Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Ετοιμος για τ’ αστέρια ο ΠΑΟΚ!

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Ετοιμος για τ’ αστέρια ο ΠΑΟΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/8/2018 22:35
Ο ΠΑΟΚ κράτησε στο 0-0 την Σπαρτάκ Μόσχας στη Ρωσία, υπερασπίστηκε το 3-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με δέκα από το 32’ οι γηπεδούχοι, με Μπενφίκα στα πλει-οφ ο «Δικέφαλος»

Μετά τη Βασιλεία, ο ΠΑΟΚ έριξε στο καναβάτσο και την Σπαρτάκ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κράτησε στο 0-0 τους Ρώσους στη Μόσχα και σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, «σφράγισε» το εισιτήριο για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα. Οι Θεσσαλονικείς, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 32’, σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν και να «καθαρίσουν» την πρόκριση, ωστόσο δεν πλήρωσαν την αστοχία τους και βρίσκονται πλέον ένα βήμα μακριά από το στόχο τους.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σωστά στημένος στο ματς, θέλοντας να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Κουίνσι Πρόμες. Ο «Δικέφαλος» είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8’, με τον Πέλκα να κάνει το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι όμως ο Πρίγιοβιτς ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από τη μπάλα και δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά ο Σέρβος φορ κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα και έκανε το σουτ, όμως ο Μαξιμένκο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η πρώτη ευκαιρία της Σπαρτάκ για να προηγηθεί και να πάρει σκορ πρόκρισης ήρθε στο 26’ και αυτή από λάθος του ΠΑΟΚ. Μετά από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων, ο Κάνιας προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Πέλκα, που έκανε ένα πολύ κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 32’, αφού ο Λουίς Αντριάνο έριξε αγκωνιά στον Κρέσπο και ο διαιτητής, μετά από συνεννόηση με τον βοηθό, απέβαλε τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Πρίγιοβιτς αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Λουτσέσκου να βγάζει τον Ελ Καντουρί, καθώς είχε κάρτα και να βάζει τη θέση του τον Ουάρντα. Οι Θεσσαλονικείς πίεζαν ασφυχτικά για το πολυπόθητο γκολ και στο 54’ είχαν τριπλή ευκαιρία για το 0-1. Αρχικά ο Πέλκας δεν έκανε καλό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι, ενώ ακολούθησαν δύο σουτ του Ουάρντα, που δεν βρήκαν το στόχο τους! Έξι λεπτά μετά ο Αιγύπτιος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η Σπαρτάκ κέρδιζε μέτρα στο ματς και στο 64’ ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Χατσερίντι αντί του Βιεϊρίνια, ενισχύοντας το κέντρο της άμυνας. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να σπαταλά ευκαιρίες, έχοντας δύο καλά σουτ του Πέλκα (68’, 69’) τα οποία «έβγαλε» ο Μαξιμένκο. Στο 69’ η Σπαρτάκ «χτύπησε» στην κόντρα και είχε καλή στιγμή με σουτ του Ζε Λουίς, ενώ στο 71’ ο Ζόμπνιν βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω. Πέντε λεπτά μετά, η ρωσική ομάδα είχε νέο καλό σουτ με τον Ζόμνιν και τη μπάλα να περνά λίγο έξω από την εστία.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε γίνει άναρχο, με τους γηπεδούχους να ήταν συνεχώς στην επίθεση. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ έβγαλε σωστές άμυνες και κράτησε το 0-0 ως το φινάλε, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα πλει-οφ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.