Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Με Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ η ΑΕΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Με Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/8/2018 20:07
Η ΑΕΚ κληρώθηκε στον 5ο όμιλο μαζί με τις Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ. Δείτε αναλυτικά τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντιμέτωπη με μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα βρεθεί η ΑΕΚ, η οποία κληρώθηκε στον 5ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν, την Μπενφίκα που στα πλει-οφ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Άγιαξ του Κώστα Λάμπρου, που το καλοκαίρι προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της Ολλανδίας.

Φαβορί του ομίλου είναι φυσικά η κυρίαρχος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Μπάγερν, η οποία βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο με τον Νίκο Κόβατς στον πάγκο. Οι Βαυαροί έχουν σχεδόν ίδιο ρόστερ με πέρσι, αφού διατήρησαν όλα τα μεγάλα αστέρια τους όπως τον Λεβαντόφσκι που παρουσιάζονταν «φευγάτος». Μοναδικές ηχηρές αποχωρήσεις αυτές των Βιδάλ και Ρούντι (σ.σ. ακούγεται ότι θα φύγει και ο Μπερνατ), ενώ από προσθήκες ξεχωρίζει αυτή του Γκορέτσκα. Πρόσφατα, έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Κινγκσλέι Κομάν, ο οποίος χτύπησε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Χόφενχάιμ.

Από την άλλη η Μπενφίκα τερμάτισε στην 2η θέση του περσινού πρωταθλήματος αλλά βρέθηκε στους ομίλους αποκλείοντας Φενέρμπαχτσε και ΠΑΟΚ στα προκριματικά. Ο 48χρονος Πορτογάλος, Ρουί Βιτόρια, βρίσκεται στον πάγκο της από το καλοκαίρι του 2015, ενώ μέχρι στιγμής έχει προσθέσει στο ρόστερ της –μεταξύ άλλων- τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο, Φακούντο Περέιρα και Νικολάς Καστίγιο. Στο δυναμικό της υπάρχει πάντα ο γκολτζής επιθετικός Ζόνας, στα χαφ ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Λιούμπομιρ Φέισα και ο Πίζι, ενώ μεσοεπιθετικά ξεχωρίζει ο Εντουάρδο Σάλβιο.Τέλος, ο Άγιαξ των 4 ευρωπαϊκών προχώρησε σε αρκετές προσθήκες, ευελπιστώντας να επιστρέψει στην κορυφή του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Έδωσε 16 εκατ. για τον Μπλιντ, 12 εκατ. για τον Τάντιτς, 8 για τον Μπαντέ και 6 για τον Λαμπιάντ, ενισχύοντας σημαντικά την μεσοεπιθετική του γραμμή. Παράλληλα απέκτησε τον Ταγλιαφίκο από την Ιντεπεντιέντε και τον 18χρονο Σχουρς που θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Μοναδική απώλεια αυτή του 19χρονου Κλάιφτερ που υπέγραψε στη Ρόμα. Στο ρόστερ του υπάρχουν παίκτες όπως οι Χούντελαρ, Ζιγιέχ αλλά και ο 19χρονος στόπερ Ντε Λίγκτ. Στον πάγκο από τον Ιανουάριο του 2018 ο 48χρονος Ερικ τεν Χαν, με σπουδαίο έργο στην Ουτρέχτη.

Όσον αφορά τους άλλους ομίλους, τα φώτα πέφτουν στον δεύτερο με την παρουσία των Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Αιντχόβεν και Ίντερ. Αρκετά ενδιαφέρον ο 3ος όμιλος με τη συμμετοχή των Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ και Νάπολι και την επιστροφή του Καβάνι ως αντίπαλος στο «Σαν Πάολο». Από την άλλη, η Γιουβέντους βρέθηκε στο ίδιο γκρουπ με την Γιουνάιτεντ και έτσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα επιστρέψει ως αντίπαλος στο «Όλντ Τράφορντ» για να αντιμετωπίσει τον άλλοτε προπονητή του, Ζοζέ Μουρίνιο. Το ίδιο ισχύσει και για τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι:


1ος όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Μονακό, Μπριζ

2ος όμιλος: Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Αιντχόβεν, Ίντερ

3ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Νάπολι, Λίβερπουλ, Ερυθρός Αστέρας

4ος όμιλος: Λοκομοτίβ Μόσχας, Πόρτο, Σάλκε, Γαλατασαράϊ

5ος όμιλος: Μπάγερν, Μπενφίκα, Άγιαξ, ΑΕΚ

6ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι, Σαχτάρ, Λιόν, Χόφενχάιμ

7ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βικτόρια Πλζεν

8ος όμιλος: Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Γιούνγκ Μπόις


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.