Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ανανεωμένη και ωραία η Εθνική, 1-0 την Αίγυπτο

Ανανεωμένη και ωραία η Εθνική, 1-0 την Αίγυπτο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/3/2018 23:03
Με γκολ του Καρέλη (29’), η «αλλαγμένη» Εθνική κέρδισε με 1-0 την Αίγυπτο σε φιλικό ματς στην Ζυρίχη και άφησε πίσω της την κακή εικόνα στο παιχνίδι με την Ελβετία. Τρομερό γκολ από Σταφυλίδη που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, δεν έπαιξε ο Σαλάχ.

Με τον Σκίμπε να πραγματοποιεί 10 αλλαγές σε σχέση με το φιλικό της Παρασκευής, η Ελλάδα επικράτησε με 1-0 της μουντιαλικής Αιγύπτιου στη Ζυρίχη, με τους «νέους» να αρπάζουν την ευκαιρία που τους δόθηκε. Η «γαλανόλευκη» απειλήθηκε ελάχιστα από τους «Φαραώ», που δεν είχαν στη σύνθεση τους τον Σαλάχ, ενώ δημιούργησαν καλές στιγμές για ένα δεύτερο τέρμα.

Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Σταφυλίδη, Τζαβέλλα, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Μπακάκη. Ως αμυντικά χαφ τους Τζιόλη και Ταχτσίδη, στην τριάδα μπροστά τους Δώνη, Πέλκα και Χριστοδουλόπουλο και στην κορυφή της επίθεσης τον Καρέλη.

Η Αίγυπτος μπήκε καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 5ο λεπτό είχε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ζακαρέγια βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι στον Γιαννιώτη, ο οποίος απέκρουσε με δυσκολία, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μαγκντί σούταρε όμως ο Τζαβέλλας έδιωξε.

Από εκείνο το σημείο η Εθνική κέρδισε μέτρα, κυκλοφορούσε τη μπάλα και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Αιγύπτου. Οι παίκτες του Σκίμπε δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν αξιόλογη φάση, ωστόσο χρειάστηκαν μόλις μια για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 30’, ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Μπακάκη στα δεξιά, αυτός έκανε τη σέντρα για τον Καρέλη, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.Έξι λεπτά μετά, ο Σταφυλίδης με απίστευτο μονοκόμματο σουτ από πλάγια θέση βρήκε δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το ημίχρονο, με την Εθνική να είχε την απόλυτη υπεροχή στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο Κούπερ προχώρησε σε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τον Ουάρντα του Ατρόμητου, ενώ στον αντίποδα, Μπάρκας και Μπακασέτας πήραν τη θέση των Γιαννιώτη και Δώνη.

Η εικόνα της Εθνικής ήταν ακόμη καλύτερη όμως στο δεύτερο μέρος, ωστόσο η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα. Στο 48’ ο Αουάντ μπλόκαρε το σουτ του Μπακασέτα, ενώ στο 55’ ο Πέλκας έφυγε στην κόντρα αλλά προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει, κάνοντας κακό τελείωμα. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπακασέτας έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε σε θέση βολής τον Σταφυλίδη, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν άστοχο.

Στο 63’ ο Αουάντ έδιωξε εντυπωσιακή την κεφαλιά του νεοεισελθόντα Γιαννιώτα, ενώ δύο λεπτά μετά ο 25χρονος πορτιέρο είπε «όχι» και σε σουτ του Ταχτσίδη έξω από την περιοχή. Η απάντηση της Αιγύπτου ήρθε στο 69’, με τον Μπάρκα να «βγάζει» με τα πόδια το σουτ του Καχράμπα από τη μικρή περιοχή. Ακολούθησαν νέες αλλαγές που έριξαν το ρυθμό και το 1-0 υπέρ της Ελλάδας έμεινε ως το φινάλε.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Γιαννιώτης (46' Μπάρκας), Μπακάκης (89' Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (71' Λυκογιάννης), Τζιόλης, Ταχτσίδης (74' Κουρμπέλης), Χριστοδουλόπουλος (64' Γιαννιώτας), Πέλκας, Δώνης (46' Μπακασέτας), Καρέλης

Αίγυπτος (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Αουάντ, Γκαμπρ (64' Σάιντ), Ελ Μοχαμαντί, Σαμίρ, Γκαμπέρ (52' Ασράφ), Ζακάρια (46' Ουάρντα), Σόμπι (79' Σικαμπάλα), Ελνένι, Μαγκντί (46' Ελ Σαχάτ), Ασούρ, Μοσέν

youtuube:brI3kRVa3nc:600:400

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.