Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λουίς Ενρίκε: «Δεν θα υπάρξει επανάσταση αλλά εξέλιξη στο στυλ παιχνιδιού μας»

Λουίς Ενρίκε: «Δεν θα υπάρξει επανάσταση αλλά εξέλιξη στο στυλ παιχνιδιού μας»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/7/2018 18:13
Έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας προανήγγειλε βελτιώσεις στο στυλ παιχνιδιού των «φούριας ρόχας» αλλά και εκπλήξεις στις πρώτες του κλήσεις, ενώ έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του Euro 2020.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ισπανίας: «Είναι μια ωραία πρόκληση. Είναι ωραίο να έχεις καριέρα στην Εθνική τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής της. Θέλω να τη βελτιώσω και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας, να κατακτήσουμε το EURO 2020».

Για το έργο των Λοπετέγι, Ιέρο: «Αναλύσαμε σε βάθος τι συνέβη. Λοπετέγι και Ιέρο έκαναν εξαιρετική δουλειά. Η λέξη “αποτυχία” είναι άσχημη. Αυτή η Εθνική μας έκανε καλύτερους, αλλά έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Δεν θα υπάρξει… επανάσταση, όμως θα γίνουν αλλαγές».

Για τις επιλογές του στο πρώτο προσκλητήριο: «Δεν έχω μιλήσει ακόμα με κανέναν παίκτη. Έχουμε μια Εθνική ομάδα με πολύ υψηλό επίπεδο. Πρέπει να ξέρουμε πως να αμυνόμαστε, πως να παίζουμε επιθετικά και τι να κάνουμε όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Διαθέτουμε ποδοσφαιριστές που καταλαβαίνουν τον τρόπο παιχνιδιού που θέλω. Όταν παραδώσω την πρώτη μου λίστα, θα υπάρχουν σίγουρα εκπλήξεις»!

Για τις σχέσεις του με τα media: «Υπάρχουν πολλές προσδοκίες. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο επαγγελματίας μπορώ. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε καλή σχέση με τον Τύπο. Με τους φιλάθλους δεν έχω πρόβλημα. Ήμουν σε κάθε ισπανική πόλη και δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα». Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής Ισπανίας: «Θα συνεχίσουμε να έχουμε το δικό μας στυλ. Θα προσπαθήσουμε να το ενισχύσουμε και να το βελτιώσουμε. Ήμουν στην Μπαρτσελόνα όταν υπήρχε ένα ξεχωριστό στυλ παιχνιδιού και η ομάδα δεν είχε κερδίσει τίποτα την προηγούμενη σεζόν. Θα διατηρήσουμε το στυλ, το οποίο ταιριάζει στους παίκτες, όμως θα υπάρχουν μικρές παρεμβάσεις. Βελτίωση στο πρέσινγκ, καλύτερη άμυνα και δημιουργία περισσότερων ευκαιριών».

Για τον Ζεράρ Πικέ: «Είναι μια διαφορετική περίπτωση επειδή πριν από δύο χρόνια είπε ότι ήθελε να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα. Εγώ θέλω να έχω διαθέσιμο κάθε παίκτη και ο Πικέ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Πρέπει να σεβόμαστε τους παίκτες».

Για τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον καθένα ξεχωριστά. Στον Πικέ αναφέρθηκα επειδή είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν ποδοσφαιριστή. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για όλους».

Για το όραμά του: «Θα δουλέψω με μεγάλο ενθουσιασμό. Το σημαντικό είναι να έρθουν οι παίκτες με μεγάλο ενθουσιασμό και επιθυμία να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής. Είμαι προπονητής όλων των Ισπανών ποδοσφαιριστών και είμαι εδώ για να πετύχω. Δεν με επηρεάζει η κριτική που γίνεται γιατί δεν διαβάζω τίποτα. Δεν είμαι “αντί” σε οτιδήποτε».

Για το ισπανικό ποδόσφαιρο: «Δεν ξέρω τι ακριβώς χάσαμε. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαμε τις λιγότερες κάρτες. Πρέπει να δούμε πάλι την εικόνα της Εθνικής ομάδας. Ο Λουίς Αραγονές ήταν εκείνος που άλλαξε το ισπανικό ποδόσφαιρο».

Για τις πολιτικές του τοποθετήσεις: «Ακούμε τόσα πολλά πράγματα. Είμαι περήφανος που κατάγομαι από το Χιχόν και την Αστουρία, που έχω ζήσει στην Καταλονία και το γεγονός πως είμαι Ισπανός. Με θεωρώ Gijones (σ.σ. όσοι κατάγονται από το Χιχόν), Αστουριανό, Ισπανό και Καταλανό»!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.