Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Οριστικό: Παναθηναϊκός και Πανιώνιος δεν πήραν άδεια

Οριστικό: Παναθηναϊκός και Πανιώνιος δεν πήραν άδεια

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/5/2018 19:09
Παναθηναϊκός και Πανιώνιος δεν εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής από την ΕΠΟ σε ό,τι αφορά τα κριτήρια για ευρωπαϊκή συμμετοχή. Δικαίωμα έφεσης μέχρι την Παρασκευή (25/5) έχουν οι ΠΑΕ.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξέτασε τους φακέλους των ΠΑΕ που συμμετείχαν εφέτος στη Super League και εκτός από την Κέρκυρα και τον Πλατανιά που υποβιβάστηκαν, δεν εξασφάλισαν άδεια οι Παναθηναϊκός και Πανιώνιος.

Το θέμα αφορά τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος δεν έχουν κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως τα κριτήρια και για την εγχώρια αδειοδότηση είναι ουσιαστικά τα ίδια. Οι δύο ομάδες έχουν προθεσμία έφεσης μέχρι την Παρασκευή (25/3), ημέρα στην οποία θα ανακοινωθούν από την Ομοσπονδία οι ποινές για τις δύο ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι εάν οι δύο ΠΑΕ δεν καταφέρουν τελικά να εξασφαλίσουν άδεια ούτε για τις εγχώριες διοργανώσεις, τότε θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με -6, ενώ θα έχουν σημαντικό περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Οι νέες αυτές ποινές, που ήρθαν να αντικαταστήσουν την ποινή του υποβιβασμού με πρόσφατη απόφαση της Σούπερ Λιγκ, αναμένεται να επικυρωθούν από την ΕΠΟ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την προσεχή Παρασκευή.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.