Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Ρωσικός θρίαμβος στην πρεμιέρα!

Μουντιάλ 2018: Ρωσικός θρίαμβος στην πρεμιέρα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2018 20:00
Η οικοδέσποινα Ρωσία διέλυσε με 5-0 την απογοητευτική Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ και ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθεια της για πρόκριση στους «16» του θεσμού. Γκαζίνσκι (12’), Τσερίσεφ (43’, 90+1’), Τζιούμπα (71’) και Γκολόβιν (90+5’) τα γκολ, με τον τελευταίο να μοιράζει και δύο ασίστ.

Σε πάρτι μετέτρεψε η Ρωσία το παιχνίδι της πρεμιέρας με αντίπαλο την Σαουδική Αραβία. Οι οικοδεσπότες εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους και έφτασαν σε εμφατική νίκη με 5-0 στο «Λουζνίκι». Ο Τσερίσεφ αντικατέστησε τον τραυματία Τζαγκόεφ και πέτυχε δύο όμορφα γκολ, ενώ ο Γκολόβιν έκλεψε τις εντυπώσεις με δύο ασίστ και εύστοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα.

Η Σαουδική Αραβία είχε την κατοχή της μπάλας και τις διπλάσιες πάσες από την Ρωσία στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν κατάφερε να πατήσει στην περιοχή του Ακινφέεφ. Αντίθετα, η «Σμπορνάγια» είχε την ουσία και στο 12’ άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά του Γκαζίνσκι έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Γκολόβιν.

Οι Σαουδάραβες παρουσίασαν μεγάλα προβλήματα στην άμυνα τους και το δεύτερο γκολ ήρθε λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Ο Τσερίσεφ αντικατέστησε τον τραυματία Τζαγκόεφ και στο 43’ «έγραψε» το 2-0 με κοντινό πλασέ, αφού πρώτα «άδειασε» δύο αντίπαλους αμυντικούς στην περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος και να επιστρέψουν στο ματς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 56’ ο Αλ Σαχλάουι δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Αλ Σεχρί ενώ στο 58’ η κεφαλιά του Αλ Φαράτζ από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Στο 70’ ο Τσερτσέσοβ έριξε στο ματς τον Τζιούμπα και o Ρώσος επιθετικός βρήκε δίχτυα με κεφαλιά 89 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, ώσπου στις καθυστερήσεις οι οικοδεσπότες έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Ο Τσερίσεφ με τρομερό σουτ με το εξωτερικό «έγραψε» το 4-0 στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ στο 90+5’ ο Γκολόβιν σκόραρε με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0. Στα αξιοσημείωτα πως αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη σε πρεμιέρα μετά το 7-1 της Ιταλίας επί των ΗΠΑ το 1934!

Ρωσία (Στανισλάβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτσεπόβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Γκαζίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (64’ Κουζιάεβ), Γκολοβίν, Τζαγκόεβ (24’ Τσερίσεβ), Σμόλοβ (70’ Τζιούμπα)

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαγιούφ - Αλ Μπουράικ, Οσ. Χαουσάουι, Ομ. Χαουσάουι, Αλ Σαχράνι, Οταΐφ (64’ Αλ Μουβαλάντ), Αλ Φαράζ, Αλ Τζάσαμ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σέχρι (74’ Μπαμπχίρ), Αλ Σαχλάουι (85’ Ασίρι)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.