Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Έκανε του… κεφαλιού της η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Έκανε του… κεφαλιού της η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/2/2018 19:02
Με τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος (όλα με κεφαλιές) η ΑΕΚ διέλυσε με 4-0 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, διατηρήθηκε στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται για τη ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία. Χατ-τρικ σε 33 λεπτά ο Βράνιες, τα έκανε… μαντάρα ο Διαμαντόπουλος.

Σε περίπατο μετέτρεψε η ΑΕΚ το παιχνίδι με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» πήρε εμφατική νίκη με 4-0 και μείωσε ξανά στο -2 τη διαφορά από την κορυφή. Οι «κιτρινόμαυροι» καθάρισαν» από το πρώτο μέρος την υπόθεση νίκη και στην επανάληψη έκαναν συντήρηση δυνάμεων εν όψει της ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα και στο 2ο λεπτό ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου από τον Μελιόπουλο. Στο 3’ το σουτ του Λιβάγια έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν νέο πέναλτι για ανατροπή του Κροάτη από τον Μελιόπουλο. Το φάουλ ήταν οριακά εντός περιοχής, όμως ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε φάουλ εκτός. Από την εκτέλεση του προέκυψε το 1-0, με τον Βράνιες να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από πάσα του Τσιγκρίνσκι. Ωστόσο το ριπλέι έδειξε ότι ο Βόσνιος ήταν σε θέση οφσάιντ όταν η μπάλα φεύγει από το κεφάλι του Ουκρανού.

Η «Ένωση» συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 19’ πέτυχε δεύτερο γκολ, ξανά με τον Βράνιες. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ και ο Βόσνιος με κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας, νίκησε για δεύτερη φορά τον Ζίβκοβιτς, «γράφοντας» το 2-0. Η Ξάνθη θα μπορούσε να απαντήσει στο 26’, όμως ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά σε σουτ του Μπρίτο μέσα από την περιοχή.

Τα πάντα τελείωσαν στο 33’, με τον Βράνιες να ολοκληρώνει το χατ-τρικ! Ο Μπακασέτας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα περνά από τον Τσιγκρίνσκι και ο Βόσνιος με σκαστή κεφαλιά «έγραψε» το 3-0. Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, η ΑΕΚ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, με τον Μπακασέτα να σκοράρει με γυριστή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκάλο.

Στην επανάληψη, ο Χιμένεθ έδωσε οδηγία στους παίκτες του να κάνουν συντήρηση δυνάμεων εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Πέμπτης (22/2). Οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμούς, ωστόσο είχαν σημαντικές στιγμές με χαμένα τετ-α-τετ των Χριστοδουλόπουλου (64’), Κλωναρίδη (69’) και Λιβάγια (81’) για ένα πέμπτο γκολ. Το 4-0 έμεινε ως το φινάλε και η ΑΕΚ διατηρήθηκε στο -2 από την κορυφή.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν, Σιμόες (65' Αϊντάρεβιτς), Λιβάια, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Μπακασέτας (59' Κλωναρίδης), Αραούχο.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλο, Λισγάρα, Κασάδο (46' Μεχία), Σιλά, Ντε Λούκας, Καμαρά (80' Ορφανίδης), Ντουρίτσκοβιτς (59' Τριάδης), Μπρίτο, Γέντρισεκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.