Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η UEFA τιμώρησε τη Σκεντέρμπεου με τη μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία

Η UEFA τιμώρησε τη Σκεντέρμπεου με τη μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/3/2018 00:40
H UEFA απέβαλε για δέκα χρόνια από κάθε ευρωπαϊκή διεθνή διοργάνωση την αλβανική Σκεντέρμπεου για το στήσιμο αγώνων.

Τη μεγαλύτερη ποινή της ιστορίας της επέβαλε η UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τιμώρησε την Σκεντέρμπεου με ποινή αποκλεισμού δέκα ετών από τα ευρωπαϊκά γήπεδα για τη χειραγώγηση αποτελεσμάτων σε δεκάδες αγώνες από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2016.

Η τιμωρία αυτή προτάθηκε από τον Βέλγο Επιθεωρητή της Επιτροπής Ηθικής της UEFA, Καρλ Ντοντ, στην Πειθαρχική Επιτροπή της στα μέσα Φεβρουαρίου και τελικά έγινε δεκτή. Παράλληλα, η UEFA της επέβαλε και πρόστιμο - σοκ ύψους 1 εκατ. ευρώ!

Η πρωταθλήτρια Αλβανίας επί έξι σερί σεζόν από το 2010-2011 μέχρι το 2016 ήταν ύποπτη για στήσιμο 53 αγώνων, από φιλικά, παιχνίδια της αλβανικής Superliga μέχρι και σε παιχνίδια του Champions League και του Europa League, αγώνες στους οποίους εστιάστηκε η έρευνα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Η κατηγορία που απαγγέλθηκε στον αλβανικό σύλλογο αφορά «απόπειρες χειραγώγησης για την αποκόμιση στοιχηματικών κερδών από εγκληματικές πράξεις σε εντυπωσιακή παγκόσμια κλίμακα». Τα κέρδη υπολογίζονται σε εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τη σχετική αναφορά «δεν υπήρχε σεβασμός για την ακεραιότητα του παιχνιδιού»

Ο σύλλογος της Κορυτσάς έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο CAS τις επόμενες 60 ημέρες. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας, Αρντιάν Τακάι δήλωσε τα εξής: «Είμαστε καθαροί από αυτή την ιστορία. Ήταν μια αναμενόμενη απόφαση. Είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα μας και ακόμα και εάν το CAS συμφωνήσει με την απόφαση, θα απευθυνθούμε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ποινή είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί στην ιστορία της UEFA, ξεπερνώντας και τα οκτώ έτη που είχαν επιβληθεί στην Πόμπεντα από την ΠΓΔΜ, για στήσιμο ενός αγώνα προκριματικών Champions League το 2004 κόντρα στην Πιουνίκ από την Αρμενία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.