Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρεμιέρα με βαριά ήττα για ΑΕΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρεμιέρα με βαριά ήττα για ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/9/2018 21:51
Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική για ένα ημίχρονο κόντρα στον Άγιαξ, ωστόσο στην επανάληψη ο «Αίαντας» έφτασε σε μια εμφατική νίκη με 3-0 στο Άμστερνταμ και υποχρέωσε την «Ένωση» στην πρώτη της ευρωπαϊκή ήττα μετά από 14 διαδοχικά παιχνίδια. Ταλιαφίκο (47’, 90’) και Φαν Ντε Μπέικ (77’) οι σκόρερ.

Πρεμιέρα με το… αριστερό για την ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ένωση» ηττήθηκε με 3-0 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και δεν συνδύασε με θετικό αποτέλεσμα την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από 12 χρόνια.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και δεν επέτρεψε στον Άγιαξ να κάνει σουτ εντός περιοχής μετά από 4 χρόνια! Ωστόσο στο δεύτερο μέρος η «Ένωση» δέχτηκε γκολ από τα… αποδυτήρια (47’ Ταλιαφίκο) και δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει. Η απουσία του Λιβάγια στην επίθεση ήταν εμφανής και ο «Αίαντας», όντας απόλυτα αποτελεσματικός, έφτασε σε μια εμφατική νίκη με τα γκολ των Φαν Ντε Μπέικ (77’) και Ταλιαφίκο (90’).

Το 4-2-3-1 του Μαρίνου Ουζούνιδη με τον Ούρος Τσόσιτς ως μπακ και τον Μπακάκη μπροστά του ως χαφ λειτούργησε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, αφού η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στον Άγιαξ να βγάλει μεγάλη φάση. Αντίθετα, η «Ένωση» ήταν αυτή που είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 14’ ο Σιμόες αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ενώ στο 27’ ο Ντε Γιόνγκ έκοψε σωτήρια το σουτ του Πόνσε μέσα από την περιοχή.

Η ΑΕΚ τα πήγε περίφημα στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη δέχτηκε γκολ από τα αποδυτήρια (46’). Ο Νέρες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ταλιαφίκο ανενόχλητος σκόραρε με πλασέ στην κίνηση για το 1-0. Δέκα λεπτά μετά, ο Άγιαξ έβγαλε ανάλογη φάση, ωστόσο αυτή τη φορά ο Μπάρκας έκανε σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Αργεντινού, κρατώντας την ομάδα του στο ματς.

Ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τους Άλεφ, Γιαννιώτα και Γιακουμάκη, ωστόσο η ΑΕΚ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει, τελειώνοντας το ματς χωρίς τελική εντός εστίας. Ο Άγιαξ έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και έφτασε σε μια εμφατική νίκη, μετουσιώνοντας σε γκολ τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο 77’ ο Ντε Μπέεκ έκανε το 2-0 με άψογο τελείωμα έπειτα από γύρισμα του Τάντιτς, ενώ στο 90’ ο Ταλιαφίκο με κάτι σαν σέντρα-σουτ, «κρέμασε» τον Μπάρκα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανα, Νερες (78' Ντόλμπεργκ), Χούντελααρ (62' ντε Μπεεκ), Τάντιτς, Μαζραουί, Εϊτινγκ, Μπλιντ, Σόνε, ντε Γιονγκ, Ζιγιεχ, Ταλιαφίκο

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (70' Γιαννιώτας), Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61' Αλεφ), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (81' Γιακουμάκης)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.