Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/8/2018 23:15
Με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη (δύο γκολ, μια ασίστ) ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 την Μπέρνλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Μπουχαλάκης το άλλο γκολ, ισοφάρισαν προσωρινά με Γουντ οι Άγγλοι, που έπαιζαν με δέκα από το 59’.

Με το ένα πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι και πήραν τη νίκη με 3-1 επί της Μπέρνλι στο «Γ. Καραϊσκάκης», σκορ που μάλιστα θα μπορούσε ήταν μεγαλύτερο αν οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα.

Οι Πειραιώτες είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (19’, 60’ πεν.) ενώ μοίρασε την ασίστ στο τέρμα του Μπουχαλάκη (48’). Από την πλευρά της η Μπέρνλι ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με πέναλτι του Γουντ (33’) και στο δεύτερο μέρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ειδικά μετά την αποβολή του Γκίμπσον (59’). Η αγγλική ομάδα δέχτηκε έντονη πίεση για να ηττηθεί με βαρύτερο σκορ, ωστόσο κράτησε το 3-1 και έμεινε «ζωντανή» εν όψει της ρεβάνς στο «Τέρφ Μουρ»

Ο Ολυμπιακός μπήκε διαβασμένος στο παιχνίδι και έτοιμος να ανταπεξέλθει στο physical game της αγγλικής ομάδας. Οι Πειραιώτες καθάριζαν όλες τις φάσεις στο ψηλό παιχνίδι και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς. Ο Ποντένσε κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Φορτούνης με άψογη εκτέλεση έκανε το 1-0 στο 19’.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους» που πίεζαν ασφυχτικά για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 23’ το σουτ του Ποντένσε εντός περιοχής κόντραρε σε αντίπαλο ενώ στο 29’ ο Πορτογάλος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Λονγκ όμως ο Σλοβένος Βίντσιτς δεν έδωσε το πέναλτι.Η ομάδα του Μαρτίνς συνέχιζε να πιέζει και στο 31’ είχε νέα καλή στιγμή με τον Ποντένσε, ο οποίος δεν πρόλαβε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να την σπρώξει στα δίχτυα. Δευτερόλεπτα μετά η Μπέρνλι βγήκε στην επίθεση και κέρδισε πέναλτι μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Καμαρά στον Γουντ. Ο Νεοζηλανδός φορ το εκτέλεσε εύστοχα στο 33' κι έτσι η Μπέρνλι έφτασε στο 1-1, στην πρώτη της ουσιαστική φάση στο παιχνίδι. Η ισοφάριση επηρέασε τους παίκτες του Ολυμπιακού, που ήταν ιδιαίτερα νευρικοί και η αγγλική ομάδα είχε νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του Γουντ στο 43’. Το 1-1 έμεινε ως το ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να είχαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Σλοβένου ρέφερι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός μπήκε με άλλη ψυχολογία, όντας αποφασισμένος να «καθαρίσει» το ματς. Έτσι και έγινε! Στο 48’ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μπουχαλάκης με σκαστή κεφαλιά έκανε το 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την απόλυτη υπεροχή και στο 59’ κέρδισαν πέναλτι αλλά και την αποβολή του Γκίμπσον για χέρι εντός περιοχής. Ο Άγγλος αμυντικός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Φορτούνης με εύστοχο χτύπημα έκανε το 3-1.

Στο τελευταίο μισάωρο οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυχτικά για να «καθαρίσουν» από σήμερα την υπόθεση πρόκριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν ωραία τη μπάλα, ωστόσο έκαναν αρκετά λάθη στην τελική πάσα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το 4-1 χάθηκε στο 73’ όταν ο Φορτούνης έβγαλε τον Γκερέρο σε θέση βολής όμως το σουτ του Ισπανού πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το 3-1 έμεινε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, ωστόσο όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Τέρφ Μουρ».

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Ομάρ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (89' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (84' Ανσαριφάρντ), Γκερέρο.

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκούντμουντσον (76' Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62' Ταρκόφσκι), Χέντρικ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66' Λένον), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.