Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ποινές φυλάκισης στα αδέρφια Μάμιτς, κίνδυνος για Μόντριτς και Λόβρεν

Ποινές φυλάκισης στα αδέρφια Μάμιτς, κίνδυνος για Μόντριτς και Λόβρεν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/6/2018 00:32
Τα αδέρφια Ζντράβκο και Ζόραν Μάμιτς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή από μεταγραφές της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, ενώ ο Λούκα Μόντριτς κατηγορείται για ψευδορκία.

Άνω κάτω τα πράγματα στην Κροατία λίγες μέρες πριν το Μουντιάλ. Ο Ζντράβκο Μάμιτς, πρώην πρόεδρος της Ντίναμο Ζάγκρεμπ και -κατά πολλούς- ο άνθρωπος που κινείται τα νήματα στην ομοσπονδία της χώρας, ως φίλος του προέδρου Ντάβορ Σούκερ, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για μία κατηγορία και τέσσερα για μία δεύτερη. Η ποινή συμψηφίστηκε σε 6,5 έτη, ωστόσο ο 58χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται στη Βοσνία, αξιοποιώντας τη διπλή υπηκοότητα που διαθέτει, με συνέπεια να μην μπορεί να φυλακιστεί μέχρι την έφεση.

«Καταδικάζετε έναν αθώο άνθρωπο. Αυτά τα τέρατα δεν θα κοιμούνται ήσυχα πλέον», δήλωσε ο ίδιος.

Ο αδερφός του, Ζόραν, πρώην προπονητής της Ντίναμο και νυν τεχνικός της Αλ Αΐν του Μάρκους Μπεργκ, καταδικάστηκε για μίζες από τις μεταγραφές του Μόντριτς στην Τότεναμ και του Λόβρεν στη Λιόν. Συγκεκριμένα, κατηγορήθηκε ότι πήρε το 50% των χρημάτων που πλήρωσαν οι δύο σύλλογοι και μαζί με τον αδερφό του υπεξαίρεσαν 15.600.000 ευρώ και απέφυγαν καταβολή φόρου ύψους 1.500.000 ευρώ. Η ποινή φυλάκισης για τον Ζόραν Μάμιτς φτάνει τα 4 έτη και 11 μήνες.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης ο νυν διευθυντής της κροατικής ομοσπονδίας και πρώην στέλεχος της Ντίναμο, Ντάμιρ Βρμπάνοβιτς.

Κατηγορούμενος για ψευδορκία ο Μόντριτς

Την ίδια ώρα, οι Λούκα Μόντριτς και Ντέγιαν Λόβρεν αποδείχθηκε ότι έλαβαν παράνομα το 50% του ποσού της μεταγραφής τους και στη συνέχεια το απέδωσαν στην οικογένεια Μάμιτς, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών.

Αν και στην υπόθεση αρχικά κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποια κατηγορία, αμφότεροι άλλαξαν τις καταθέσεις τους και υπερασπίστηκαν τους αδερφούς Μάμιτς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Πλέον, ο Μόντριτς αντιμετωπίζει την κατηγορία της ψευδορκίας, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τον αμυντικό της Λίβερπουλ.

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για τη δίκη του Μόντριτς, ούτε έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες στον Λόβρεν, που συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το Μουντιάλ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.