Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Κορυφή με το… καλημέρα η Κροατία

Μουντιάλ 2018: Κορυφή με το… καλημέρα η Κροατία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/6/2018 00:35
Χωρίς να κλέψει τις εντυπώσεις η Κροατία κέρδισε με 2-0 την Νιγηρία και σε συνδυασμό με τη γκέλα της Αργεντινής, ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή του 4ου ομίλου. Ετέμπο (32' αυτ.) και Μόντριτς (70' πεν.) τα γκολ.

Τα απολύτως απαραίτητα έκανε η Κροατία απέναντι στην Νιγηρία. Η «Χρβάτσκα» επικράτησε με 2-0 των Αφρικανών στο Κάλινγκραντ και πέρασε στην κορυφή του 4ου ομίλου με +2 από Αργεντινή και Ισλανδία.

Οι Κροάτες είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, απείλησαν με δύο καλά σουτ των Πέρισιτς (14’) και Κράμαριτς (16’), αλλά το 1-0 ήρθε με αυτογκόλ του Ετέμπο (32’), ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και δύο κεφαλιές των Ρέμπιτς και Μάντζουκιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι Σούπερ Αετοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν δύο καλές στιγμές με κεφαλιά του Μπαλόγκουν (47’) και σουτ του Μόουζες (49’) για το γκολ της ισοφάρισης.

Οι Αφρικανοί κέρδισαν μέτρα αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά τους Κροάτες, που «κλείδωσαν» το ματς στο 70’. Ο Τροστ-Εκόνγκ υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι αγκαλιάζοντας τον Μάντζουκιτς στην περιοχή και ο Μόντριτς με εύστοχο χτύπημα διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά, αφού οι Νιγηριανοί ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν… Η Κροατία με σωστή διαχείριση «έσβησε» το ματς και πήρε την νίκη που την φέρνει στην κορυφή του 4ου ομίλου.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Στρίνιτς, Βίντα, Λόβρεν, Ράκιτις, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (60' Μπρόζοβιτς), Ρέμπιτς (78' Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς (85' Πιάτσα)

Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχου, Μπαλογκούν, Εκόνγκ, Ιντόβου, Σέχου, Ν'Ντιντί, Ετέμπο, Ομπι-Μίκελ (88' Σίμι), Μόουζες, Ιβόμπι (62' Μούσα), Ιγκάλο (72' Ιεανάτσο).

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:


1. Κροατία 3 (2-0)
2. Αργεντινή 1 (1-1)
3. Ισλανδία 1 (1-1)
4. Νιγηρία 0 (0-2)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.