Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Με αυτογκόλ στο 90+5’ το Ιράν!

Μουντιάλ 2018: Με αυτογκόλ στο 90+5’ το Ιράν!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/6/2018 20:02
Με αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 90+5’ το Ιράν κέρδισε με 1-0 το Μαρόκο στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου και πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της ιστορίας του σε Μουντιάλ.

Σ’ ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και λίγες καλές στιγμές, το Ιράν κέρδισε με 1-0 το Μαρόκο και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στο Μουντιάλ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Ιρανών στο θεσμό μετά από αυτή κόντρα στις ΗΠΑ το 1998 και μάλιστα ήρθε με αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μαροκινός είχε μπει στο ματς στο 78' για να βοηθήσει στην επίθεση, ωστόσο ήταν ο μοιραίος για τους Αφρικανούς και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει αυτογκόλ ως αλλαγή σε Μουντιάλ θεσμό μετά τον Πετίτ το 2006.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες, αφού οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός της νίκης ουσιαστικά θα εκμηδένιζε τις πιθανότητες πρόκρισης σε όμιλο με Πορτογαλία και Ισπανία. Το Μαρόκο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο 20λεπτο είχε την πλήρη υπεροχή, ωστόσο δημιούργησε μόλις μια καλή στιγμή για γκολ. Στο 19’ Μπελχαντά και Μπενατιά βρέθηκαν σε θέση βολής στην περιοχή αλλά οι παίκτες του Ιράν έβαλαν σωτήρια τις κόντρες.

Η φάση αυτή «αφύπνισε» τους Ιρανούς, που στο επόμενο κομμάτι ανέβασαν σημαντικά την απόδοση τους και στο 43’ «άγγιξαν» το 1-0, έχοντας χαμένο τετ-α-τετ με τον Αζμούν. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Μαρόκο να είχε τριπλάσιες εύστοχες πάσες από το Ιράν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το δεύτερο μέρος είχε ελάχιστες φάσεις και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Αμραμπάτ και Τζαχανμπάκς αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών και η πρώτη σημαντική στιγμή ήρθε στο 80’ μ’ ένα μακρινό σουτ του Ζιγές, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μπεϊρανβάντ.

Το Ιράν περιόρισε το Μαρόκο σε φλύαρη υπεροχή και κατάφερε να βρει το νικητήριο γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χατζισαφί του Ολυμπιακού εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Μπουχαντούζ στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε το Μαρόκο σε επίσημο ματς από τον Ιούνιο του 2017, ενώ το Ιράν πήρε την πρώτη του νίκη σε Μουντιάλ μετά από 20 χρόνια! Μάλιστα, έγινε η πρώτη ομάδα μετά από 52 χρόνια που σκόραρε σε ημίχρονο που δεν είχε σουτ εντός εστίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.