Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στους «8» Άρσεναλ και ΤΣΣΚΑ, εκτός Ντόρτμουντ, Μίλαν και Λιόν

Γιουρόπα Λιγκ: Στους «8» Άρσεναλ και ΤΣΣΚΑ, εκτός Ντόρτμουντ, Μίλαν και Λιόν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/3/2018 00:09
Με τον Γουέλμπεκ να πετυχαίνει δύο γκολ και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι-δώρο, η Άρσεναλ κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Μίλαν στο «Έμιρειτς» και «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά. Σπουδαίες προκρίσεις για ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σάλτσμπουργκ κόντρα σε Λιόν και Ντόρτμουντ αντίστοιχα.

Μετά το 2-0 στο Μίλανο, η Άρσεναλ κέρδισε με 3-1 την Μίλαν στο Λονδίνο και με συνολικό σκορ 5-1 πήρε άνετα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ροσονέρι» πήραν το προβάδισμα στο 36ο λεπτό με τρομερό σουτ του Τσαλχάνογλου αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Ωστόσο στο επόμενο λεπτό, ο Γουέλμπεκ βούτηξε στην περιοχή της Μίλαν και ξεγέλασε τον διαιτητή, ο οποίος έδωσε πέναλτι. Ο Άγγλος ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Άρσεναλ κυριάρχησε και στο 71’ ολοκλήρωσε την ανατροπή με δυνατό σουτ του Τσάκα έξω από την περιοχή (μεγάλη ευθύνη ο Ντοναρούμα). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Γουέλμπεκ στο 86ο λεπτό, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα.

Πέρασαν Λιόν, Σάλτσμπουργκ και Σπόρτινγκ, εκτός Ντόρτμουντ και Λιόν


Η Λιόν γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-2 από την ΤΣΣΚΑ και αποχαιρέτησε το θεσμό και το όνειρο για... τελικό στην έδρα της!

Οι «λιονέ» είχαν κερδίσει με 1-0 στην Μόσχα, ωστόσο στο 39’ ο Γκολοβίν με εξαιρετικό τελείωμα «έγραψε» το 0-1 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 58’ με τον Κορνέ, όμως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ πριν τη γυρίσει ο Φερί. Η ΤΣΣΚΑ δεν πτοήθηκε και με δύο γκολ σε πέντε λεπτά (60’ Μούσα, 65’ Βέρνμπλουμ) εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Η Λιόν μείωσε στο 71’ με τον Ντίας και ήθελε άλλο ένα γκολ για την πρόκριση, όμως δεν τα κατάφερε.

Εκτός Ευρώπης έμεινε και η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί «κόλλησαν» στο 0-0 με την Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και οι γηπεδούχοι, έχοντας κερδίσει με 2-1 στο πρώτο ματς, πήραν σπουδαία πρόκριση για τους «8». Η ομάδα του Στέγκερ ήθελε δύο γκολ για να αποκτήσει σκορ πρόκρισης, όμως δυσκολεύονταν να απειλήσει σημαντικά. Στον αντίποδα, η Σάλτσμπουργκ είχε αρκετές καλές στιγμές και δοκάρι για το 1-0, όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν την ενόχλησε καθόλου…

Τέλος, η Σπόρτινγκ τα βρήκε σκούρα στην Τσεχία, αφού χρειάστηκε την παράταση για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Το πάλεψε, αλλά λύγισε η Πλζεν (2-1), που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με δύο γκολ του Μπάκος (6’, 65’) αλλά δεν μπόρεσε να βρει ένα τρίτο τέρμα. Τα «λιοντάρια» πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση, είχαν χαμένες ευκαιρίες και πέναλτι με τον Ντοστ (90+2’) και τελικά το πέτυχαν με τον Μπατάλια στο 105’.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.