί να λάβει μέρος στο Final-Four και τη θέση της θα πάρει η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στη «λίγκα» που δεν θα έχει προκριθεί στην τελική φάση μέσω των προκριματικών.

Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι:


League A:

A1: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία
A2: Βέλγιο, Ελβετία, Ισλανδία
A3: Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία
A4: Ισπανία, Αγγλία, Κροατία

League B:

B1: Σλοβακία, Ουκρανία, Τσεχία
B2: Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία
B3: Αυστρία, Βοσνία, Βόρεια Ιρλανδία
B4: Ουαλία, Ιρλανδία, Δανία

League C:

C1: Σκωτία, Αλβανία, Ισραήλ
C2: Ουγγαρία, Ελλάδα, Φινλανδία, Εσθονία
C3: Σλοβενία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Κύπρος
C4: Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία

League D:

D1: Γεωργία, Λετονία, Καζακστάν, Ανδόρα
D2: Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
D3: Αζερμπαϊτζάν, Νησιά Φερόε, Μάλτα, Κόσοβο
D4: ΠΓΔΜ, Αρμενία, Λίχτενσταϊν, Γιβραλτάρ

*Ο νικητής κάθε ομίλου από τις «λίγκες» B, C, D (συνολικά 4) ανεβαίνουν στην αμέσως ανώτερη «λίγκα» -ενόψει της επόμενης διοργάνωσης, το 2020/21-, ενώ οι τελευταίες ομάδες αντιστοίχως υποβιβάζονται στην παρακάτω «λίγκα».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.