Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό η Ατλέτικο

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό η Ατλέτικο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/5/2018 00:08
Με γκολ του Ντιέγκο Κόστα (45+2’), η Ατλέτικο κέρδισε με 1-0 την Άρσεναλ στη Μαδρίτη και προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ ύστερα από έξι χρόνια. Σοβαρός τραυματισμός για Κοσιελνί.

Το 3ο Γιουρόπα Λιγκ της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2012 θα διεκδικήσει η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 1-0 της Άρσεναλ στη Μαδρίτη και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Έμιρειτς», «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον τελικό της Λυών, βάζοντας άδοξο τέλος στην ευρωπαϊκή καριέρα του Αρσέν Βενγκέρ στους πάγκους.

Με τη λήξη ο Τσόλο Σιμεόνε, που ήταν τιμωρημένος στην εξέδρα, πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση στον τελικό, που είναι ο 5ος της Ατλέτικο στην Ευρώπη, ύστερα από εκείνους το 2010 και το 2012 στην ίδια διοργάνωση και το 2014 και το 2016 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ατλέτικο είχε την πρωτοβουλία και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6ο λεπτό, με τον Ντιέγκο Κόστα να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Οσπίνα. Δευτερόλεπτα μετά, ο Κοσιελνί στραβοπάτησε μόνος του και αποχώρησε με φορείο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη αχίλλειου τένοντα. Εφόσον αυτές επιβεβαιωθούν, τότε ο Γάλλος αμυντικός θα μείνει εκτός για περίπου 6-7 μήνες και φυσικά θα χάσει το Μουντιάλ.

Οι «ροχιμπλάνκος», με σωστές αλληλοκαλύψεις, δεν επέτρεπαν στους παίκτες της Άρσεναλ να απειλήσουν και είχαν καλές στιγμές με Κόκε (37’) και Γκριεζμάν (38’) για να ανοίξουν το σκορ. Το 1-0 ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν από καταπληκτική κάθετη του Γκριεζμάν, ο Ντιέγκο Κόστα έφυγε στην πλάτη του Μπεγερίν και με ωραίο τελείωμα έβαλε μπροστά στο σκορ τους Μαδριλένους. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του πολιτογραφημένου Ισπανού φορ σε 7 παιχνίδια απέναντι στην Άρσεναλ.

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ ανέβασε την απόδοση της ψάχνοντας το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Στο 53’ ο Ράμσεϊ αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, ενώ στο 62’ ο Όμπλακ έδιωξε στη γωνία του το σουτ του Τσάκα. Η Ατλέτικο απάντησε στο 67’ με πλασέ του Γκριεζμάν, που κόντραρε στα σώματα, ενώ στο 72’ το σουτ του νεοεισελθόντα Μχιταριάν πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τα εναπομείναντα λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι αξιόλογο, ώσπου στο 88’ ο Σαούλ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσέιμπερς αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Οσπίνα. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Ατλέτικο «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό της 16ης Μαΐου.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.