Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Η Λαμία έσπρωξε στο γκρεμό τον Πλατανιά

Σούπερ Λιγκ: Η Λαμία έσπρωξε στο γκρεμό τον Πλατανιά

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/3/2018 16:59
Η Λαμία κέρδισε με 2-1 τον Πλατανιά στα Περιβόλια και ξέφυγε προσωρινά με +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού, την ώρα που οι γηπεδούχοι χρειάζονται κάτι παραπάνω από θαύμα για να παραμείνουν στην Σούπερ Λιγκ. Στάμου (62’ αυτ.) και Μπλάζιτς (78’) τα γκολ, μείωσαν με Ενσικολού (85’ πεν.) οι γηπεδούχοι.

Την πρώτη της νίκη μετά από δύο μήνες πήρε η Λαμία, η οποία κέρδισε με 2-1 τον Πλατανιά στα Περιβόλια. Οι Φθιωτοί έφτασαν τους 23 βαθμούς και ξέφυγαν προσωρινά με +7 από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ στον αντίποδα οι Χανιώτες έμειναν στους 10 και ουσιαστικά αποχαιρετούν την κατηγορία.

Ο Πλατανιάς ήταν πιο ορεξάτος στο πρώτο μέρος, είχε 8 κερδισμένα κόρνερ, ωστόσο δυσκολεύτηκε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Λαμίας. Η κορυφαία του στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 33’ όταν από σέντρα του Ουντότζι, ο Νίλι έκανε το πλασέ στη μικρή περιοχή όμως ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Στον αντίποδα, η Λαμία απείλησε στο 14’ με σέντρα-σουτ του Πίτι, όμως ο Κλιάγιτς απέκρουσε με υπερένταση.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους στην επανάληψη, απείλησαν με δύο κεφαλιές του Μπούντνικ (55’, 59’) και στο 62’ πήραν το προβάδισμα χάρη σε… αυτογκόλ. Ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Στάμου έβαλε λάθος πόδι για να διώξει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Λαμίας στο πρωτάθλημα από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στις 4 Φεβρουαρίου και το πρώτο εκτός έδρας από τις 10 Δεκεμβρίου!

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να απαντήσει και στο 71’ «άγγιξε» την ισοφάριση, όμως ο Στόιτσεφ αστόχησε με σουτ από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Νίλι. Η Λαμία γλίτωσε την ισοφάριση και στο 78’ απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μπλάζιτς έδωσε στον Βασιλαντωνόπουλο, αυτός επέστρεψε τη μπάλα στον συμπαίκτη του και ο Σέρβος με σουτ εντός περιοχής «έγραψε» το 0-2.

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο ματς στο 83’. Ο Παπαδόπουλος γκρέμισε στον αέρα τον Κασάλιτσα, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Ενσικολού με εύστοχο χτύπημα μείωσε σε 1-2. Στα τελευταία λεπτά οι Χανιώτες πίεσαν ασφυχτικά για την ισοφάριση και στο 90+1’ απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Πίτι με δεύτερη κίτρινη. Ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε και η Λαμία πήρε σημαντική νίκη στη μάχη για την παραμονή.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.